Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
12794
De la 07 Ianuarie 2003
78462335

Continuă reacţiile la inscripţiile antiromâneşti din Spania

  • 15 May 2008, 23:00
Ambasada Romaniei la Madrid aduce urmatoarele completari referitoare la reactiile oficiale inregistrate in cursul zilei de 13 mai 2008, la solicitarile de clarificari formulate de aceasta misiune diplomatica, in legatura cu sanctiunilor avute in vedere de autoritatile spaniole in urma aparitiei unor afise cu caracter xeonofob la un magazin de produse informatice din localitatea Alcudia din Mallorca, Insulele Baleare:
- Delegatul Guvernului (Prefectul) din Insulele Baleare, Ramón Antonio Socías Puig, in cadrul unei convorbiri telefonice avute cu ambasadorul Romaniei in Regatul Spaniei, si-a exprimat indignarea si dezaprobarea fata de respectivul act xenofob si a transmis asigurari ca Delegatia Guvernului urmareste ca institutiile statului de drept sa aplice sanctiunile prevazute de lege. S-a convenit ca sa se abordeze impreuna cu misiunea diplomatica posibilitatile de colaborare in beneficiul colectivului de romani stabiliti in Baleare.
- Ministrul regional spaniol pentru afaceri sociale, promovare si imigratie din Guvernul regional al Insulelor Baleare, Fina Santiago Rodriguez, a raspuns demersului ambasadei, printr-o scrisoare in care condamna acest tip de manifestari cu caracter rasiste si xenofobe. De asemenea, ne mai comunica ca institutia pe care o conduce va sprijini sanctiunile cu caracter administrativ si judiciar pe care le vor determina autoritatile locale in acest caz. Totodata suntem informati ca la nivelul Comunitatii Autonome din Insulele Baleare se va initia o campanie de sensibilizare a populatiei impotriva rasismului si xenofobiei.
- De asemenea, tot la 13 mai 2008, ambasadorul roman a primit o scrisoare din partea conducerii companiei Beep, din a carei retea facea parte magazinul in care a aparut respectivul afis. In scrisoare, Directorul general al companiei Beep, Andreu Rodriguez, condamna ferm gestul cu caracter xenofob, despre care spune ca vine in totala contradictie cu politica companiei si anunta faptul ca i-a fost retrasa franciza respectivului magazin. Totodata, compania a transmis presei spaniole si un comunicat de presa, prin care exprima dezaprobarea fata de acest gest regretabil si prin care isi cer scuze in mod public tuturor persoanelor jignite de actiunea rasista a respectivilor proprietari de magazin.
- Reamintim, totodata si convorbirea telefonica, de luni 12 mai, dintre un consilier al ambasadei si Primarul din Alcudia, care la randu-i s-a delimitat de gestul reprobabil al celor care au afisat anuntul xenofob, a dat asigurari ca a luat imediat masuri pentru retragerea acestuia si a initiat prin intermediul politiei, masurile prevazute de lege. Primarul a tinut sa sublinieze ca este vorba de un gest izolat, care nu caracterizeaza relatiile dintre majoritate si comunitatea de romani stabilita in Alcudia. (Romanien Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ţurcanu a împărţit amenzi şi l-a ameninţat pe primarul Flutur
Spitalul „Mavromati” a primit un aparat medical unic pe Moldova
Şeful comunitarilor şi-a suflecat mânecile şi s-a pus pe treabă
Acum ne trebuie un dram de minte!
Ioan Rotundu
Guvernul a operat modificări privind actele de stare civilă
Diplomaţii de la Chişinău apără tratatul Ribbentrop-Molotov
Pedepse mai mari pentru firmele care păcălesc emigranţii trimişi la muncă
Gabi Jugaru, farse cu termopane şi permise auto
Comentariul comentariilor (CXIV)
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Vrerea nevestei
Vinde în regim de urgenţă
CARTEL AFLA - Campanie de sindicalizare
Program Tele'M Botoşani vineri, 16 mai
Sorescu este comparat cu un virus liberal gen „Ţurcanu”
Sugerează că judecătoarea BEC Botoşani este aeriană
Asistenţii comunitari botoşăneni stau în stres dacă îşi iau sau nu banii
Tinerii însurăţei vor fi premiaţi şi felicitaţi
Caravană medicală în judeţ
Asfaltul vălurit taie elanul şoferilor din Dorohoi
Ofertă comercială
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă