Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7009
De la 07 Ianuarie 2003
123195946
pnl

Contestatul program „Euro 200” continuă fără piedici din partea crizei

  • 3 June 2010, 23:00
„Sunt bani aruncaţi pe fereastră”, spun profesorii despre acest program. Ieri, Ministerul Educaţiei a publicat lista beneficiarilor programului „euro 200”, prin care familiile cu venituri reduse care au copii la şcoală sunt ajutate cu câte 200 de euro pentru a le cumpăra celor mici calculatoare. De fapt, de acest program pot beneficia nu doar elevii din clasele mici, ci şi liceenii şi studenţii.
Conform Legii 269/2004, beneficiarii ajutorului sunt elevi şi/sau studenţi din învăţământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu venituri brute lunare de maximum 150 RON pe membru de familie. Pe lista publicată de Ministerul Educaţiei se regăseşte şi judeţul Botoşani cu 1137 de nume ale cărora cereri au fost acceptate.
Cereri pentru cei 200 de euro au depus însă 1620 de familii din municipiul Botoşani dar şi din celelalte localităţi ale judeţului, însă câteva sute au fost respinse. În acest an, venitul maxim brut lunar pe membru de familie până la care se acordă ajutorul financiar nu depăşeşte 48.06 RON. Programul „euro 200” este unul dintre cele mai contestate programe ale Ministerului Educaţiei. Multe cadre didactice consideră că prin acest program statul iroseşte sume importante de bani. „Sunt bani aruncaţi pe fereastră. Ca şi banii de liceu.
Dacă banii de liceu se duc de multe ori pe ţigările consumate de elevi, cei 200 de euro se duc pe calculatoare care nici pe departe nu le folosesc elevilor să îşi ridice nivelul de cunoştinţe. Stau pe calculatoare la jocuri. Mai bine s-ar lua mai multe calculatoare la şcoli şi elevii să înveţe pe acestea. E ciudat cum pe criză se găsesc bani pentru tot felul de prostii, dar pentru mateial didactic nu sunt bani”, susţine un cadru didactic botoşănean. Lista afişată ieri de Ministerul Educaţiei nu este lista finală, deoarece urmează perioada contestaţiilor.
Eventualele contestaţii vor fi depuse între 3 şi 8 iunie, soluţionarea acestora urmând să se producă între 8 şi 23 iunie. În acest sens, autorităţile locale abilitate pot efectua anchete sociale pentru verificarea veridicităţii declaraţiilor de venit şi a celor referitoare la bunurile familiei.
Afişarea rezultatelor finale pe Internet şi la sediul unităţilor de învăţământ va avea loc în data de 24 iunie, până la ora 18.00. Bonurile valorice se eliberează între 24 şi 30 iunie, iar achiziţionarea computerelor de la orice distribuitor de profil se poate face în intervalul 24 iunie - 31 august. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Paternitate recunoscută în stil evreiesc
Bucătăria Jurnalul: Saramură de peşte
Mădălina Drăghici preferă şedinţele de SPA bio
Calculul de optimalitate al Andreei Vass pentru concedierea bugetarilor
125.000 de persoane in 2011
CNA aplică o amendă de 18.000 de lei postului Antena 3
ANAF sesizează Parchetul în cazul Realitatea Media SA
pentru infracţiunea de evaziune fiscala. Realitatea acuză un control la comanda politică
Mai mulţi botoşăneni vor rămâne fără apă
la inaugurarea primelor ţevi montate prin ISPA
Gurile de canal nu fac faţă la ploile torenţiale
Apărătorii Mediului au primit premii de la Primăria Botoşani
Ziua Suediei sărbătorită la Prefectura Botoşani
Conducere auto cu permisul suspendat
Incendiu la o locuinţă din Buhăceni
Ungaria are şanse slabe să evite soarta Greciei
Portocaliul Boroleanu face legea în comună
Mircea Mihai, primarul galben i se supune docil
Partidă memorabilă de rugby-ul la Botoşani
Ambiţiile demente ale preşedintelui Băsescu
Medicii nu vor coplata de la pacienţi
Şefii din educaţie vor ca profesorii să ţină ore „de şcolire” a părinţilor
Bolnavilor li se limitează consultaţiile gratuite: maxim trei pe an
Program TV SOMAX – vineri 4 iunie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog