Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4475
De la 07 Ianuarie 2003
122890124
Conducerea CAS, pentru că are bani,

Nu este alarmată pentru că a crescut numărul zilelor de concedii medicale

  • 15 July 2008, 23:00
Concediile medicale ale botoşănenilor le dau bătaie de cap inspectorii Casei de Asigurări de Sănătate. Este ceea ce afirmă directorul interimar al acestei instituţii, economista Carmen Nicolau. Potrivit acesteia, „grosul” sesizărilor care ajung la instituţia pe care o conduce se referă la concediile medicale. Angajatorii şi salariaţii se acuză reciproc. Primii bănuiesc că salariaţii lor îşi fac rost de concedii medicale fără să sufere de vreo boală, ci doar pentru a se odihni sau a-şi rezolva o serie de probleme personale. Acuzaţie care face trimitere şi la medici, care sunt bănuiţi, la rândul lor, că ar avea tot interesul să elibereze certificate de boală, în schimbul clasicei „mulţumite”.
La rândul lor, salariaţii se plâng că patronii nu le-au plătit concediile medicale. „Tot ce pot să spun este că în majoritatea cazurilor, verificările pe care le fac angajaţii noştri arată că sunt reclamaţii neîntemeiate. La cabinetele medicilor se verifică investigaţiile pe baza cărora se eliberează concediile medicale, se verifică concordanţa între diagnostic şi medicaţie şi alte aspecte. Nu putem trimite oamenii să verifice bolnavul acasă şi să îl consulte la domiciliu. Când reclamaţia ajunge la noi se presupune că angajatul este însănătoşit. Este vechea problemă a angajatorilor suspicioşi că angajaţii lor sunt perfect sănătoşi dar că fug de muncă”, declară Carmen Nicolau.
Nici de cealaltă parte reclamaţiile nu sunt întemeiate. Cel puţin la o astfel de concluzie au ajuns cei din conducerea CAS Botoşani care afirmă că nu de puţine ori, când au ajuns la societate să verifice reclamaţia vreunui salariat prin care se plângea că nu şi-a văzut banii pe concediu de boală, surpriza a fost să se constate că de fapt reclamantul îşi primise banii şi semnase pentru aceştia pe statul de plată. „Păreau surprinşi, pentru că nu realizaseră că banii primiţi erau pentru concediul medical. De la începutul anului au fost 40.000 de zile de concedii medicale de care au beneficiat angajaţii botoşăneni. Dar programul de evaluare a dus la această situaţie. Oamenii au fost găsiţi cu risc de îmbolnăvire, au fost trimişi la investigaţii suplimentare şi aşa au fost găsiţi bolnavi”, susţine, de asemenea, directorul interimar al CAS. Cu toate că numărul zilelor de concedii medicale a crescut faţă de anul trecut, conducerea CAS susţine că sunt bani suficienţi pentru plata concediilor care vor urma până la sfârşitul anului în curs. (Ana Brădişteanu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cum puteţi eluda plata taxei de poluare
Program Tele'M Botoşani miercuri, 16 iulie
Un student român pe locul doi în lume la concursul “Imagine Cup” Microsoft
Ajutorul social şi reşedinţa efectivă în Italia
Monument sfinţit în memoria ostaşilor români, masacraţi de maghiari în 1944
Măcelul asupra identităţii româneşti!
Din activitatea Jandarmeriei
Primarul de Frumuşica strică planurile medicului Bogdan
Pitorac visează la… dezvoltarea unei baze sportive locală
Bucăţica de drum de la Copălău se reîntoarce, din practică, în dosare
S-a găsit leac pentru drumul groazei dintre Miletin şi Lupăria
Horoscop
Noi bem apă infestată, iar inspectorii sanitari ridică din umeri
Criză de medicamente la Pediatrie
Probleme la REMAT Botoşani
Telefonul de la miezul nopţii
Cum l-a consolat Băsescu pe Boc
Actorii japonezi n-au stârnit interesul botoşănenilor
Humelnicu vrea pedepse mai dure pentru actele de violenţă
Directorul Teatrului „Mihai Eminescu” îşi lansează prima sa carte
Maria Lătăreţu va fi comemorată la Româneşti
Drăguş acuză insomnii din cauza Guvernului României
Subprefectul Şalgău, solicitat să lupte contra graurilor
S-a declanşat goana după medicamente
Victimele şarlatanului de la Havârna sunt bătrânii lipsiţi de apărare
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog