Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
6600
De la 07 Ianuarie 2003
90837059

Contractul de privatizare încheiat de România cu ENEL trebuie REZILIAT!

  • 11 June 2010, 23:00
Exemplu tipic de privatizare facuta prost si de contract ale carui prevederi nu sunt urmarite cu rigoarea meritata de o institutie strategica pentru economia romaneasca.
In Consiliul de Administratie de la Enel Muntenia Sud, statul roman este reprezentat de acei consilieri si directori bine platiti de la Ministerul Economiei. Ei ar trebui intrebati in legatura cu ce activitate depun pentru banii primiti si pentru increderea acordata de catre stat. Pana la Enel senatorii sa solicite celor care s-au infruptat cu indemnizatiile generoase de administratori sa explice situatiile descrise de raport.
Cat despre complicitatea suspecta a ANRE, totul se cumpara si se vinde. In plus ca o regula, dupa fiecare privatizare, angajatul ANRE care a negociat tariful post privatizare a plecat la firma care a cumparat compania de distributie. Pe viitor prin clauze contractuale asemenea practici ar trebui interzise pe o perioada de cel putin 3 ani.Enel este stat in stat. Enel firma privata are liniile de curent pe terenuri private ( ale oamenilor ) fara sa platesca nici un fel de chirie.
Enel muta trasee pe terenuri private fara sa intrebe propietarul. Nu poti sa faci nici o lucrare, bransament direct cu Enel, trebuie sa fie un srl interpus care iti cere cati bani vrea el. Putin stiu dar ENEL face niste estimari pentru care trimite facturi..daca consumul real e mai mic atunci emite o factura cu minus. Noi fraierii de clienti ne asteptam ca la factura urmatoare sa platim mai putin cu suma care era pe minus dar nu si la ENEL.
Ei pur si simplu ignora factura respectiva!!! astfel clientul ramane cu banii luati degeaba. Reclamatiile la OPC se duc direct la ENEL de parca OPC e divizia de relatii cu clientii al acestui monopol care-si bate joc de noi.. raspunsul final: dupa ce-ti tin banii si un an ei iti zic sa depui cerere la ei si ii dau inapoi de parca sunt banca comerciala!!!
Raport dur al comisiei senatoriale: ENEL nu a realizat investitiile asumate la privatizarea Electrica Muntenia Sud / ENEL nu plateste dividende / ENEL transfera profitul la companii unde statul roman nu este actionar

Raportul Comisiei Enel
(10 Iun 2010) PDF, 9MB
Compania ENEL nu a realizat investitiile pe care si le-a asumat la Electrica Muntenia Sud, chiar daca in tariful de distributie sunt introduse elemente pentru toate tipurile de interventii. Aceasta este una dintre principalele concluzii cuprinse in raportul final privind modul in care compania ENEL si-a respectat clauzele contractelor de privatizare, raport realizat de Comisia Senatoriala pentru Privatizare si obtinut de HotNews.ro.
"Cu toate ca pana in momentul de fata Electrica Muntenia Sud nu si-a respectat planul de investitii, tariful la consumator creste, ca si cum planul de investitii ar fi fost realizat 100%", se arata in raport.
Acuzele dure ale comisiei parlamentare initiate de Anca Boagiu survin la putin timp dupa ce presedintele Traian Basescu l-a felicitat la Cotroceni pe directorul general ENEL pentru planurile de investitii ale companiei sale.
Alte acuze grave ale senatorilor la adresa ENEL:
- exista posibilitatea sa se faca tranfer de profit intre companiile din grupul ENEL, la unele din ele statul nefiind actionar
l- ipsa transparentei, fapt pentru care nu poate fi urmarit traseul banilor destinati investitiilor sau efectele unor contracte incheiate dupa privatizare.
De exemplu, ENEL a hotarat in AGA sa nu distribuie dividende, insa compania nu este obligata sa publice decizia in Monitorul Oficial intr-un anumit termen. Poate sa o publice dupa cativa ani, iar in acest timp pot face cu banii ce doresc, se arata in raport.
Din raportul comisiei senatoriale reiese ca Enel isi desfasoara activitatea fara a fi monitorizata de autoritatile care ar trebui sa fie implicate si in procesul post-privatizare: Ministerul Economiei, Oficiul Participatiei Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), Electrica SA, Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE). Statul - prin Electrica SA mai detine 23,5% din actiuni de la Electrica Muntenia Sud. De asemenea, 12% sunt detinute de Fondul Proprietatea.
Senator Iulian Urban


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Politica impozitelor
Horoscop
Programul Tv SOMAX - sâmbătă/duminică
Bucătăria Jurnalul: O reţetă specială pentru mititei
Ipoteşti – Seri melancolice eminesciene
Oraşul Flămânzi va deveni un mare şantier
„Vasilache” vă face din nou cu ochiul
Visul autonomiei maghiare alimentat cu fonduri publice
la Sfantu Gheorghe, ceardaşul secuiesc finanţat anual cu sute de mii de euro
Lecţia de neîncredere românească
Să râdem cu „O poveste posibilă”
Incendiu la un depozit de furaje
Ana Maria Gheorghe şi Alexandra Ignat fac paradă de costume de baie
Programul Biblionet la start!
Obligaţiile persoanelor care beneficiază de indemnizaţie de şomaj
500.000 de euro daune morale pentru Ion Diaconescu
Toată lumea e în criză, nu numai România
dar numai noi prezentam catastrofic si la limita isteriei aceasta criza
Imigranţii ridică nivelul prostiei din ţara noastră
Eva Iova: Şansa poate aduce schimbarea
Cere statului român acţiuni ferme in sprijinul românilor din Timoc
Partidul lui Boris Tadici îşi asmute oamenii împotriva românilor din Timoc
Bucureştiul tace
Cine-i nesimţitul?
Captură importantă de ţigări datorită informatorilor
COD GALBEN
Temperaturi ridicate – disconfort termic
Dezechilibrele care au stat la originea crizei economice sunt pe cale sa reapară
Ieri, sindicaliştii au strigat parlamentarilor PDL de Botoşani să voteze moţiunea
Pensiile speciale nu-s de nasul parlamentarilor
Se apropie alegerile pentru preşedinţia PSD Botoşani
Conflict finalizat cu focuri de armă la Curteşti
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă