Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Publicitate
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
6432
De la 07 Ianuarie 2003
108337608

Consilierii judeţeni s-au încăierat pe seama CA din spitale

  • 12 August 2010, 23:00
Circul legat de intrarea în legalitate a Consiliilor de Administraţie ale celor şase unităţi spitaliceşti preluat de CJ Botoşani, a luat sfârşit, ieri, după ce consilierii au dat un vot favorabil.
Proiectul a trecut treia oară, ieri, prin filtrul aleşilor judeţeni Membrii desemnaţi să facă parte din consiliile de administraţie a celor şase unităţi spitaliceşti trecute la CJ nu a fost pe placul a opt consilieri care s-au declarat împotrivă, pe când doi s–au abţinut, sub rezerva de a avea dreptul să aibă propria opinie neexprimată. Dar 12 consilieri judeţeni au fost de acord cu proiectul în forma propusă, iar calvarul unui demers tergiversat de întreceri politice şi pasat între necesitate şi derizoriu.
De această dată, consilierii PSD au cam lăsat baltă alianţa cu PNL-iştii şi fot de acord cu preşedintele CJ. În numele consilierilor PSD şi PNL a vorbit Narcis Ştefan care a afirmat că s-a studiat dacă acest proiect întruneşte condiţiile de legalitate şi s-a decis acordarea votului.
„Am analizat materialul pus la dispoziţie, am verificat dacă acesta întruneşte condiţiile de legalitate, am verificat dacă prevederile proiectului de hotărîre sunt în legalitate. Noi aici reprezentăm electoratul şi trebuie să asigurăm o calitate a actului medical. Grupul pe care îl reprezint este de acord cu acest proiect de hotărîre şi va vota în favoarea acestuia”, a declarat Narcis Ştefan, consilier judeţean.

Nouă aleşi au lipsit de la şedinţa CJ
Nouă consilieri şi-au permis „luxul” de a lipsi de la şedinţă, motivat. O parte sunt la mare, iar câţiva din cei care nu s-au prezentat au avut treburi mai importante. Cei care au lipsit de la şedinţa CJ sunt: Ada Alexandrina Macovei, Dumitru Codreanu, Gabriel Alexandru, Maria Paraschiv, Vasile Andrieş, Mihai Darie, Mircea Holeiciuc, Pavel Rusu şi Violeta Teslaru.
„Domnii consilieri sunt contactaţi de noi înainte şi ne spun motivaţia, fie sunt plecaţi în probleme de serviciu, fie sunt în concediu de odihnă. Mare parte sunt acum în concediu, probabil este perioada specifică”, a declarat Marcel Stelică Bejenariu, secretarul judeţului Botoşani
Preşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Ţâbuleac a răsuflat uşurat după votul poziv dat de consilieri şi a menţionat că apreciază faptul că liderii PSD au înţeles cât de important era constituirea cât mai iute a consiliile de administraţie la spitale pentru bunul mers al lucrurilor. Liberalilor le-a transmis însă un lucru clar: să mai uzeze şi de minte, nu numai de forţa politică.
„Domnul Marcu a citit legea şi m-a sunat şi mi-a spus că îi pare rău că ai dumnealui consilieri judeţeni l-au dezinformat. Eu mă bucur că până la urmă s-a tranşat şi această chestiune şi nu vom mai ajunge la proces. Celor de la PNL le spun să îşi pună în valoare înafară de muşchii politici, să citească şi cartea”, a spus Mihai Ţâbuleac. (Lavinia Preda)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Meci de fotbal între Rai şi Iad
Românul şi economia stearpă
Balta Roşie – locul unde sărăcia stă la braţ cu fudulia
Drumul spre est a început
Franta a închis peste 40 de tabere ilegale ale imigranţilor ţigani
Economia SUA se îndreaptă catre o deteriorare semnificativă
Traian Băsescu este unul dintre cei mai responsabili lideri ai timpurilor noastre
Incendiu de maşină stins de un pompier aflat în timpul liber
Anunţ angajare
Comunicat de presă - DJST
Proigram Tv SOMAX, vineri, 13 august
L-a îmbătat şi i-a luat adidaşii
Un poliţist a luat bătaie în Piaţa Mare
Centralele termice moca ignorate de botoşăneni
Evidenţa Populaţiei şi Memorialul Ipoteşti rămân cu angajaţi mai puţini
Tinerii îşi îneacă necazurile în substanţe halucinogene
Câldura îi seceră doar pe botoşănenii imprudenţi
Vorbe frumoase în loc de medicamente compensate
Firmele private se întrec în disponibilizări cu statul
Fantoma reducerilor de personal bântuie prin IŞ:J Botoş;ani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă