Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
14987
De la 07 Ianuarie 2003
120810260

Conţac l-a pârât pe Ţâbuleac la prefect

  • 25 November 2008, 23:00
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Constantin Conţac apreciază că şeful instituţiei, Mihai Ţâbuleac face fel de fel de comentarii fără susţinere şi documente legale doar pentru a-şi face imagine. Acesta face trimitere la serviciul de deszăpezire. „Am văzut că vorbeşte foarte mult de deszăpezire. În primul rând, domnul preşedinte a emis o dispoziţie ilegală: 292 din 5 noiembrie, motivat de faptul că a hotărât din proprie iniţiativă să se ţină o licitaţie prin selecţie de oferte. A invitat cinci firme, în timp ce deja se afla în derulare o altă licitaţie pentru acţiunea de deszăpezire. Ordonanţa 34 spune clar că atunci când deja ai demarată o licitaţie nu ai voie să mai acorzi încredinţare directă. În cel mai rău caz, în situaţii deosebite, toate firmele ce erau înscrise la licitaţia ce se afla în curs de derulare trebuiau invitate”, a precizat Constantin Conţac, specificând că şeful CJ nici nu a ţinut cont de Ordonanţa 34 ce prevede achiziţiile publice şi a emis ilegal dispoziţia.
Vicepreşedintele Conţac l-a sesizat pe Gheorghe Sorescu vizavi de acest demers al şefului CJ Botoşani şi normal dispoziţia ar trebui anulată, însă depinde de prefect. Constantin Conţac mai spune că şeful CJ a chemat în final la selecţie firme care nici măcar nu au o dotare corespunzătoare. „Bănuiesc că domnul preşedinte va pune pe simpatizanta lui în faţă să tragă plugul. Sfătuitorii lui îl vor ţine de coarne, iar el va împinge din spate plugul de deszăpezire din judeţul Botoşani. Ca să dai o licitaţie şi să vii să faci declaraţii că e mai ieftină, în condiţiile în care reduci jumătate din utilaje este anormal. Suma rămâne 70%, dar cu jumătate de utilaje. Cu alte cuvinte, per unitate e mai scump utilajul. Şi ca să dai la cine nu are dotare fiindcă dumnealui vrea să se întoarcă la vremurile din 90 sau pe a lui răposatul, când se arunca nisipul din maşină de sus, îl priveşte”, susţine Conţac.
În opinia sa, toate declaraţiile făcute de Ţâbuleac sunt mincinoase şi încearcă să-şi acopere astfel marea afacere. „Se vorbeşte în Botoşani că firma MBB este ruptă din mai multe firme de la PITA. Noi ştim ce s-a întâmplat în judeţul Botoşani cu PITA care a pus monopol pe toate magazinele, pe mai multe uzine. Am înţeles încă de la alegerile din vară că pentru o contribuţie substanţială de circa 4 miliarde lei vechi, după cum se vorbeşte prin popor, adusă de către una din firme către municipiul Botoşani, una din condiţii era că firma trebuia obligatoriu să preia această activitate”, a mai adăugat Conţac.
În ce-l priveşte, dacă cei care doresc şi cred că pot să facă deszăpezirea doar pentru că le place s-o facă, le urează succes. „Nu vor putea asigura serviciul de deszăpezire dacă va fi iarna grea fiindcă nu au dotare. Dar domnul preşedinte îi îmbrobodeşte pe toţi că el a făcut un caz minune, chipurile că ar fi scos o societate care era legală şi avea contract să efectueze serviciul de deszăpezire, pe motiv că era într-o relaţie mai directă, spune el, cu fostul preşedinte al CJ. Domnul preşedinte, de când a ajuns la conducere nu a lucrat decât împotriva CJ, a oamenilor din instituţie şi a mea personal. Dumnealui se trezeşte ca pe vremea când era la Vinalcool, unde a distrus o unitate, când a distrus un partid la PNL, când a distrus şi a băgat zâzanie în PNL şi sigur, prin minuni ale sorţii, în continuare numai distruge”, a concluzionat vicepreşedintele CJ Botoşani.
Preşedintele „Nu-s bani!”, aşa să-i rămână numele, are replică mai pe la vreo joi. În restul zilelor, spune că nu este poştaşul presei. Ce-i drept pentru o anumită parte a presei, cum spunea un alt celebru personaj politic – Ion Iliescu – are multe de spus. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Interviu cu Gabriel Oprişanu, candidatul PNL la Senat
Realizatorul emisiunii Naşul are mari probleme cu banca
el a fost dat pe mâna recuperatorilor
Comentariul comentariilor (CCL)
(Ioan Rotundu)
Horoscop
La tribunal, din cauza soacrei
Se crede Don Juan
Udrea are o problemă cu... Craiul de pică
Omul tău este omul nostru!
Când dă cu ochii de el, Ţurcanu vede roşu!
Poartă o campanie curată
Un grafic care vorbeşte de la sine
Profesioniştii administraţiei “Ţinutului secuiesc”
Mitropolitului Basarabiei a fost decorat
Trei candidaţi la Senat declaraţi indezirabili
Gravă încălcare a dreptului la libera exprimare de către judecători
protest împotriva sentinţei pronunţară împotriva ziaristei Feri Predescu
Opriţi-l, până nu va fi prea târziu!
Ioan Rotundu
Membrii a două familii din Truşeşti erau gata-gata de încăierare
doar mascaţii au reuşit să le taie celor 17 bătăuşi cheful de răzbunare
„Rapsozii Botoşanilor” invitaţi de cinste la Alba Iulia
Patronii firmelor de transport se plâng că piraţii le fură călătorii
Zbaterile electorale văzute prin ochii prefectului Sorescu
Deşi CJAS spune că are bani, Psihiatria nu are cu ce plăti datoriile
Unitatea medico-socială din Suharău are nevoie de bani
Acuzaţii grave de corupţie la adresa celor din IŞJ
Comunicat de presă
Comunicat de presă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă