Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Economic
Administraţie
Alune americane
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
23772
De la 07 Ianuarie 2003
95169835
Comunicat presa

Deputatul Roman cere pensii juste pentru toţi cetăţenii

  • 4 June 2013, 23:00
Deputatul Cristian Constantin Roman, a cerut, de la tribuna Parlamentului, pensii juste pentru toţi cetăţenii României care au acest drept, nu doar pentru cei care au ajutat USL să ajungă la putere. Parlamentarul de la Forţa Civică a criticat că actuala putere vrea să revină la pensiile militare de dinainte de decembrie 2010 pentru cei care nu şi-au dovedit cu acte veniturile din perioada activă.
Asta în condiţiile în care celorlalţi cetăţeni nu li calculează pensia pe vorbe şi sunt purtaţi ani întregi pe drumuri pentru a aduce fel de fel de documente. Redăm mai jos parte din declaraţia acestuia, făcută marţi în plenul Camerei Deputaţilor:
„Unul din principalele motive invocate în favoarea celor vizaţi de actul normativ respectiv este acela că ei nu au mai putut prezenta dovezile privind veniturile dobândite în timpul activităţii, pentru că arhivele unităţilor militare au fost distruse sau deteriorate. Nu garantez că nu ar fi posibil să nu se fi întâmplat asta, însă mă surprinde că vorbim despre astfel de neglijenţe într-un asemenea domeniu.
La ce trebuie să ne aşteptăm atunci când vorbim de arhivele fostelor întreprinderi de stat, care nu au fost păzite de soldaţi înarmaţi. Acestea au ajuns pe mâna lichidatorilor privaţi şi sunt sute de mii de oameni în toată ţara, poate mai mulţi, care nu-şi primesc integral drepturile de pensie pentru că nu au încă acces la respectivele arhive. Şi vorbim de oameni cu pensii mai mult decât modeste, nu de pensionari de lux, care se plâng că li s-a redus pensia la doar o mie de euro.
Graba cu care s-au găsit bani doar pentru o categorie atât de restrânsă de pensionari nu poate decât să mă ducă cu gândul că de fapt se acordă o recompensă nucleului de forţă de care USL s-a folosit în efortul de a pune mâna pe putere. Eram prefect atunci şi ştiu bine cine erau protestatarii din ianuarie 2012, de fapt animatorii şi manipulatorii acelor momente.
Vorbesc de foşti colonei, pe care ulterior i-am văzut la şedinţele de partid ale PSD sau PNL, oameni care au reprezentat aceste partide în secţiile de votare la referendumul pentru demiterea Preţedintelui României şi la cele două runde de alegeri – locale şi generale. Se vede acum că şi-au împletit interesele unii cu alţii la modul cel mai eficient.
Mă revoltă gândul că parlamentarii USL din fosta legislatură nu au fost la fel de sensibili faţă de ceilalţi pensionari, de care aminteam mai sus, blocând Legea arhivelor, prin atacarea acesteia la Curtea Constituţională, fără să se gândească la consecinţele gestului lor. Erau sute de mii de oameni care aşteptau să aibă acces la arhivele întreprinderilor de pe fostele platforme industriale, putând dovedi în felul acesta că au lucrat în condiţii speciale şi astfel să-şi obţină drepturile suplimentare de pensie.
Unii dintre aceştia s-au prăpădit înainte de a li se face dreptate. E adevărat însă, că aceştia nu s-au pus în slujba partidelor care râvneau cu disperare puterea, nu s-au constituit în masă de presiune şi manipulare la dispoziţia USL.”

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Procurorii cer închisoare cu executare pentru primarul Gheorghe Falcă
Gigi Becali a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare
Victor Ponta vrea reducerea preţului la energie ca să nu se închidă
Botoşani: Seminar dedicat elevilor şi angajatorilor
Alune americane
Iunie 1946-iunie 2013: 67 de ani de neuitare de la uciderea Mareşalului Ion Antonescu
Poate ultima şansă de pace cu palestinienii
40 de proprietari blochează conducta' Iasi-Ungheni
Horoscop
Bancul zilei: Riscul meseriei
Germania şi Europa „neguvernabilă”: această ironie a istoriei
Ceva nu se leagă , dar nu ştiu ce!
Ioan Rotundu
Botoşani: Bilanţ la un an de zile pentru Centrul istoric
ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă