Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Publicitate
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
2959
De la 07 Ianuarie 2003
104535565

Comuniştii portocalii din IŞJ crează diversiuni pe seama profesorilor

  • aceasta pentru a masca dramele produse părinţilor şi mai ales elevilor
  • 14 September 2010, 23:00
Tensiunea creată de închiderea unor şcoli din judeţ îşi arată în aceste zile efectele. Inspectoratul Şcolar este asaltat de memorii din partea familiilor care se văd în situaţia de a-şi trimite copiii de clase primare la kilometri distanţă de casă pentru a învăţa. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar spun că este la mijloc mâna unor cadre didactice care şi-au pierdut posturile şi că părinţii ar fi îmboldiţi de aceşti învăţători să protesteze.
De două zile, la Inspectoratul Şcolar vin memorii de la părinţi. În localităţile Talpa şi Cândeşti Bucovina, din comuna Cândeşti, decizia închiderii şcolilor a venit pe ultima sută de metri, înainte de începerea anului şcolar. „Copiii au mijloc de transport, vor fi transportaţi la şcoală la Cândeşti în condiţii bune. Eu cred că părinţii au fost stârniţi de un cadru didactic căruia i s-a desfiinţat postul. Altfel, nu ar avea de ce să nu fie mulţumiţi. Că o şcoală nu poate funcţiona normal cu 20 de elevi, dacă se vrea calitate a învăţământului”, a declarat inspectorul şcolar general adjunct Daniel Botezatu.
Părinţii nu vor însă să audă de naveta celor mici, mai ales că este la mijloc o iarnă. Aproape cinci kilometri este distanţa până la care trebuie să îşi trimită copiii la şcoala din Cândeşti. 34 de părinţi ai copiilor din Talpa şi Cândeşti Bucovina au semnat cele două memorii depuse la Inspectoratul Şcolar. Câţiva părinţi au venit ieri la sediul Inspectoratului, sperând că astfel vor fi mai convingători în demersul lor.
„La vârsta lor nu sunt copii de navetă. Au învăţat şi alte generaţii la şcoala asta şi în condiţii mai proaste, şi nu i-a trimis nimeni la atâţia kilometri distanţă să facă şcoală. Dacă n-am avea şcoală în sat am înţelege, dar aşa chiar nu e de înţeles. Sunt mici, naveta o să-i îmbolnăvească. Cei de la Inspectorat trebuie să înţeleagă că noi ştim ce e mai bine pentru copiii noştri”, a spus una dintre mamele venite ieri la Inspectoratul Şcolar să primească un răspuns la problema lor.
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar sunt însă fermi pe poziţie. Nu se mai poate face învăţământ cu trei copii în şcoală, cu clase la simultan. Decizia celor de la IŞJ este justificată de aceştia prin nevoia unui învăţământ de calitate, însă în spatele acesteia se află presiunea de a mai reduce din posturile din învăţământ pentru a diminua cheltuielile salariale cu cadrele didactice. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Program Tv SOMAX, miercuri, 15 septembrie
Invitaţie la un mare eveniment agricol al judeţului Botoşani
Bancul zilei: Tăcerea episcopului
Educaţia din faţa blocului
Un radical american, autointitulat "Osama bin Laden creştin"
a fost arestat de FBI
De pesate 15 ani se tratează cu ceai de păducel
Petru Bogatu: A cui, totuşi, este Publica TV?
COMUNICAT DE PRESA - Oficiul de Poştă
Participaţi la Sǎptǎmâna Mondialǎ a Spaţiului Cosmic: 4-10 Octombrie 2010
Flutur, albeaţa din ochii social-democraţilor
Abandonaţi în evul mediu
Ioan Rotundu
Conducta de apă de la Leorda, „victima” alunecărilor de teren
Săptămâna Mobilităţii Europene la Botoşani
Adolescenta fugită dintr-un centru de plasament şi prinsă de jandarmi
Oierii unguri vin în transhumanţă la Târgul de la Popăuţi
Alegeri în UNPR
Senatorul Câmpanu bravează pe seama coplăţii din sistemul sanitar
Protecţia Copilului are de acum şi director economic
Farmaciştilor iar li se promit bani pe plăţile restante
Condiţie lingvistică pentru şeful DSP
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă