Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7095
De la 07 Ianuarie 2003
122867162

Concluziile lui Ghiorghiţă asupra Festivalul Verii

  • 3 September 2007, 23:00
Festivalul Verii a ajuns la final, organizatorii reuşind ieri să respire uşuraţi în urma unei acţiuni care încă de la început a dat multe bătăi de cap. Cu două săptămâni înainte de Festival se vehicula ideea că botoşănenii vor fi privaţi în acest an de Festivalul Verii din cauza a două firme care în ultimul moment şi-au retras oferta de a colabora cu municipalitatea pentru a organiza sărbătoarea botoşănenilor. Edilii municipiului Botoşani au identificat în ultimul moment o soluţie, organizând evenimentul în colaborare cu ieşenii, care şi-au dat concursul cu doi ani în urmă la realizarea Festivalului, respectiv Events Management Company. Una peste alta, cu toate neajunsurile şi problemele traversate atât înainte cât şi în timpul Festivalului, viceprimarul Florin Ghiorghiţă consideră acest festival o realizare.
Argumentul principal ce stă la baza afirmaţiei sale fiind zecile de mii de cetăţeni care au dat curs invitaţiei organizatorilor, bucurându-se de sfârşitul de săptămână dedicat botoşănenilor. Potrivit informaţiilor Inspectoratului Judeţean de Jandarmi în stradă au ieşit aproximativ 20-30 mii de botoşăneni, în fiecare din cele trei zile, vineri, sâmbătă şi duminică. „Nu este uşor să organizezi un festival în trei săptămâni aşa cum s-a întâmplat în acest an. Am luat legătura cu cei din Iaşi, pentru că organizează în fiecare săptămână cel puţin câte un spectacol de asemenea anvergură. Ei iau legătura cu toţi berarii de la nivel naţional şi am căzut de acord la o asemenea formă de parteneriat”, a declarat viceprimarul Florin Ghiorghiţă.
Municipalitatea s-a ocupat în acest an mai mult de partea de salubritate, ordine, şi electricitate. Municipalitatea a mai finanţat de asemenea unele trupe. Din sponsorizări municipalitatea a adunat 32 mii lei. Din această sumă au fost plătiţi Rapsozii Botoşanilor cu 3500 lei, Balada cu 1.100 lei, Fuego, pentru care municipalitatea a scos din buzunar 1500 euro, Cargo, care a fost şi cea mai scumpă trupă, fiind plătită cu 9600 lei şi Bere Gratis, plătită cu 5700 lei. Costurile artificiilor pentru acest eveniment s-au cifrat la 4000 lei.
La aceste cheltuieli s-au adăugat avize, probleme legate de activitatea de salubrizare, care au ridicat costurile la aproximativ 32 mii lei, suma acoperită din sponsorizări. Firma ieşeană a încasat 65 mii lei, cheltuielile cifrându-se însă per total la 62.500 lei, profitul fiind doar de aproape 3000 lei. „Mă simt mulţumit de ce am realizat. Sunt oameni pe care îi deranjez, pe care îi deranjează formaţiile, dar consider că festivalul a fost până la urmă un succes având în vedere oamenii prezenţi”, a declarat viceprimarul.
Acesta crede din ce în ce mai mult că E.ON are intenţia vădită de a sabota pe cineva din fruntea Primăriei Botoşani. Joi scena a rămas nealimentată cu electricitate aproximativ 40 minute. Una din cauze este suprasarcina şi nişte contacte imperfecte care au fost. „Şi din cauza acestor contacte atât comercianţii cât şi scena a rămas în beznă. Am rugat echipa E.ON să facă branşamente pe scenă separat de cele pe terase. Am cerut siguranţe de minim 400 Amperi. Ei au pus mai mici şi una din siguranţe a picat când se afla pe scenă Ana Lesko”, a declarat dezamăgit viceprimarul. Acesta recunoaşte că cele zece minute i s-au părut un infern. De aceea viceprimarul intenţionează să analizeze posibilitatea de a trimite în judecată E.ON. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Scrisoarea ex-prefectului Roman către botoşăneni
Deşi aflaţi în şucăr, Conţac ia apărarea lui Ciuştea
Proiectul de Dezvoltare Rurală la final
Pare să fie mulţumit de stadiul de pregătire al şcolilor
PSD nu crede în şansa lui Manolache
Mulţumiţi de rezultatele unui mandat în opoziţie
Conţac speră ca noul prefect să-i facă zilele mai senine
Un Festival aproape cumincior
A încercat să fugă de acasă, dar a fost întoarsă de poliţie
Păţania şoferului neatent la companion
În comă alcoolică la spital
Urban Serv vrea o maşină de spălat eurocontainere
Primăriile nu mai au în stoc lapte praf pentru sugari
Locurile de muncă vacante s-au dublat
Formarea profesională are ca reper cererea de muncă din străinătate
Seminar pentru veterinarii oficiali privind protecţia cailor
Va rămâne prefectul Sorescu echidistant politic?
Ioan Rotundu
Desfăşurarea tezelor cu subiect unic pentru clasele a VII-a şi a VIII-a
Publicarea Metodologiei examenului naţional de Bacalaureat 2008
Smiley este pur si SIMPLU „Cu un pas înainte”
Program TELE’M Botoşani, marţi, 4 septembrie
Comunicat de presă
Horoscop
Diplomaţie preoţească
Poate aveţi nevoie de un masaj... la domiciliu
Neseriozitatea constructorului va bulversa activitatea Şcolii Frumuşica
Bovine convocate la vaccinare pe ritm de muzică populară
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog