Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Învăţământ
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
9657
De la 07 Ianuarie 2003
71034440

Consumul de usturoi, benefic pentru sănătate

  • 10 November 2011, 23:00
Usturoiul este de cele mai multe ori asociat cu o respiratie urat mirositoare, din acest motiv fiind evitat consumul de preparate ce contin acest ingredient, in special atunci cand avem o viata sociala incarcata.
In cadrul campaniei "Pentru o viata echilibrata", Emanuela Soare, specialist Maggi in nutritie, va ofera motivele pentru care ar trebui sa includeti usturoiul in alimentatie.
Alicina, compusul benefic din usturoi
Alicina este recunoscuta pentru proprietatile anti-bacteriene, antifungice si antivirale. Aceasta este produsa atunci cand usturoiul este tocat sau zdrobit. Este important de retinut faptul ca aceasta se degradeaza foarte repede, proces grabit si de prepararea usturoiului. Alaturi de alicina usturoiul este o sursa importanta de vitamine si minerale recunoscute pentru beneficiile asupra sanatatii. Cele mai reprezentative sunt vitaminele grupul B (B6, B1, B5, B2, B3, B9) si vitamina C iar dintre minerale mentionam fosforul, calciu, fier, potasiu, magneziu si nu in ultimul rand seleniu si mangan.
Pe langa efectele benefice pe care le are usturoiul datorita compozitiei complexe de nutrienti trebuie tinut cont si de faptul ca sunt persoane care sunt alergice la usturoi.
Sfaturi pentru a include usturoiul in alimentatie
Folositi usturoiul ca si condiment, adaugandu-l in salate cu otet sau lamaie si ulei de masline.
Serviti un amestec de usturoi cu pui la cuptor. Zdrobiti usturoiul si amestecati-l cu mancarea gatita chiar inainte de servire, intrucat usturoiul preparat grabeste degradarea continutului de alicina si, implicit, a beneficiilor nutritionale. Cel mai bun loc de depozitare a usturoiului este intr-un loc uscat la o temperatura in jur de 18°C, pentru a nu incolti.
De retinut!
Dupa ce ati servit un preparat ce contine usturoi, puteti reduce mirosul puternic mestecand cateva frunze de patrunjel, menta proaspata sau daca beti o cana mare de ceai de menta.
Acum, pentru ca ii cunoasteti toate beneficiile, nu uitati sa includeti usturoiul in alimentatia intregii familii.
Mai multe informatii referitoare la retete ingenioase si de sezon precum si sfaturi pentru o alimentatie echilibrata si un stil de viata sanatos, poti gasi accesand www.maggi.ro.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (1)]


Horoscop
Bancul zilei: Categorii de prezervative
Caricatura zilei
Reţeta zilei: Zalatină de cafea cu lapte
Comunicat de pres㠖 APIA Botoşani
Elevii din Botoşani au primit o lecţie de democraţie
Geoană, binevenit dacă vrea să participe la un dialog de centru-stânga
Europa este ameninţată de "o nouă fază de recesiune"
Olandezii au creat cel mai mic vehicul funcţional cu patru roţi
un fir de păr uman este gigantic pe lângă el
Produse tradiţionale precum "parizer de la bunica", cu "E"-uri
“Miracolul istoric” al Unirii de la 1918
Ifosele îndoliate ale Olăriţei
Ioan Rotundu
Spitalul Judeţean ar putea primi gradul II de finanţare
Ovidiu Portariuc este noul adversar al lui Flutur
USL l-a abandonat pe Oprişanu
Botoşani: Absenteismul şcolar ia amploare
Judeţul Botoşani aflat printre cele cu fraude la Bac
IŞJ Botoşani: Dispute aprinse pe seama temelor pentru acasă
Cadouri pentru copiii cu dizabilităţi
Video: Karatişti de performanţă
Botoşani: Cruzime medicală, lacrimi şi moarte la Maternitate
o tânără a stat două săptămâni cu fătul mort în pântece
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă