Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
3535
De la 07 Ianuarie 2003
87343595

Contra-atacul PNL la cresterile de salarii pentru bugetari:

  • propune scaderi majore la impozitul pe venit, impozitul pe profit si la contributiile sociale platite de companii
  • 1 March 2017, 23:00
Senatorul PNL Florin Citu a depus un proiect legislativ de modificare a Codului Fiscal care prevede reduceri majore ale contributiilor de asigurari sociale - 7,25 puncte procentuale - si a impozitiului pe venit si pe profit - de la 16% la 10%. Proiectul este sustinut de mai multi parlamentari PNL intre care si presedintele interimar, Raluca Turcan.
Astfel, cotele de contributii de asigurari sociale scad cu 7,25 pp, in care 0,5 pp la angajat si 6,75 pp la angajator. "Contributiile totale datorate de angajat, incluzand contributiile pentru asigurari sociale (10%), contributiile pentru asigurari de sanatate (5,5%) si contributiile pentru asigurari de somaj (0,5%), vor atinge, incepand cu data de 1 octombrie 2017, procentul total de 16%, sustin initiatorii.
"Acest proiect de lege urmareste diminuarea poverii fiscale pe piata munctii prin promovarea masurii de reducere a cotei de contributie de asigurari sociale datorata de angajator si angajat, reducerea cotei de impozitare a venitului, reducerea cotei de impozitare a profitului, transferul platii asigurarii de somaj in totalite catre angajat si reducerea cotei de contributii pentru concedii si indemnizatii" se arata in expunerea de motive semnata de Citu.
Raluca Turcan a prezentat proiectul intr-o conferinta de presa sustinuta miercuri.
"PNL pune pe masa guvernantilor o solutie de crestere a veniturilor cu 8 mld. lei, dar cu sprijinul mediului de afaceri. Guvernul PSD ALDE a lasat balta economia si se ocupa doar de obsesiile si interesele domnilor Dragnea si Tariceanu: distrugerea institutiilor si a statului de drept. Guvernul PSD trebuie sa iasa din agenda politica proprie si sa puna accentul pe sprijinirea celor care produc pentru a produce si mai mult. Partidul National Liberal vine astazi in fata opiniei publice cu un pachet de propuneri de stimulare a dezvoltarii sectorului privat. Consideram ca aceasta este abordarea corecta, fireasca, in acord cu necesitatile momentului. NU cresterea ajutoarelor sociale, ci cresterea sprijinului pentru cei care produc banii pentru ajutoarele sociale" a declarat miercuri Turcan intr-o conferinta de presa.
"Mediul privat, in special zona intreprinderilor mici si mijlocii, este impovarat excesiv de costurile privind forta de munca si este nestimulat sa ofere salarii mai mari, fara sa piarda locuri de munca. Guvernul majoritatii PSD-ALDE nu a luat nicio masura de compensare a deciziilor care ingreuneaza din ce in ce mai mult activitatea economica a intreprinzatorilor onesti din Romania. De la 1 Martie Guvernul in functiune promisese in fata mediului de afaceri ca va lua niste masuri. A ratat momentul. Au folosit ordonantele doar pentru cheltuielile bugetare in timp ce masurile pentru mediul de afaceri le-au plasat in Parlament cu scopul evident de a amana si a-i amagi pe beneficiari" a continuat ea.
Citu sustine ca sunt preconizate si alte efecte pozitive pe langa cele bugetare directe, precum cresterea competitivitatii bunurilor si serviciilor produse in interiorul tarii, cresterea atractivitatii mediului de afaceri romanesc pentru investitorii straini, sustenabilitatea pe termen lung a unor bugete.
Proiectul a fost depus la Senat marti pe 28 februarie iar initiatorii au solicitat dezbaterea lui in procedura de urgenta.
Daca este votata, legea ar urma sa intre in vigoare cu data de 1 a lunii urmatoare publicarii in Monitorul Oficial. Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Munca la români
Horoscopul zilei de 2.03.2017
Fostul senator Sebastian Grapa si doi fosti consilieri judeteni din Brasov, retinuti de DNA.
Aristotel Cancescu este acuzat in dosar ca pretins bani pentru a pune candidati pe lista PNL pentru CJ
O Regele Salman al Arabiei Saudite a ajuns in Indonezia, cu 460 de tone de bagaje si o suita de peste 1.000 de oameni
DNA a cerut pentru Udrea o pedeapsa cu executare spre maximul prevazut de lege
Expert Forum: Ar fi benefica pentru toata lumea o discutie deschisa bazata pe o analiza obiectiva
despre succesele si insuccesele DNA si a celorlalte parchete
Transnistria a decis ca drapelul rusesc sa fie arborat pe toate cladirile oficiale
De ce risca Romania sa piarda 180 de milioane de euro pentru gazoductul BRUA
si sa plateasca amenzi uriase catre Comisia Europeana
Francois Fillon anunta ca va fi inculpat, dar nu se retrage din cursa pentru prezidentiale
Dragnea: Toate sedintele comisiilor vor fi transmise online; ordinea de zi se va da cu o saptamana inainte
Banca Europeana de Investitii a acordat Romaniei in 2016 finantari de peste 1 miliard de euro:
Peste 700 de milioane, co-finantari pentru infrastructura
In ce stadiu se afla un contract de 129 milioane lei, fara TVA:
Transelectrica a pus in functiune un tranformator nou care s-a stricat dupa doar cateva zile
Avioanele F-16 ale Fortelor Aeriene Romane au efectuat prima realimentare in zbor deasupra teritoriului Romaniei
RISE Project: Dragnea, Fortareata din Brazilia
Suliţa/Dracşani: Necazurile bătrânei Aglaia Ciobanu şi Ţurcănenii
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă