Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
32647
De la 07 Ianuarie 2003
87472898
Comunicatul Guvernului

Premierul Dacian Cioloș a efectuat o vizită de lucru în județul Iași

  • 18 November 2016, 23:00
Prim-ministrul Dacian Cioloș a prezentat astăzi, la Iași, autorităților locale din județele Iași și Vaslui mecanismul de asistență tehnică dedicată zonelor mai puțin dezvoltate ale României. Principalele subiecte abordate au vizat Dezvoltarea economică integrată și Pachetul național anti-sărăcie.
“Unitatea Guvernamentală de Asistență Tehnică pentru comunitățile marginalizate din Moldova (Vaslui - Iasi), Valea Jiului și Roșia Montană - Munții Apuseni va ajuta comunitățile locale, la nivel de județ, să pregătească proiecte, pe fondurile europene sau pe programele naționale, care vor fi tratate în mod preferențial atunci când se vor decide finanțările. Va exista sprijin pentru pregătirea proiectelor, pentru obținerea avizelor.
Proiectele respective vor fi tratate preferențial atunci când se va face selectarea proiectelor din fonduri europene sau din programele finanțate din fonduri de la bugetul național. Totodată, pe programul de ajutor de stat pentru investiții mici, mijlocii, acea schemă de ajutor de stat pe care o pregătim pentru perioada 2017-2020, pentru investiții de minimum 1 milion de euro și până la 5 milioane de euro, deci care să vizeze investiții de dimensiuni mijlocii, pentru acea schemă de ajutor de stat vom avea alocări dedicate, specifice pentru cele 3 regiuni, pentru regiunea Vaslui-Iași, circa 5 milioane de euro pe an din alocarea totală.
Deci, un ajutor de stat care se acordă firmelor, companiilor care decid să facă investiții private aici. Asta nu înseamnă că nu mai pot veni și alți bani, dar aceste sume sunt dedicate pentru a stimula companii private să vină să investească aici în regiune, la care, sigur, se adaugă bani din fondurile europene și din programe finanțate de la bugetul de stat, cum este Programul Național de Dezvoltare Locală, unde proiectele care vor veni de aici și vor fi bine pregătite și la pregătirea cărora vom contribui și noi, prin asistență tehnică, vor fi finanțate privilegiat”, a afirmat premierul Dacian Cioloș.
Premierul Dacian Cioloș doreşte promovarea UGAT, structură organizată la nivelul Cancelariei Prim-Ministrului, care va sprijini cele trei zone pilot de intervenţie, mai puţin dezvoltate economico-social, în accesarea şi implementarea unor programe integrate din fonduri europene şi bugetul naţional.
În cadrul întâlnirii cu autoritățile locale și județene din județele Iași și Vaslui, șeful Executivului a prezentat Unitatea Guvernamentală de Asistență Tehnică pentru comunitățile marginalizate din Moldova (Vaslui - Iasi), Valea Jiului și Roșia Montană - Munții Apuseni. Obiectivul acestei unități îl constituie proiectele de dezvoltare integrată în regiunile vizate. În ceea ce privește zona Moldovei, acțiunea Guvernului se concentrează pe reducerea sărăciei prin sprijinirea unor proiecte strategice de infrastructură și servicii sociale.
Aceste măsuri vizează îmbunătățirea accesului la educație și sănătate pentru locuitorii din regiune, demararea procedurilor pentru construcția Spitalului Regional din Iași, urgentarea contractării serviciilor pentru infrastructura de apă la nivelul județului Vaslui și pregătirea tehnică a lucrărilor la autostrada Târgu Mureș-Târgu Neamț-Iași-Ugheni.
Pe lângă discuțiile cu autorităţile locale din zonă, premierul Dacian Cioloș a avut o întâlnire cu oameni de afaceri din regiunea Moldovei, în Aula Bibliotecii Universitare Iași.
Șeful Executivului a fost însoțit la Iași de vicepremierul Vasile Dîncu, Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Dragoş Pîslaru, Ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Dragoș Dinu, Ministrul Fondurilor Europene și de consilierul de stat Ionel Dancă, coordonatorul Unității Guvernamentală de Asistență Tehnică (UGAT), Daniel Săndru, secretar de stat la Cancelaria premierului, și Maria Gheorghiu, consilier de stat pe probleme de incluziune socială.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Păţanie în înghesuiala din autobuz
Horoscopul zilei de 19.11.2016
Frumuşica: Margareta Vamanu, şefa Organizaţiei locale PNL, cercetată penal
Ioan Rotundu
Atlantic Council: "Caii troieni" ai Rusiei, reteaua prin care Moscova incearca sa influenteze politicile europene
Numarul romanilor care cred ca apartenenta la UE e un lucru bun a scazut cu 11 puncte fata de anul trecut
Moartea pasiunii
Nefericitul caz al judecatoarei Zeynep Mercan
Comunicatul Guvernului referitor la achiziţionarea „Cuminţeniei Pământului”
3 avioane de lupta elvetiene au zburat la mica distanta de aeronava care il transporta pe Vladimir Putin in Peru
Rusia cere explicatii Elvetiei
Conacul de la Durneşti, simbol eminescian, ciuntit de proprietarul avocat
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă