Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
20900
De la 07 Ianuarie 2003
86926908

Concursuri cu şefie dedicată

  • 5 March 2013, 23:00
Deşi Guvernul Ponta s-a instalat la putere din mai anul trecut, la nivel de Botoşani USL n-a reuşit să-i pună oamenii săi în fruntea instituţiilor deconcentrate. Fiecare partid ajuns la putere şi-a pus directori la instituţiile publice din rândul oamenilor săi, faţă de care partidul avea obligaţii din campania electorală.
Organizarea de concurs nu-i decât o caricatură de prost gust. Se ştie că de reuşit va reuşi cel agreat şi trimis de partid şi nu cel care se crede un profesionist în domeniu. Ca exemplu amintesc cum PDL a reuşit s-o impună în fruntea IŞJ pe profesoara de chimie Ada Macovei, care nu întrunea condiţiile cerute de lege să ocupe funcţia de inspector general. Ciu toate acestea, ministrul Educaţiei de atunci, Ecaterina Andronescu, a emis ordinul de numire, încălcând legea fără nici un fel de reţinere.
Acelaşi ministru a numit-o în aceeaşi funcţie pe profesoara Mihaela Huncă, un cadru didactic cu imagine compromisă şi cu multe acuzaţii de implicare în acte de corupţie.
Probabil convinşi că examenul este doar o formalitate, în ultima perioadă la şefia instituţiei nu se mai prezintă decât cel desemnat de partid. Avem cazul lui Răzvan Rotaru, care a candidat singur la şefia Gărzii de Mediu. Gheorghe Damian a candidat singur la şefia Spitalului judeţean „Mavromati”.
Eugen Mateciuc candidează singur la şefia Agenţiei de Protecţia Mediului iar Simion Drelciuc singur la şefia societăţii Urban Serv. Aşadar lucrurile s-au simplificat iar profesioniştii din domeniile respective s-au convins că fără susţinere politică experienţa lor profesională nu face doi bani. Şi ne mai mirăm de blocajele care se produc în funcţionarea acestor instituţii! (Adrian Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Despre însurătoare
Gastronomie: Supă cremă de dovlecei
Botoşani: Nume grele în spatele afacerii Linia 10
Funcţionarii CE au frică de greci
Ministrul PSD Constantin Nita s-a răfuit dur cu liberalul Klaus Iohannis
Emirul Qatarului s-a prins în plasa darului grecesc
Fără cârpaci, domnule Ţurcanu?
Ioan Rotundu
IŞJ: După trecerea Abramburicăi, la Botoşani s-a instalat haosul
Din puţul gândirii preşedintelui Ţurcanu
Cristian Roman s-a luat de ministrul Sănătăţii
Generala Huncă se duce la Bucureşti să bată la uşi închise
Lista elevilor botoşăneni calificaţi la fazele naţionale ale olimpiadelor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă