Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8127 lei
1 USD = 4.3601 lei


Număr accesări
Astăzi:
1348
De la 07 Ianuarie 2003
74103603

Concesiuni ilegale şi alte afaceri dubioase ale primarului Micuţaru

  • 19 October 2007, 23:00
Se pare că lucrurile s-au precipitat după apariţia articolelor referitoare la abuzurile şi neregulile săvârşite de primarul Dumitru Micuţaru şi de consilierul său personal, controversatul Eugen Creţu, organele de cercetare penală şi economică verificând chiar în aceste zile temeinicia faptelor prezentate atât de profesorul Nicolae Bâldea, de noi cât şi de alte persoane din anturajul acestora.
Faptul că la adresa reporterului au început să apară ameninţări făţişe şi înjurături, proferate în special de onorabilul domn consilier de la pompe funebre, ziua în amiaza mare, fără jenă, fără perdea, fără bun simţ, vorbeşte de la sine despre panica care au fost cuprinse persoanele din administraţie implicate în afaceri necurate.
O altă aventură a primarului Micuţaru, relatată de acelaşi profesor Bâldea, vizează concesionarea extrem de interesantă a unui teren din localitatea Nicolae Bălcescu, din zona “Şase Drumuri”, pe o perioadă de 99 de ani, deşi legea, după cum vom vedea, zice altceva. Povestea începe cu mai bine de zece ani în urmă, când, prin contractul nr. 113 / 08.02.1995, terenul în cauză, având o suprafaţă de 1008 metri pătraţi, a fost concesionat, printr-o hotărâre a Consiliului Local Flămânzi de atunci, firmei SC Omnia Transport, condusă de actualul consilier Emil Teodorescu.
Interesant este faptul că, la presiunile făcute de primarul de atunci, Constantin Ţăruş, terenul a fost concesionat fără probleme, pentru aproape un secol, deşi obiectul contractului este definit ambiguu, specificându-se doar că este vorba de o construcţie comercială, de alimentaţie publică şi turistică, sugerându-se că ar fi vorba de un hotel. Deşi obiectul contractului ar fi trebuit să fie definit clar şi, conform legii, în cel mult 24 de luni beneficiarul trebuia să scoată autorizaţia de construire şi să înceapă lucrul obiectivului, proprietarul nu a făcut decât să împrejmuiască terenul şi să-l subînchirieze unor asociaţii familiale şi persoane fizice, încasând de la acestea sume consistente, lucru interzis de lege.
Mai mult decât atât, deşi nu a fost respectat obiectul prevăzut în caietul de sarcini, actuala conducere a primăriei, prin vocea edilului şef Dumitru Micuţaru, în loc să se îngrijească de ducerea la îndeplinire a contractului, atribuie aceleiaşi societăţi şi aceluiaşi beneficiar o altă suprafaţă de teren învecinată, de data acesta de 800 de metri pătraţi, tot pentru 99 de ani, deşi între timp legea fusese modificată, nemaiputând fi atribuite concesionări de terenuri pe durate mai mari de 49 de ani.
“Îmi pun un mare semn de întrebare dacă, în spatele concesionării încredinţate societăţii respective, nu există şi alte substraturi. Eu cred că da, atâta timp cât nici una dintre clauze nu a fost respectată, încă de la prima concesionare. În plus, ştiu precis că, cu largul concurs al domnului primar şi pe bani publici, i s-au făcut cadou firmei lui Teodorescu cel puţin trei camioane de pietriş. Acestea au fost încărcate din Obor, din cantitatea depozitată pentru drumuri, şi au fost descărcate în piaţa agroalimentară a consilierului Teodorescu. Apare întrebarea firească: acest gest de “bunăvoinţă”, ce serviciu răsplăteşte către actuala conducere a primăriei?”, ne-a mai spus profesorul Nicolae Bâldea.
Pentru ca lucrurile să se lege şi mai mult, să menţionăm că Teodorescu i-a oferit consilierului personal al primarului, Eugen Creţu, spaţiu pentru afacerea acestuia, adică pentru magazinul de pompe funebre, chiar în una dintre anexele pieţei, concesionată şi ea de la primărie. Şi, că în scurt timp, cei trei, Micuţaru, Creţu şi Teodorescu, urmează să plece împreună în Italia, unde Creţu a lucrat mai bine de zece ani şi unde posedă o locuinţă, pentru a pune ţara la cale, sub pretextul încheierii unor relaţii de înfrăţire şi colaborare tovărăşească cu nu ştiu ce localitate italiană. (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Decontarea transportului să se recupereze din buzunarul primarului
Moriştile primarului Câşlaru
Teatrul şi literatura pătrund în casele săteşti graţie elevilor
Tânăr cu nu mai puţin de 10 furturi şi spargeri
Dispăruţi fără urmă
Interviu cu Gilles Sohm, director general al AG2R Fond de pensii (II)
Se vor putea recolta din păduri, lemn pe picior, 18,5 milioane de metri cubi
Interdicţii privind distracţiile în aer liber
Nevasta sau amanta?
Horoscop
Anunţ important
Omul nu glumeşte, pune banul jos
Laboratorul de la Spitalul de boli contagioase va intra în reparaţii
Botoşănenii s-au înghesuit să vadă expoziţia figurilor de ceară
Petrom a solicitat închiderea a două staţii de benzină din judeţ
Comercianţii botoşăneni vor fi controlaţi de inspectori din judeţele învecinate
Dispărută pentru a cincia oară de acasă
"Acces la educaţie pentru grupuri dezavantajate" s-a finalizat
Primele patru ambulanţe au sosit la Botoşani
Câmpanu promite un aparat de radiologie profundă
Prefectul a sărbătorit 25 de ani de numismatică la Botoşani
Sărbătoare la Sindicatul Pensionarilor
Sorescu este suspectat că-şi face campanie electorală
Câmpanu ia din nou la ochi un director democrat
Liberal democraţi pregătesc lansarea unui site
PNL a adunat noi oportunişti democraţi
Drăguş se bucură că PNL îi curăţă partidul de neaveniţi
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă