Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Mondene
Comentarii
Religie
Publicitate
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14023
De la 07 Ianuarie 2003
122874090

Consilierii municipali au învins în lupta cu animalele de companie

  • 25 June 2009, 23:00
Consilierii locali au aprobat ieri regulamentul de întreţinere şi circulaţie a câinilor cu stăpâni pe teritoriul municipiului Botoşani. Nu fără discuţii, unii având o serie de amendamente de adus vizavi de proiectul de hotărâre, mai mult sau mai puţin întemeiate. Regulamentul impune proprietarilor de câini să efectueze curăţenia şi dezinfecţia spaţiilor de folosinţă comună, să dispună atunci când ies la plimbare cu patrupedele de obiectele necesare curăţirii locului şi evacuării dejecţiilor fiziologice, respectiv măturiţă, lopăţică, pungă şi mănuşi de unică folosinţă, totodată să aibă asupra lor pe timpul plimbării actul de identitate şi carnetul de sănătate al câinelui.
Cine nu se va conforma regulamentului este pasibil şi de sancţiuni cu amendă cuprinsă de la 50 la 200 lei. Consilierul penegist, Florin Egner a fost în principiu de acord cu regulamentul, cu anumite observaţii şi propuneri de modificări, cel mai vehement criticând obligaţia ca proprietarul să aibă acordul scris al vecinilor limitrofi pentru a putea deţine animalul de companie.
„Cred că există pentru fiecare proprietar de apartament un drept elementar la proprietate. Au voie să ţină în apartamentul propriu un câine fără acordul vecinului. Aşa ar trebui să ceară aprobarea vecinilor şi cei care au un copil mic. Cred că de multe ori un câine face mai puţină gălăgie decât un copil mic, un copil mare sau decât unul din cei doi locatari, care, vorba colegului Gheorghe Vâzdoagă, mai bea un paharel si vine târziu acasă”, a subliniat Florin Egner.
Un alt aspect pe care l-a evidenţiat spre a fi înlăturat a fost cel al obligativităţii ca proprietarul să se plimbe cu actul de identitate al patrupedului după el, pe motiv că acesta s-ar deteriora. „Nu e normal să mergem toată ziua cu poşeta după noi. Mai trimitem un copil cu câinele la plimbare şi actul de identitate se deteriorează. Aceste aspecte pot fi verificate ulterior dacă este necesar”, a mai adăugat consilierul. Primarul municipiului, Cătălin Flutur a specificat că regulamentul s-a impus pentru rezolvarea nemulţumirilor unei mase largi de cetăţeni care nu au câini în proprietate, dar sunt deranjaţi de disconfortul creat de plimbarea animalelor pe trotuare, spaţii verzi, în locuri de joacă pentru copii.
„Încercăm prin acest regulament să introducem nişte norme de conduită fiindcă noi avem la rândul nostru zeci de reclamaţii de la cetăţeni care nu deţin un animal de companie şi sunt deranjaţi de ceea ce se întâmplă în vecinătatea lor. Dacă vrei să deţii un animal de companie trebuie să-ţi asumi şi o mare responsabilitate, de a avea respect pentru cei din jurul tău. Cum am putea rezolva altfel problema, că Primăria este mama tuturor răniţilor şi ni se solicită să intervenim în astfel de cazuri? Să favorizăm o minoritate şi să lăsăm oraşul într-un haos?”, a pledat primarul pentru regulament, specificând că va fi totuşi o perioadă de acomodare, fără a se trece direct la măsuri drastice. În sensul că sancţiunile vor fi aplicate doar după 1-2 avertismente, dacă greşeala nu este flagrantă. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Grindina a făcut prăpăd la Botoşani
Asta-i pofta ce-o pofteşte!
Ioan Rotundu
Medicii tineri nu sunt interesaţi de Botoşani
Guvernul Boc le-a retras elevilor banii pentru calculatoare
Directorul Muntianu a încurcat căile rufelor murdare cu cele ale hranei
Punguţa cu doi bani
Pentru a-şi hrăni invidia, reclamagii inventează acuzaţii
Ziua Naţională a Americii marcată la Botoşani
Încă o probă de „foc” pentru servanţii pompieri botoşăneni
2 tone de zahăr de Ucraina confiscat de poliţiştii voroneni
Ţigări de contrabandă dosite în congelator
Evadare eşuată
16 edili au cerut finanţare pentru a aduce lumină în casele locuitorilor
Şeful CJ dă raportul
Cu ipocrizie, Egner vrea să îi pună la plată pe cei cu afişaj electoral
Ţâbuleac ţine morţiş să creeze, pe seama Apei Grup, o mega societate
Program TELE'M Botoşani, vineri, 26 iunie
A blocat initiativa de majorare a alocatiilor pentru copii de la 42 la 200 ron/lunar
Promisiunea lui Basescu
Doinita Oancea a fost recunoscuta de turci
Scădere semnificativă a numărului de căsătorii
Mii de adrese înregistrate anual de Serviciul Registratură
Comentariul comentariilor CIV
(Ioan Rotundu)
Românul şi vipera
Voronin bun de legat!
Târnosirea bisericii ortodoxe române din Pavia
Precizări MAE referitoare la Acordul privind micul trafic la frontieră cu Ucraina
S-au plâns la Băsescu de "politica de deznaţionalizare" la care sunt supuşi
Bani pentru copiii români plecaţi cu părinţii peste hotare
E.ON Gaz Distribuţie acţionează în justiţie ANRE
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog