Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Publicitate
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
26923
De la 07 Ianuarie 2003
122912572

Contabilul operei eminesciene va avea o leafă de peste 6000 lei

  • acum se moşeşte politic dăruirea funcţiei de director adjunct
  • 28 April 2010, 23:00
Economistul Miluţă Jijie este, începând de ieri, director cu acte în regulă la Memorialul Ipoteşti, instituţie culturală cu rezonanţă pentru judeţul Botoşani, dar scăldată în scandaluri de tot feluri în ultima perioadă. Consilierii judeţeni au validat în şedinţa ordinară rezultatul concursului la care botoşăneanul a obţinut puţin peste nota 8.00. Votul a fost unanim, dar pigmentat cu comentarii acide.
În loc de urări de succes, Miluţă Jijie a primit atenţionări din partea unor consilieri. „Nu se pune probleme să votăm sau nu, având în vedere că a fost singurul candidat, dar având în vedere istoricul de la Memorialul Ipoteşti vizavi de neregulile găsite acolo, l-aş ruga pe domnul Jijie şi pe doamna vicepreşedinte Lupaşcu să se facă ordine în cadrul oamenilor de la Memorial. Să se facă un inventar corect la Memorial, cu tot ce înseamnă mijloace fixe, şi să fie tras la răspundere vinovatul. După părerea mea, se încearcă muşamalizarea”, a punctat consilierul Dumitru Codreanu.
Salariul managerului de la Memorilaul Ipoteşti va trece de 6000 de lei pe lună, brut, chiar şi în condiţiile în care s-a operat o uşoară modificare a grilei de salarizare. „ Deocamdată există un dosar atât la Parchet cât şi la Tribunal şi nu vreau să discut pentru că se judecă şi nu vreau să influenţez. După pronunţarea sentinţei vom stabili răspunderile. Noi am furnizat toate datele cerute de organele de cercetare penală şi civilă şi aşteptăm să se pronunţe. Deocamdată, în perioada următoare voi fi chemat să negociez contractul de management” a declarat ieri, după şedinţă managerul Miluţă Jijie.
Unele voci din rândul consilierilor au cerut ca directorul adjunct al Memorialului Ipoteşti, post nou înfiinţat, să nu fie numit prin dispoziţie CJ, ci în urma unui concurs care va avea loc la o dată ulterioară. „ Nu va fi numit, va fi un concurs, tocmai în ideea de a da tuturor oamenilor de cultură din Botoşani să participe la concurs pentru ca Memorialul Ipoteşti să devină ceea ce trebuie să fie, o nestemată a judeţului Botoşani”, a dat asigurări vicepreşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Cătălina Lupaşcu. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Şcoli premiate cu diplome
Se fac înscrierile pentru subvenţia la lapte
Manipularea ministrului Funeriu a eşuat
Horoscop
Bancul zilei: Ceai pentru tata
Funcţionarii publici intră în grevă generală în 5 mai
Faceţi sex pentru prevenirea hipertensiunii arteriale
Grecia determină mobilizarea generală a zonei Euro
Nemţii sunt plătiţi să consume energie
Dacă vrei să înveţi mai bine, trage un pui de somn şi nu uita să visezi
Românul şi zâmbetul
Comunicat de presă - "Ivan Turbincă"
Comisia Juridică din Camera Deputaţilor a adoptat noul proiect al Legii ANI
Deputaţii au eliminat din Legea ANI posibilitatea sechestrării averilor
Consilierii judeţeni botoşăneni nu s-au lăsat fraieriţi de suceveanul Flutur
De la minister n-a primit nici un şfanţ pentru drumul Vorona
aşa că preşedintele Ţâbuleac a alocat bani din bugetul judeţului
Peste 700 de copii ajunşi la spital cu afecţiuni respiratorii
Care-s porcii?
Furt din locuinţ㠖 Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog