Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Învăţământ
Social
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
13398
De la 07 Ianuarie 2003
69969942

Consiliul Superior al Magistraturii ii cere presedintelui Iohannis sa retrimita legii salarizarii in Parlament

  • 12 June 2017, 23:00
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a stabilit, luni, sa trimita o sesizare presedintelui Klaus Iohannis prin care sa ii ceara sa retrimita pentru dezbateri in Parlament legea salarizarii, invocand diferentele mari dintre veniturile procurorilor si cele ale judecatorilor, anunta News.ro Propunerea a venit din partea magistratilor care repezinta judecatoriile in CSM si din partea procurorilor din Consiliu care ii repezinta pe procurorii parchetelor de pe langa judecatorii.
CSM a ajuns la aceasta decizie dupa ce a analizat veniturile judecatorilor de la judecatoriile din tara si a observat ca in noua lege salariile ar fi mult mai mici in comparatie cu veniturile judecatorilor de la tribunale.
Membrii CSM invoca si faptul ca diferentele dintre salariile procurorilor si cele ale judecatorilor, in conditiile noii legi, sunt semnificative.
Procurorul general Augustin Lazar a adresat, joi, scrisori presedintelui Klaus Iohannis, presedintei ICCJ si Avocatului Poporului pentru a sesiza CCR in legatura cu Legea salarizarii, considerand ca diferentele de salarizare intre procurori si judecatori sunt neconstitutionale, avand in vedere ca, in conformitate cu deciziile Curtii, "procurorii au, ca si judecatorii, statut constitutional de magistrati".
Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, vineri, ca nu sunt intrunite conditiile pentru sesizarea Curtii Constitutionale in legatura cu legea salarizarii.
Procurorul general Augustin Lazar a afirmat, luni, in legatura cu propunerile privind salarizarea procurorilor, ca "statutul de magistrat independent profesional al procurorului nu poate fi pus sub semnul intrebarii" si ca nu poate fi facuta o discriminare intre diverse categorii de magistrati, declarandu-se convins ca "aceasta problema va fi clarificata in spiritul deciziilor Curtii Constitutionale".
De asemenea, Asociatia Procurorilor din Romania a sesizat presedintele Romaniei, Inalta Curte de Casatie si Justitie si Avocatul Poporului cu privire la neconstitutionalitatea Legii salarizarii, intrucat prin adoptarea acestei legi se creeaza o diferenta de statut financiar intre procurori si judecatori. Procurorii sustin ca prin adoptarea legii in forma actuala "se incalca principiile stabile de normele constitutionale ceea ce poate genera o afectare importanta a sistemului judiciar in ansamblul sau".
Magistratii de la Judecatoria Sector 3 Bucuresti au decis sa protesteze timp de doua ore zilnic, reclamand ca salariile lor sunt mici, comparativ cu salariile magistratilor din tribunale sau curti de apel.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Anunţ al AJFP Botoşani
Viorel Catarama nu poate candida la sefia PNL
- nu a strans semnaturi de la cel putin 10 filiale
Ministrul Justitiei privind reconfigurarea infractiunii de abuz in serviciu:
Vom stabili pragul rezonabil impreuna cu societatea civila
De ce nu desfiintam sistemul de invatamant?
raspunde Serban Iosifescu pentru Haute Culture
De ce este importanta pe termen lung vizita lui Klaus Iohannis in America lui Trump
Vlad Cosma a fost trimis in judecata,
in dosarul de sponsorizare ilegala a campaniei electorale din 2012
Pragul pentru abuzul in serviciu trebuie sa aiba un cuantum relativ mic
Banul zilei: Mod de a creşte potenţa
Horoscopul zilei de 13..66.2017
Viclenioa şi fariseismul stareţului Ioan harpa (1)
- convorbire înregistrată în biserica Mănăstirii Popăuţi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă