Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Mondene
Comentarii
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
17181
De la 07 Ianuarie 2003
87490961

Confirmă declaraţiile antiromâneşti ale lui David Kramer

  • 4 June 2008, 23:00
O declaratie mai iesita din contextul uzual diplomatic a creat valuri saptamana trecuta, la Chisinau si Bucuresti. David Kramer asistent al secretarului de stat al SUA pentru probleme ale democratiei si drepturile omului, a afirmat, in cadrul unui interviu televizat, ca "Oficiali din cele doua tari ne-au dat asigurari ca Tratatul privind frontiera de stat dintre Republica Moldova si Romania este finalizat in proportie de 95%.
Dupa semnarea lui va deveni posibila si semnarea tratatului de baza intre Republica Moldova si Romania, ceea ce va permite ameliorarea relatiilor bilaterale, scrie George Damian in editia de astazi a ziarului ZIUA, preluat de Romanian Global News.
Tot ZIUA a cerut confirmarea celor declarate de Kramer la ambasada SUA de la Bucuresti. Raspunsul ambasadei confirma veridicitatea declaratiilor lui Kramer, insa lucru extrem de interesant, nu spune nici-o clipa ca acesta exprima punctul de vedere oficial al SUA.
"Raspunzand la solicitarea Dvs, Ambasada SUA de la Chisinau confirma veridicitatea declaratiilor dlui David Kramer, Asistentul Secretarului de Stat al SUA, facute in cadrul unui interviu acordat postului de televiziune N4, si preluat de alte organizatii media.
Cu deosebit respect,
Sectia Cultura si Presa
Ambasada SUA la Chisinau"
Surse ale Romanian Global News de la Washington au confirmat iritarea pe care declaratiile lui Kramer a produs-o in cercuri influente ale Departamentului de Stat si care au vazut in declaratiile asistentului secretarului de stat al SUA, un posibil motiv de slabire a parteneriatul strategic cu Romania. Si asta exact acum cind SUA au mare nevoie de aliati puternici in zona Marii Negre.
In cercurile de putere din SUA au existat permanent oficiali care doreau o apropiere de Moscova si o « detensionare » a relatiilor ruso-americane. Respectivele idei, in general apropiate si finantate de serviciile secrete ruse, au reusit sa fie izolate de-a lungul timpului, iar influenta lor eliminata sau atenuata pana la disparitie.
Prin declaratiile sale David Kramer pune in dificultate chiar si pe oamenii politici romani care au dus o politica de apropiere fata de SUA. Acestia au ales SUA ca partener strategic tocmai pentru ca SUA a fost alaturi de interesulele majore romanesti de a intra in NATO si UE dar si de a democratiza al doilea stat romanesc, adica Basarabia, stat in care locuiesc 3 milioane de romani, si de ai aduce pe acestia inapoi acasa, adica in Europa. Ori ce poate fi mai important pentru Romania decat 3 milioane de romani ! David Kramer incearca sa fractureze exact acest interes strategic, major al Romaniei si al romanilor, facand presiuni ca unul dintre cele mai criminale tratate incheiate vrodata, Tratatul Ribentropp-Molotov sa fie batut in cuie, de data asta in varianta moderna.
Nu au fost facute publice reactiile Presedintelui Basescu la aceste declaratii. Speram ca ele au existat si ca au fost pe masura. Asta daca mai avem pretentia ca Romania este inca un stat ! (Romanien Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Au dat banul, dar n-au primi ciolanul
Inspectorul Lăcătuş şi-a dat pe faţă arama de dictator comunist
el este acuzat că a jignit şi umilit mai multe cadre didactice
A murit din incompetenţa medicilor
ITM a dat iama printre agenţii economici aflaţi în neregulă
Mizează pe cartea românismului pentru a câştiga şi alegerile din 2009
Este un primar fericit, are tot ce-i trebuie!
Ioan Rotundu
Comentariul comentariilor (CXXVIII)
(Ioan Rotundu)
Costel Busuioc şi albumul său de debut
Iredentiştii maghiari ameninţă cu acţiuni tip „Kosovo“ în Ardeal
Miza geostrategică a Marii Negre, subiect de dezbatere la Paris
Autorităţile de la Chişinău doresc sa creeze o naţiune de homo sovieticus
De ziua Mediului, MMDD te invita sa stingi lumina!
Jugaru încheie sezonul cu arestări şi jafuri
Jandarmeria ne informează
Program Tele'M Botoşani joi, 5 iunie
„Eroi au fost, eroi sunt încă”
Câmpanu îl temperează pe Onişa
Un impresar din Petesburg interesat de actorii botoşăneni
Teatrul Vasilache aşteaptă forţe proaspete
PD-L-ul este sfătuit să lase la o parte bocetul să accepte că mai sunt şi alţii
Se anunţă sancţiuni pentru liberalii mai leneşi
Liberalii asigură că Ţurcanu e numai bun de vicepreşedinte pentru CJ
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă