Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
3137
De la 07 Ianuarie 2003
111350789
Contextul de împrejurări care a dus la

Spălarea de păcate a primarului PSD de Cristeşti Lucian Borfotină

  • Ioan Rotundu
  • 30 October 2019, 15:12
Cum am arătat în articolele publicate anterior, spălarea de păcate a primarului PSD de Cristeşti, Lucian Borfotină (foto), s-a produs într-un complex de împrejurări care pot fi privite ca simple coincidenţe sau rezultatul unor decizii luate în laboratorul de trafic de influenţă al PSD Botoşani.
Cert este că Elena Brehuescu, angajată consilierul juridic debutant la Primăria Cristeşti, a devenit, odată cu preluarea funcţiei de primar de către Lucian Borfotină, o persoană incomodă intereselor primarului şi secretarului Bogdan Peţenchea. Iar cei doi, folosind o formă proprie de interpretare a legislaţiei din domeniul funcţionarului public, au decis desfacerea contractului de muncă al Elenei Brehuescu.
Am mai arătat prin cele scrise cum Elena Brehuescu a câştigat, pe cale civilă mai multe drepturi pe care le pierduse odată cu desfacerea contractului de muncă, drepturi faţă de care primarul şi secretarul au dat dovadă de indiferenţă faţă de deciziile judecătoreşti. Atunci când situaţia a devenit prea riscantă, cei doi au aplicat hotărârile judecătoreşti după ei citire şi nu cum a stabilit legiuitorul.
Ajunsă la capătul răbdării, Elena Brehuescu a depus plângere penală împotriva celor doi, plângere care a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani în luna septembrie 2017, procuror de caz fiind Alina Marciuc. Dosarul este pus la păstrare până când Elena Brehuescu, văzând că plângerea sa nu este cercetată, s-a adresat Consiliului Superior al Magistraturii Bucureşti – Secţia procurori.
Reclamaţia sa este cercetată şi concluzia a fost că procurorul botoşănean nu se face vinovat de tergiversarea cercetărilor Constatând cârdăşia celor de la CSM cu procurorii botoşăneni, .Brehuescu s-a adresat Judecătoriei Botoşani. Judecătorul de drepturi şi libertăţi, prin sentinţa pronunţată în dosarul nr. 1361/193/2019 la data de 4 februarie 2019, obligă pe procurorul de caz ca în termen de 6 luni să soluţioneze plângerea penală împotriva celor doi şefi ai Primăriei Cristeşti, ambii devotaţi trup şi suflet PSD-ului.
Din nou se aşterne tăcerea, până când, brusc, în a doua jumătate a lunii septembrie a acestui an ofiţerul judiciar Ionuţ Mihai Oghişcă din cadrul Serviciului de Pază şi Ordine al IJP Botoşani, care avea dosarul în cercetare, şi procurorul Alina Marciuc se hărnicesc şi în numai vreo 5 zile soluţionează o cercetare penală pe care n-a avut timp s-o soluţioneze vreme de doi ani.
Ce anume i-a hărnicit pe cei doi? Ce urmează sunt doar presupuneri amestecate cu frânturi de adevăruri. Prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani este Dorina Dragomir. Actualul ei soţ, pentru că ea a divorţat de primul bărbat, este fostul comisar şef de Poliţie, Florian Dragomir, şi el divorţa de prima nevastă.
Despre fostul comisar şef se ştie că înainte de a se pensiona, şeful său Viorel Şerbănoiu i-a facilitat promovarea ca să beneficieze de venituri mai mari şi, în final, de o pensie mai mare. În 13 septembrie a.c., pensionar fiind, Florian Dragomir se duce la Bucureşti, la celebrul izmanar Gabriel Oprea, preşedintele UNPR, partid apendice PSD-ului, şi ratează obţinerea funcţiei de preşedinte al UNPR Botoşani. La Botoşani, preşedinte UNPR era Sandu Afrăsinei, fost agent şef de poliţie rutieră iar preşedinte executiv Adrian Osolinschi, fost comisar şef la Resurse Umane în IJP Botoşani.
