Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Economic
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
18920
De la 07 Ianuarie 2003
75069073

Concert aniversar al Orchestrei „Mugurelul” Dorohoi

  • 23 September 2014, 23:00
Clubul Copiilor Dorohoi, împreună cu Asociaţia „Mugurelul”, Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani şi Primăria Municipiului Dorohoi, organizează Concertul Aniversar al Orchestrei „Mugurelul” la 30 de ani de activitate neîntreruptă.
Concertul aniversar ce va fi preluat de TVR Iaşi, se va desfăşura vineri, 26 septembrie 2014, începând cu ora 17.00, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor „Nicolae Iorga” Botoşani, iar Spectacolul intitulat „Orchestra MUGURELUL de ieri şi de azi” va fi prezentat de artişti care s-au instruit în această formaţie. La ceas de sărbătoare, vor evolua şi invitaţii speciali: Daniela Condurache, Cornelia Ciobanu, Dan Doboş, Ansamblul de dansuri populare „Mărgineanca”, coordonat de maestrul coregraf Valentin Rău.
Cu acest prilej, în holul Casei de Cultură a Sindicatelor, se va organiza o expoziţie care va cuprinde fotografii, materiale promoţionale, diplome şi trofee obţinute de orchestră în cei 30 de ani de activitate.
Reamintim faptul că Orchestra de copii şi tineri „Mugurelul” a fost înfiinţată în anul 1984, de prof. Marcel Dupu, la iniţiativa domnului director al Casei de Copii Şcolari Nr. 2 Dorohoi, Toader Lulciuc. Din anul 1998, orchestra desfăşoară o activitate de performanţă la Clubul Copiilor Dorohoi. Mărturie stau numeroasele premii şi trofee obţinute la concursurile naţionale şi internaţionale de profil. Astfel, în cei 30 de ani, prof. Marcel Dupu a instruit şi coordonat numeroase generaţii de copii talentaţi în domeniul muzicii populare.
În cadrul evenimentului din 26 septembrie, se va prezenta şi conţinutul cărţii „Monografia Orchestrei Mugurelul la a XXX-a aniversare”, care va fi lansată ulterior. Iubitorii muzicii populare româneşti pot achiziţiona biletele pentru concert de la sediul Clubului Copiilor Dorohoi, situat în Strada Grigore Ghica Nr. 49.
Sperăm să vă alăturaţi organizatorilor la aniversarea folclorului autentic, aflat la loc de cinste printre marile valori culturale ale poporului român.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Miracolul căsniciei
Horoscopul zilei
Victor Ponta: Sa confisti sedii de presa este un lucru ingrijorator
Un patron de presa mi-a propus sa ma faca presedinte dar sa nu plateasca taxe si impozite
CSM va sesiza Inspectia Judiciara in cazul afirmatiilor lui Traian Basescu
despre presupusi procurori care au actionat la comanda unui ziarist
Premierul Victor Ponta: Traian Basescu nu are legitimitatea de a mai propune un sef la SIE
Ce-au căutat procurorii DNA acasă la primarul de Săveni şi Brăeşti
Ne temem ca in 2015 statul va lua cu doua maini ce a dat cu o mana prin reducerea CAS
Klaus Iohannis primit la Botoșani cu palincă și aplauze
In Ponta cred, si el imi e lumina / Caci eu sunt vrej iar el imi e tulpina / Pontaiti-va! Pontaiti-va!
O prapastie adanca intre vorbele candidatului si faptele premierului
Plângăcioşii
Ioan Rotundu
Spaimă printre găinarii botoşăneni ai fondurilor europene
Ioan Rotundu
Botoşani: Fărădelegile poliţistului Mihai Cliveţ de la Poliţia oraş Flămânzi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă