Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12791
De la 07 Ianuarie 2003
122872858

Constantin Adascalitei, declarat incompatibil, si-a retras demisia din functia de deputat

  • 1 February 2016, 23:00
Deputatul PSD Constantin Adascalitei, declarat incompatibil de catre ICCJ in urma unui raport ANI, a anuntat luni conducerea Camerei Deputatilor ca isi retrage demisia din functia de deputat, inregistrata in data de 15 decembrie 2015, atunci cand acuza abuzurile facute de Agentia Nationala pentru Integritate.
Adascalitei specifica in cererea de demisie din Parlament de pe 15 decembrie ca aceasta va deveni efectiva incepand cu 1 februarie 2016, prima zi a noii sesiuni parlamentare.
"Urmare a abuzurilor repetate efectuate de Agentia Nationala pentru Integritate, ce duce in eroare Biroul permanent al Camerei Deputatilor, precum si a presiunilor exercitate asupra mea, imi depun demisia din functia de deputat incepand cu data de 1 februarie.
Mentionez ca acest abuzuri se refera la invocarea in mod abuziv a faptului ca raportul ANI a ramas definitiv prin decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie de pe 23.03.2015, desi acesta ramasese definitiv prin hotararea Curtii de Apel Iasi, la 4 octombrie 2012, si pus in executare la Consiliul Judetean Iasi la acea vreme. Se cere aplicarea unei sanctiuni de doua ori pentru aceeasi fapta", a scris Adascalitei in demisia sa, potrivit Agerpres.
Amintim ca in luna octombrie Comisia Juridica decis ca Adascalitei poate sa isi pastreze mandatul, in conditiile in care ANI solicitase, inca din luna mai, Camerei Deputatilor revocarea din functie a deputatului Constantin Adascalitei, dupa ce instanta suprema a decis definitiv ca acesta a fost in incompatibilitate in perioada in care a avut functia de consilier local in Consiliul Local Iasi.
"Agentia Nationala de Integritate precizeaza faptul ca decizia Comisiei Juridice din Camera Deputatilor de a nu dispune sanctiunea disciplinara de revocare din functie in cazul deputatului Adascalitei Constantin (fost consilier judetean - CJ Iasi) reprezinta neaplicarea unei decizii definitive si irevocabile emisa de instanta de judecata si genereaza consecinte deosebit de grave, subminand, totodata, increderea cetatenilor in sistemul de justitie si in statul de drept", se arata intr-un comunicat al Agentiei Nationale de Integritate (ANI).
Totodata, ANI a mentionat ca au trecut mai bine de sase luni de la decizia instantei supreme prin care s-a respins recursul lui Constantin Adascalitei impotriva sentintei Curtii de Apel Iasi, cu consecinta mentinerii ca legal si temeinic a raportului de evaluare emis de ANI cu privire la starea de incompatibilitate a deputatului iesean.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Supă cremă de spanac şi leurdă
Bancul zilei: Recomandare pentru bal mascat
Horoscopul zilei de 2.02.2016
Unul dintre cei mai mari masterchefi ai lumii, Benoit Violier, a fost gasit mort
Politia afirma ca ar putea fi vorba de o sinucidere
Adolescenta de 13 ani de origine rusa care sustinea ca a fost rapita si violata de migranti
a recunoscut ca a inventat toata povestea
Primarul din Chisinau, prezent la Vila Lac, unde aveau loc discutiile dintre Ciolos si partide
Prognoza meteo pentru marti si miercuri
Premiera in Marea Britanie: O cercetatoare a primit dreptul de a modifica genetic embrioni umani
Casa guvernatorului bancii nationale a Moldovei, tinta unui atac cu grenada
Programul Primului - ministru Dacian Cioloş
în perioada 1 – 7 februarie 2016
Incendiu cu victimă la Gorbăneşti
Botoşani: Grupul liberalilor infractori au mustrări de conştiinţă
falsa dilemă Flutur – Portariuc
Dacian Ciolos: Nu este lansata nicio procedura formala impotriva lui Tiberiu Nitu
ministrul Justitiei analizeaza care sunt conditiile in care poate fi revocat procurorul general
Dacian Ciolos, dupa ce s-a consultat cu partidele:
\Guvernul nu poate veni cu ordonanta de urgenta sau sa isi asume raspunderea in lipsa unei majoritati in favoarea alegerilor primarilor in doua tururi
Cuiul lui Pepelea bătut de Ponta trebuie scos
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog