Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Social
Horoscop
Umor
Gastronomie
Politică
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
8973
De la 07 Ianuarie 2003
108425821

Contrabandişti ucraineni depistaţi pe teritoriul României

  • 23 December 2015, 23:00
Mi>Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi - I.T.P.F. Iaşi au confiscat aproximativ 2.000 pachete de ţigări de contrabandă, în valoare de peste 18.000 lei, pe care doi bărbaţi – unul ucrainean şi altul cu dublă cetăţenie româno – ucraineană, încercau să le introducă ilegal în România.
În data de 22 decembrie a.c., în jurul orei 01.00, poliţistul de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi ce executa supravegherea zonei cu ajutorul autospecialei ce funcţionează pe principiul termoviziunii, a observat pe direcţia localităţii Mihăileni, în apropierea frontierei de stat, două persoane care după ce au abandonat două colete pe teritoriul României, s-au întors în Ucraina. Imediat o echipă operativă a poliţiştilor de frontieră s-a deplasat la faţa locului şi a monitorizat zona, iar în jurul orei 05.00, a observat două autoturisme care se îndreptau spre coletele abandonate.
Poliţiştii de frontieră au intervenit pentru oprirea maşinilor şi au legitimat şoferii, stabilind că sunt un cetăţean ucrainean şi unul cu dublă cetăţenie, româno- ucraineană, în vârstă de 31 de ani, respectiv 25 de ani. Pentru continuarea cercetărilor cele două autoturisme şi bărbaţii au fost conduşi la sediul poliţiei de frontieră.
Cu privire la cele constatate bărbaţii au declarant că ei au transportat ţigaretele peste frontieră pe jos, după care au intrat legal în România prin Punctul de Trecere a Frontierei Siret cu cele două autoturisme. Ulterior au mers în zona în care lăsaseră coletele, pentru a le recupera, moment în care au fost depistaţi de poliţiştii de În cele două colete, în urma inventarierii au fost descoperite 2000 pachete ţigări marca Marble. Ţigaretele, în valoare de 18.222 lei şi cele două autoturisme, în valoare totală de 18.042 lei, au fost indisponibilizate la sediul politiei de frontiera în vederea continuarii cercetarilor.
Politistii de frontiera botosaneni efectueaza cercetari in cauza sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabandă, cei doi cetăţeni fiind reţinuţi pentru 24 de ore. (Minodora Răcnea)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 24.12.2015
Bancul zilei: Expresia feţei
Reţeta zilei: Răcituri moldoveneşti
Penitenciarul Botoşani: Comunicat de presă
PNL Botoşani: Comunicat de presă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă