Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Aniversări
Comentarii
Publicitate
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23064
De la 07 Ianuarie 2003
122908713

Controlul ministerial se va lăsa cu cazuri pentru Comisia de Disciplină

  • 28 February 2008, 23:00
Primele rezultate ale controlului ministerial au fost date ieri publicităţii de către prefectul judeţului Botoşani, Gheorghe Sorescu. Cu menţiunea clară că un raport final va fi dat la iveală cam în două săptămâni. Ca o concluzie generală, trasă de reprezentantul Guvernului în teritoriu, în urma notelor de constatare primite de la reprezentanţii MIRA, Prefectura a obţinut o notă bună, cu anumite recomandări.
„Activitatea în instituţie şi relaţia cu instituţiile subordonate este una bună, dar ar fi incorect să nu recunoaştem că am primit şi unele recomandări. Problematica abordată a fost una foarte mare. Inclusiv cea legată de relaţia cu Consiliile locale, cu serviciile publice deconcentrate. Un punct de analiză a fost şi cel al arhivelor”, a declarat prefectul Sorescu.
Vizată a fost organigrama Prefecturii, dar şi controlul legalităţii şi contencios. Din acest ultim punct de vedere, prefectul judeţului informează că volumul de muncă a crescut considerabil în ultimii ani. Numai în 2007 la controlul de legalitate, instituţia Prefectului au fost peste 130.000 de acte care au purtat viza de legalitate, faţă de 32.000 acte câte erau în 2006.
„Volumul de acte care au venit la prefectură pentru viza de legalitate este foarte mare. Numai în primele două luni ale acestui an, Prefectura a avizat deja 32.000 acte cât pentru un an, dacă e să se facă o comparaţie cu situaţia de acum doi ani”, precizează Gheorghe Sorescu. Inspectorii MIRA au analizat toate cauzele pe care Prefectura le are în Instanţă, care se cifrează cam la o mie în fiecare an. Referiri punctuale s-au făcut şi la activitatea Direcţiei de Agriculturii, în sensul negativ, dar prefectul nu a vrut să comenteze, ţinând cont că directorul Mihai Pavel a demisionat recent din funcţie. Acesta s-a limitat doar la a declara că acolo relaţiile nu sunt prea fireşti nici măcar cu APIA darămite cu Prefectura.
Dacă până acum, relaţiile dintre Prefectură şi instituţiile deconcentrate au fost mai blânde, prefectul asigură că lucrurile vor intra în normalitate. Alt aspect constatat a fost lipsa de personal de la instituţie, mai ales la cadastru şi publicitate imobiliară, inspectorii MIRA propunând o majorare a statului de funcţii cu încă două persoane. La Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Botoşani au fost găsite unele probleme legate de management, şeful Dănuţ Ciubotaru trebuind în opinia inspectorilor MIRA să acorde o mai mare atenţie în relaţia cu colegii. Referirea este clară la cazul celor patru angajaţi cercetaţi sub acuzaţia că ar fi întreţinut raporturi sexuale cu o adolescentă, chiar în sediul instituţiei. Până acum, inspecţia MIRA a efectuat cam 18 controale, prefectul apreciind că la raportul final pentru 2-3 cazuri se va apela la Comisia de Disciplină. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Răfuială preoţească pe fond politic şi cu profanare de morminte (II)
Comentariul comentariilor (LXII)
(Ioan Rotundu)
Ar trebui să pună mai mult osul la treabă
Prefectul gândeşte periculos de aproape de limita democraţiei
Bătrânul de 82 de ani din Copălău a redevenit un lup agresiv
O adolescentă şi-a revăzut mama din Flămânzi după 16 ani
Un recidivist ţigan a necinstit şi jefuit o bătrână de 82 de ani
Doar 6 miliarde pentru şcoli din partea Primăriei Botoşani
Conducerea Maternităţii din Botoşani vrea să fie gazdă pentru telefonia mobilă
Oblastia lui Voronin
„Cuvânt şi culoare” la Liceul de Artă
Societatea de termoficare funcţionează în pierdere
Nitriţii şi nitraţii nu pun în pericol starea solului din judeţ
Termica a ieşit bine după controlul ANRSC
Primăvară după gratii
Un cazan ce poate aduce economii însemnate
Crede că taximetriştii sunt oameni extrem de bogaţi
Omul bogat din Poliţie şi „săracii” piraţi auto
Noua Generaţie primeşte la „gioale”
Pune un grup de nuntaşi să împingă un excavator
Un craiovean a inventat tapetul Jugaru
Horoscop
Vorbă cu subînţeles
Felicitare de Ziua femeii din partea societăţii Termica
Program TELE'M Botoşani, vineri, 29 februarie
Vinde cu faţa la soare şi-n loc cu rezonanţă istorică
Prefectul Sorescu pe post de posibil „ţap ispăşitor”
Anunţ important DJT
Felicitare PNL Botoşani
Anunţ giurgiuvean
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog