Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Pamflet
Remember
Mediu
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21833
De la 07 Ianuarie 2003
122907482
Comunicat de presă

Peste 1 miliard de euro plătiţi prin Programul SAPARD

  • 5 December 2007, 23:00
Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a efectuat până în prezent plăţi de peste un miliard de euro către beneficiarii Programului SAPARD.
„Deşi am început cu anumite impedimente Programul SAPARD, absorbţia fondurilor a cunoscut o creştere semnificativă în etapa de finalizare a Programului, în mod deosebit începând din anul 2005” a declarat Cornelia Harabagiu, Secretar de Stat din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, la Conferinţa de Presă din 3 decembrie 2007.
Din totalul fondurilor alocate prin SAPARD pentru dezvoltare rurală şi agricultură, respectiv de 1,49 miliarde de euro, APDRP a autorizat deja cereri de plată în valoare de 1,05 miliarde de euro solicitate de către beneficiarii SAPARD. Astfel, pentru cei 4.711 de beneficiari SAPARD, au fost efectuate plăţi în procent de 67% din totalul fondurilor.
„Plăţile de peste 1 miliard de euro, au fost efectuate din alocările anuale de finanţare începând cu anul 2000 şi sfârşind cu Acordul Anual de Finanţare 2004. În acelaşi timp, trebuie să continuăm eforturile de efectuare a plăţilor pentru ultimele două acorduri, respectiv pentru anii 2005 şi 2006, pentru care termenul final de plată este 31 decembrie 2008” a subliniat Cornelia Harabagiu. În vederea accelerării ritmului de absorbtie a fondurilor, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a luat o serie de măsuri de ordin administrativ, legislativ şi financiar puse în aplicare în colaborare cu Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit.
Dintre acestea menţionăm descentralizarea plăţilor la nivelul Centrelor Regionale de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (CRPDRP), monitorizarea continuă a stadiului derulării procedurilor de achiziţii publice, dar şi aprobarea de reglementări menite a stimula gradul de absorbţie a fondurilor nerambursabile.
„Conform procedurii, o cerere de plată depusă de beneficiari, trebuie autorizată şi plătită în maxim 90 de zile. Am ajuns în ultima perioadă să efectuăm plăţile în 15 – 20 de zile. Această modificare a termenului de efectuare a plăţii, scurtează foarte mult perioada de implementare a proiectelor şi astfel a asigurat o bună absorbţie a fondurilor SAPARD” a afirmat László-Attila Klárik, Directorul General al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit.
Nu în ultimul rând, comunicarea permanentă cu beneficiarii în ceea ce priveşte identificarea cauzelor care duc la intârzierea implementării proiectelor a fost, de asemenea, o soluţie foarte bună pentru evitarea dezangajării fondurilor alocate
Având în vedere că toate previziunile de plată şi termenele de alocare a fondurilor SAPARD au fost respectate, măsurile întreprinse şi-au dovedit eficienţa.
„La începutul anului aveam prognoze mult mai pesimiste în legătură cu implementarea Programului SAPARD. Chiar dacă unii spuneau că o să pierdem peste 100 de milioane de euro, la ora asta putem spune că nu pierdem nici un eurocent” a mai declarat László-Attila Klárik.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Patronii iau bani de la AJOFM, dar uită să-i mai restituie
Minorii din Penitenciar vor fi vizitaţi de Moş Nicolae
Festival al etniilor la Mihăileni
Preşedintele Lozneanu îşi duce mandatul la final
Suflete moarte
Ioan Rotundu
Conservatorii botoşăneni primesc o ultimă şansă
Ţărăniştii n-au reuşit să scoată nici membrii la vot
Prefectul pregăteşte o evaluare dură a directorilor deconcentratelor
30 de familii din judeţ vor primi ajutoare de urgenţă de la Guvern
Comentariul comentariilor (IV)
(Ioan Rotundu)
Doi mari oameni de afaceri sunt executaţi silit
Ţărăniştii aşteaptă să se pronunţe Curtea de Conturi
Cadouri pentru copiii internaţi la Spitalul de Psihiatrie
Lansare la Galeriile de Artă
România va evita un proces cu Comisia Europeană
Roxana Ciuhulescu vorbeste în exclusivitate de sarcina ei
Smiley o sărută pe Crina Semciuc
SIP se alătură protestelor Cartel Alfa
Instanţele au devenit ring de luptă pentru câştigarea drepturilor
Agenţii economici au scăpat de viza anuală pe autorizaţia de mediu
Peste 200 de societăţi falimentate în acest an
Horoscop
Surprins de nevastă… la liniile erotice
Puteţi cumpăra un autoturism doar cu buletinul
Program TELE'M Botoşani, joi, 6 decembrie
Românul şi Moş Nicolae
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog