Cultură
Religie

Comunicat referitor la Festivalul „Mugurelul” Dorohoi

• 21 June 2013, 23:00
Sâmbătă, 22 iunie 2013, ora 18.00 şi duminică, 23 iunie 2013, începând cu ora 12.00 (parada portului popular), se va desfăşura cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Internaţional de muzică populară « Mugurelul » Dorohoi. Organizatori : M.E.N., Consiliul Judeţean Botoşani, Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, Primăria Municipiului Dorohoi, Palatul Copiilor Botoşani, Clubul Copiilor Dorohoi, Asociaţia « Mugurelul » Dorohoi, Casa Municipală de Cultură Dorohoi.
Parteneri : Liceul Teologic Ortodox „Sf. Ioan Iacob” Dorohoi, Grădiniţa « Ştefan cel Mare şi Sfânt » Dorohoi, Liceul Tehnologic « Alexandru Vlahuţă » Şendriceni, Liceul Tehnologic Special „Ion Pillat” Dorohoi, Asociaţia Culturală « Debelly Artepol’s » Dorohoi, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Botoşani.
Participanţi : formaţii şi interpreţi vocali şi instrumentişti din Alba, Bacău, Botoşani, Covasna, Harghita, Iaşi, Maramureş, Neamţ, Olt, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Vaslui, Vâlcea, cât şi din Ucraina, Republica Moldova şi Slovacia. Juriul festivalului :
v Maestrul Ioan Cobâlă – manager Orchestra populară “Rapsozii botoşanilor”, preşedinte;
v Maestrul George Sîrbu – director Ansamblul folcloric “Balada” Suceava, vicepreşedinte;
v Prof. Vasile Pohoaţă – etnomuzicolog, realizator emisiuni la Radio Iaşi;
v Prof. Otiliea Sandu, inspector pentru educaţie permanentă la Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani;
v Horia Gumeni – redactor TVR Iaşi;
v Prof. dr. Vasile Bebeşelea – Sibiu;
v Prof. Petru Costache – Şcoala Populară de Arte Suceava – clasa Canto popular ;
v Prof. Florin Fodor – asistent universitar la Universitatea de Arte “George Enescu” Iaşi şi administrator S.C. Fly Music Suceava;
v Ec. Valentin Rău – coregraf, director Casa de Cultură a Sindicatelor “Nicolae Iorga” Botoşani;
v Prof. Marcel Dupu – director Palatul Copiilor Botoşani, coordonator Orchestra “Mugurelul” şi directorul festivalului;
v Secretariatul juriului este asigurat de: prof. Mihaela-Laura Bolohan, prof. Monica Ifrim şi prof. Ana-Maria Ilaş.
Prezentator: - Prof. Irina-Maria Miron – director Clubul Copiilor Dorohoi
Invitaţi speciali: duminică, 23 iunie 2013 – Laura Ştefănescu, Ansamblul de dansuri populare „Mărgineanca” al Casei de Cultură a Sindicatelor „N. Iorga” Botoşani, instructor ec. Valentin Rău şi Ansamblul folcloric „Cordăreanca”, din comuna Cordăreni, judeţul Botoşani, instructor Cristian Dumitraş.
Inedit: Acompaniamentul concurenţilor va fi asigurat de Orchestra „Mugurelul”, conducerea muzicală: prof. Marcel Dupu.
Juriul va acorda diplome şi trofee la trei categorii de vârstă (7-10 ani, 11-14 ani şi 15-18 ani) la secţiunile : solişti vocali, solişti instrumentişti, formaţii instrumentale, grupuri vocale, formaţii de dansuri şi ansambluri folclorice.
Festivalul se va desfăşura în aer liber, în Parcul « Brazi » Dorohoi, unde va fi amenajată scenă acoperită şi sonorizare profesională asigurată de S.C. Rekord Sound Suceava.

Bancul zilei: Mortul dator
Botoşani: Preot lacom şi apucător, pedepsit de Dumnezeu
Alune americane
Incendii provocate cu intenţie
Ministrul Apărării: „Nu voi demisiona! Nu am motive”.
Guvernul Ponta a pus taxă şi pe divorţul amiabil
Parlamentul de la Chişinău a adoptat declaraţia privind problema transnistreană
Preşţedintele Hollande atacat de două militante cu sânii goi
Arhiepiscopul Pimen îl felicită pe cel care nu confundă fericirea cu funduleţul