Florian Dragomir obţine de la Gabriel Oprea funcţia de preşedinte al UNPR Botoşani iar Afrăsinei şi Osolinshi sunt trimişi pe funcţii inferioare. Ca preşedinte UNPR, Florian Dragomir a ajuns în poziţia de a colabora cu senatorul Doina Federovici, preşedintele PSD Botoşani. Se pare că între cei doi a avu loc o discuţie legată de cercetarea penală a celor doi şefi din primăria Cristeşti.
O altă variantă ar fi că în ziua de 19 septembrie a.c., când procurorul Alina Marciuc şi-a sărbătorit ziua de naştere, s-ar fi pus la cale şi modul în care să fie rezolvat dosarul buclucaş al celor doi.
Lucrurile se complică şi mai mult dacă ţinem cont de afirmaţia primarului Lucian Borfotină, reprodusă de Elena Brehuescu, cum că el ar sta oricând la masă cu Mihaela Ungureanu, preşedintele Tribunalului Botoşani.
N-am nicio dovadă că Dragomir ar fi discutat cu soţia cazul celor doi dar este o certitudine că ofiţerul judiciar Ionuţ Mihai Oghişcă, în numai două ziler, finalizează în 25 septembrie toată cercetarea, fără ca reclamanta Elena Brehuescu să fie audiată asupra modului în care cei doi acuzaţi s-au apărat. De fapt, nici Borfotină, nici Peţenchea, după cum stă consemnat în referatul întocmit de ofiţerul judiciar, n-au fost audiaţi cu privire la acuzaţiile aduse de Elena Brehuescu ci tu totul asupra altor aspecte.
Probabil că ofiţerul Oghişcă, imediat ce a terminat de redactat referatul, a dat fuguţa la Parchet şi i-a pus pe masă procurorului Alina Marciuc întreg dosarul. Procurorul, în grava mare, a redactat ordonanţa din 30 septembrie a.c. cu concluzia că primarul Lucian Borfotină şi secretarul Bogdan Peţenchea nu se fac vinovaţi de nimic în cazul Elenei Brehuescu. Vinovat a fost găsit primarul deceda Ioan Aciobăniţei care nici nu fusese reclama de elena Brehuescu pentru că nu ar fi avut motive.
Cine este procurorul Alina Marciuc? Aflăm dintr-un articol mai vechi, publicat în Adevărul, pe vremea când aceasta era prim-procuror (articol apăru în anul 2009)), că în 13 ani de activitate a soluţionat peste 7.000 de dosare, adică o medie zilnică de 2,5 dosare. Dacă pe toate aceste dosare le-a rezolvat precum cel al Elenei Brehuescu, nu-i de mirare.
Trebuie de precizat că din toată cercetarea, secretarul Bogdan Peţenchea a fost găsit vinovat de fraudare de fonduri publice. Dosarul său a luat alt curs care merită a fi cunoscut public.
Situaţia creată la primăria Cristeşti în cazul Elenei Brehuescu este în momentul de faţă o dispută între judecătorii profesionişti şi cei tributari politic, pe rolul instanţelor civile mai existând două dosare. Voi reveni cu detalii atunci când voi avea noutăţi.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Halucinaţie bahică
„Mi-au reproșat și Bănicioiu, și Arafat că am dat documente la instanță fără să-i anunț!”
Arafat neagă
Horoscopul săptămânii 28.10 - 3.11.2019
Şerbănoiu a fost ejectat din sistemul Poliţiei
Tapalagă, protejatul său, respins la promovare de MAI
Deputat PNL, despre modelul politic Dragnea:
Vii în sandale, cu şosete flauşate la Bucureşti, furi o ţară întreagă şi ajungi la puşcărie
Legea privind eliminarea unor avize pentru unele categorii de construcții a fost promulgată
Ce schimbări aduce actul normativ
Raed Arafat, negustor de suflete vii reprofilat politic pe suflete moarte
Ioan Rotundu
Comisarul Popa a pierdut examenul pentru şefia Poliţiei Oraş Ştefăneşti
Ioan Rotundu
Abuz incalificabil al majorității PSD din Consiliul Local al Municipiului Botoșani
Mofturile lui Barna faţă de Guvernul PNL îl costă electoral
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă