Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Fapt divers
Administraţie
Social
Horoscop
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
23959
De la 07 Ianuarie 2003
87415793

Consilierii judeţeni au împărţit, ieri, banii primiţi de la Guvern

  • 30 December 2010, 23:00
Ieri, consilierii judeţeni s-au întrunit pentru a doua oară în această lună, de această dată într-o şedinţă Extraordinară. Un sfert dintre aleşii judeţeni au ales să nu onoreze cu prezenţa întânirea care a avut drept scop împărţirea unor bani alocaţi pe ultima sută de metri de către Guvern.
Cei opt consilieri care au lipsit sunt Mihai Darie, Petru Nechita, Liviu Alexa, Tiberiu Lungu, Pavel Rusu, Vasile Andrieş, Timotei Cîrligeanu şi Mihai Clim, cu toţii având motive mai mult sau mai puţin plauzibile. Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţâbuleac, s-a bucurat însă că există cvorumul cerut de lege pentru a putea trece la validarea celor două proiecte propuse pe ordinea de zi.
Şedinţa de CJ s-a desfăşurat furtunos, fără comentarii pe marginea hârtiilor primite la mapă de către fiecare consilier, votul fiind în unanimitate aprobator. Miercuri, Guvernul a alocat Consiliului Judeţean 960.000 de lei pentru finanţarea unor cheltuieli curente şi de capital, respectiv pentru înlăturarea efectelor produse de calamităţile din vara acestui an. În consecinţă, unul dintre proiectele propuse în CJ a vizat repartizarea sumei de 500.000 lei societăţii care efectuează lucrările la drumul de la Vorona.
„Aceşti 500.000 lei, ca să îi putem utiliza până la sfârşitul anuui, îi vom dirijam la plata unei facturi la drumul Vorona. Există o factură care nu a putut fi achitată din lipsa de fonduri şi achitam mai puţin, 50% din totalul acesteia” a făcut precizările necesare preşedintele CJ., Mihai Ţâbuleac.
Direcţia de Drumuri a primit 460.000 lei pentru consolidarea a cinci podeţe, două din localitatea Hăneşti, unul în Şendriceni, dar şi în Codreni şi Broscăuţi, precum şi pentru reabilitarea a două platforme de drum în localităţile Dumeni şi Dângeni. Al doilea proiect de hotărâre validat de consilieri s-a referit la redistribuirea unor sume economisite de câteva instituţii.
Astfel, prin votul consilierilor, în conturile Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Botoşani a intrat 479.000 de lei, bani rezultaţi din strânsul curelei la alte instituţii. Cu aceşti bani, conducerea instituţiei intenţionează să achite utilităţile şi anumite facturi rămase neplătite la unii furnizări. Au fost retrase sume de bani de la Serviciul Public Comunitar de Evidenţa a Persoanelor, de la Şcoala de Arte şi Meserii din Dorohoi, de la Memorialul Ipoteşti, dar şi de la culte religioase.
„Cei 479.000 lei merg către noi, iar astăzi (joi.nr) se fac şi plăţile. Este vorba de utilităţi şi furnizori. Erau utilităţi care s-ar fi plătit altfel în luna ianuarie. Aceasta sumă acoperă integral datoriile către furnizori”, a precizat directorul DGASPC Botoşani, Liviu Rădăşanu.
La finalul întrunirii, consilierii judeţeni au ciocnit un pahar de şampanie. „Dacă nu vă convocam trebuia să virăm nişte bani la bugetul statului. Vă mulţumesc pentru că aţi făcut un efort şi aţi venit astăzi aici chiar dacă anunţul de convocare a fost trimis în cursul zilei de ieri. Vă mulţumesc frumos şi vă promit că până la sfîrşitul anului nu mai lansez nici o convocare”, le-a spus Mihai Ţâbuleac consilierilor care au glumit continuu. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Nova Apa Serv a anunţat programul pentru Sărbătorile de iarnă
Jandarmii botoşăneni vor păzi Revelionul
Bucurii pentru mămicile sărmane din Maternitatea Botoşani
Jandarmii l-au urat pe prefectul Cristian Roman
A fost descarcerată şi cea de-a treia victimă
Ajutoare de la francezi distribuite de pompieri
Accident de tren cu 4 victime
Caricatura zilei: Foame mare-n PDL
Pluguşorul Jurnalului
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă