Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Fapt divers
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
24710
De la 07 Ianuarie 2003
114783143

Constantinescu cere SRI să transmită documentele referitoare la Traian Băsescu

  • 21 June 2006, 23:00
Fostul preşedinte Emil Constantinescu a declarat miercuri că dacă Serviciul Român de Informaţii (SRI) nu va transmite către CNSAS documentele în cazul actualul preşedinte, Traian Băsescu, această instituţie ar trebui să răspundă în justiţie pentru tăinuire sau distrugerea unor documente oficiale. Constantinescu a precizat că nu crede că SRI va preda către CNSAS documentele solicitate. ”Convingerea mea este că SRI este de rea-credinţă. Există deja o istorie de rea-credinţă din partea SRI. Nu sunt demne de încredere răspunsurile generice pe care le dă SRI şi de aceea am cerut ca SRI-ul să fie chestionat pe cazuri concrete. SRI-ul a dat o caracterizare generală că nu există dosare şi microfilme în acest caz, ceea ce este greu de crezut”, a spus Emil Constantinescu. Emil Constantinescu s-a întâlnit cu membrii Colegiului CNSAS în legătură cu o serie de documente pe care le-a depus în decembrie 2005, şi care atestă, în opinia sa, că Traian Băsescu ar fi colaborat cu contrainformaţiile militare. El a precizat că a fost o întâlnire utilă şi a aflat că CNSAS a făcut diligenţe către toate instituţiile care deţin arhive ale fostei securităţi, SRI, SIE şi Direcţia de Informaţii Militare, pentru ca aceste instituţii să transmită documentele referitoare la Traian Băsescu. Pe de altă parte, Emil Constantinescu a spus că a avut o discuţie teoretică cu membrii CNSAS, despre ceea ce înseamnă poliţie politică. În opinia sa, Traian Băsescu a colaborat cu contrainformaţiile militare, aceasta fiind o direcţie a securităţii care se ocupa cu poliţia politică. El a adăugat că membrii CNSAS i-au solicitat să vină din nou, ori de câte ori vor apărea documente noi şi se va trece la un nou stadiu al cercetărilor. Emil Constantinescu a spus că ar trebui audiate şi o serie de persoane în acest dosar, în special ofiţerii din cadrul Direcţiei de Informaţii Militare care au semnat documentele pe care el le deţine. „Am cerut ca în cazul securităţii judeţene Constanţa să fie audiat fostul şef al acesteia pentru a recunoaşte dacă documentele de evidenţă şi cele care se făceau pentru membrii de partid sunt reale sau nu”, a arătat Emil Constantinescu. „Adevărul privind cariera, viaţa şi atitudinea unui şef de stat este o problemă care interesează pe orice cetăţean român. Colaborarea cu fosta securitate era o cale de a-ţi construi, în regimul comunist, o carieră profesională sau politică, mai avantajoasă decât alţii”, a mai declarat fostul şef al Statului.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Preluarea marilor contribuabili se face la 1 iulie
Baia Centrală, în renovare
Năravul l-a dat pe mâna poliţiei
De la testul naţional, la spital
Matematica, piatra de încercare a testelor naţionale
Medici sancţionaţi de casa de asigurări
Pacienţi trataţi din milă
O nouă zi dedicată demolărilor
Ploile au făcut ravagii în judeţ
Medicii s-au transformat în recuperatori
Cel mai bun poliţist este femeie
profesie moştenită din familie cei anchetaţi de ea ajung pe mâna soţului, la Penitenciar consilierul juridic al IPJ s-a şcolit la securitatepoliţista care a predat limba română maghiarilor
Coreea de Nord sfidează presiunile internaţionale
Ovidiu Tender aşteaptă decizia CEDO
Gazprom vrea să majoreze preţul pentru Ucraina
Urmări grave ale ploilor abundente din ultimele 24 de ore
Subiecte sensibile pentru ambele părţi pe masa de lucru
Un motociclist beat a lovit un Opel
Credite cu dobândă redusă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă