Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Editorial
Administraţie
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Mediu
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10179
De la 07 Ianuarie 2003
122895828

Concluziile summitului extraordinar de la Bruxelles dedicat crizei din Crimeea

  • 6 March 2014, 23:00
Liderii europeni au inasprit joi tonul fata de Rusia, suspendand negocierile pentru vize si amenintand cu sanctiuni mai severe, in special economice, daca situatia continua sa se deterioreze in Ucraina, scrie AFP.
La capatul unui summit european extraordinar organizat la Bruxelles, presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a anuntat ca liderii UE au cazut de acord asupra unei strategii progresive de sanctiuni, in trei etape, pentru a constrange Rusia sa "negocieze" o iesire din criza din Ucraina.
"Situatia din Ucraina trebuie sa se angajeze intr-un proces de detensionare. Daca Rusia nu o face, vor fi implicatii grave in relatiile UE - Rusia", a declarat Van Rompuy, dupa reuniunea care a durat peste sase ore.
UE a apreciat drept "ilegala" decizia Parlamentului local din Crimeea de a cere integrarea peninsulei in Rusia. "Aceasta decizie este contrara constitutiei ucrainene si, in consecinta, ilegala", a declarat Van Rompuy.
Este "foarte important" ca cei 28 sa vorbeasca "cu o singura voce", a declarat presedintele francez Francois Hollande, dupa o reuniune in care liderii europeni l-au primit pe premierul ucrainean, Arseni Iatseniuk.
UE a anuntat, intre altele, intentia de a semna acordul de asociere cu Kievul inaintea alegerilor din 25 mai din Ucraina.
"Stam alaturi de Ucraina si reinnoim angajamentul european de a semna acordul de asociere" pe care fostul presedinte Viktor Ianukovici a refuzat sa-l semneze in noiembrie, a subliniat Van Rompuy, inainte de a adauga: "Vom semna partea politica a acordului foarte curand, inaintea alegerilor".
Premierul britanic, David Cameron, citat de Reuters, a anuntat ca masuri privind inghetarea activelor rusesti si interzicerea vizelor ar putea sa intervina rapid, daca Rusia nu face progrese pe calea dialogului cu Ucraina.
Traian Basescu: Cand ma gandesc ca au cumparat aproape toata Coasta de Azur cred ca e cutremurator
Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a oferit cateva detalii suplimentare legate de aceste masuri, precizand ca, daca "in cel scurt timp" nu incep negocierile intre "guvernul legitim al Ucrainei" la urmatorul Consiliu European, care va are loc peste doua saptamani, este posibila o noua serie de sanctiuni, de aceasta data mult mai aspre: restrictii de calatorie pentru anumiti demnitari, inghetarea activelor de pe teritoriul UE (depozite in banci, bunuri, investitii si actiuni ale investitorilor rusi in UE) si anularea Summitului UE - Rusia.
"Fac aici o paranteza: cand ma gandesc ca au cumparat aproape toata Coasta de Azur cred ca e cutremurator", a comentat razand Traian Basescu.
In fine, daca Rusia va continua destabilizarea Ucrainei, urmeaza a treia etapa, "sanctiuni de larga cuprindere", a precizat Basescu, citand in aceasta sfera sanctiuni care vor putea viza energia, comertul, relatii financiare si exporturile de armament.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei
Bancul zilei: Câştigătorul
Reţeta zilei: Paste cu sos
Traian Băsescu: România doreşte să fie parte a unui eventual format de negociere pe situaţia din Ucraina
Rabla 2014 vine cu modificări importante
Putin continuă să mintă! Civilii pro-ruşi nu sunt civili!
Tratament barbar, aplicat activiştilor Euromaidan, la Harkov. Atenţie, IMAGINI ŞOCANTE!
Ponta: Noul guvern îşi va angaja răspunderea pentru un program, nu program de guvernare
Dar la ce sunteţi atent domnule Victor Ponta?
O navă militară americană, distrugătorul USS Truxtun, va ajunge la Constanţa în următoarele zile
Lista foştilor oficiali ucraineni cu averile îngheţate de UE
Precizările scriitoarei Lucia Olaru Nenati cu privire la comentariul de pe blog
Alune americane
Botoşani: Numai aşa poate-i va lega cei de la DNA
Ţeapă politică pentru Băsescu
Ioan Rotundu
Guvernul a aprobat un memorandum privind construirea unui parc tehnologic romano-chinez
Traian Băsescu, după summitul de la Bruxelles
Crin Antonescu susţine graţierea lui Gică Popescu
a fost un adevărat ambasador al României
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog