Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
25112
De la 07 Ianuarie 2003
83927437

Conflict între Ministerul Educaţiei şi confesiunile religioase

  • 8 March 2012, 23:00
Ministerul Educaţiei a intrat în polemică cu o asociaţie neguvernamentală pe seama faptului că părinţii copiilor care se înscriu în aceste zile la clasa pregătitoare sau clasa I au pe formularul de înscriere de completat o rubrică privind religia copilului. mai mulţi părinţi au sesizat acest lucru, considerând că este o încălcare a legii, fiind interzisă prelucrarea datelor cu caracter personal legate de convingerile religioase sau de apartenenţa la culte.
În urma sesizărilor transmise de părinţi, asociaţia a solicitat scoaterea din formular a rubricii care a stârnit controverse şi transmiterea unor instrucţiuni exacte conducerilor de şcoli în privinţa înscrierii copiilor la orele de religie. Ministerul Educaţiei a reacţionat însă prompt, transmiţând că părinţii nu au de ce să se aştepte că va fi schimbat ceva în actualul formular de înscriere.
Într-un comunicat transmis ieri după amiază, Ministerul Educaţiei vine cu următoarele argumente în susţinerea formularului actual de înscriere a bobocilor la şcoală. În primul rând, cei din minister subliniază că formularul de înscriere a elevilor în clasa pregătitoare sau clasa I conţine o serie de câmpuri marcate cu asterisc. Pe respectivul document apare menţiunea explicită:
„Completarea câmpurilor marcate cu asterisc este opţională". Întrucât spaţiul destinat informaţiilor privind religia este clar şi vizibil marcat în această manieră, obligativitatea declinării orientării religioase este exclusă din start.
„Introducerea câmpului menţionat anterior în formularul de înscriere are o singură raţiune: stabilirea numărului de elevi care doresc să urmeze alte cursuri de religie decât cea ortodoxă, în vederea asigurării necesarului de personal calificat. Chiar şi în situaţia în care furnizarea respectivelor informaţii nu ar fi avut regim opţional, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului le-ar fi putut solicita întrucât deţine autorizaţie de operator de date cu caracter personal emisă de Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal”, se arată în comunicatul Ministerului Educaţiei. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricarura zilei
Bancul zilei: Cum e nevasta
Drumul spre Europa, finalizat cu dosar penal
Între machiavelic şi umil
O adolescentă din Iran a încălcat legea care le interzice femeilor să cânte în public
Maria Bulat- Saharneanu: Cine face timpul pentru Unire?
Hidroelectrica nu renunţă la situaţia de forţă majoră
Confiscaţi tot! Dacă infractorii rămân cu banii, treaba e făcută pe jumătate
Botoşani: Durere, lacrimi şi flori la înmormântarea lui Silviu
Prefectul avertizează: „Cine nu face treabă, pleacă!”
Secretari de primării cu studii pe marginea şanţului
OTV-iştii botoşăneni merg pe mâna Monicăi Tatoiu
Conflictul dintre Spitalul judeţean şi CAS Botoşani ia amploare
Spitalul judeţean: O cheltuială ce pare fără utilitate pentru pacienţi
Ministerul Sănătăţii asigură medicamente oncologice ieftine
Le-a furat Dumnezeu minţile!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă