Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11667
De la 07 Ianuarie 2003
122871734

Controversatul spaţiu verde

  • 23 March 2008, 23:00
Fiecare botoşănean trebuie să aibă 26 metri pătraţi de spaţiu verde. Această cifră trebuie atinsă de municipalitatea botoşăneană până în anul 2013. La ora actuală spaţiul verde pe cap de locuitor în municipiul Botoşani este abia aproape de jumătate, adică 12,8 metri pătraţi.
Singura localitate care îndeplineşte norma de 26 metri pătraţi de spaţiu verde pe cap de locuitor este Bucecea. Dacă toate celelalte autorităţi publice locale din oraşele judeţului trebuie să facă eforturi pentru a extinde zona spaţiului verde, acest lucru nu mai este valabil şi pentru Bucecea. După cum susţine Roxana Gafencu, coordonator serviciu implementare politici de mediu din cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului, la nivelul municipiului Botoşani există la ora actuală o suprafaţă de 1,600 milioane metri pătraţi de spaţiu verde.
Pentru a ajunge la standardele cerute municipalitatea botoşăneană trebuie să facă eforturi să îşi extindă spaţiul verde cu încă 3, 380 milioane metri pătraţi.
La Darabani suprafaţa actuală de spaţiu verde este de 170 mii metri pătraţi, ce reprezintă 14, 52 metri pătraţi pe cap de locuitor. Astfel autorităţile din Darabani trebuie să extindă suprafaţa verde cu 134. 200 metri pătraţi pentru atingerea normei de 26 metri pătraţi pe cap de locuitor.
La Dorohoi suprafaţa de spaţiu verde atinge 336.375 metri pătraţi, fiecărui locuitor revenindu-i o suprafaţă de 10,66. Municipalitatea dorohoiană trebuie să îşi extindă spaţiul verde cu o suprafaţă de 484.825 metri pătraţi până în 2013.
Oraşul Ştefăneşti stă ceva mai bine la capitolul metri pătraţi de spaţiu verde pe cap de locuitor, cifra fiind de 19,23. La o suprafaţă actuală de 125 mii de metri pătraţi de spaţiu verde, Ştefăneşti mai are nevoie de încă 44 mii metri pătraţi. „Necesarul de extindere până în 2013 se face etapizat. O anumită suprafaţă se extinde până în 2010 şi restul până în 2013. Primăriile au obligaţia de a-şi estinde spaţiul verde. El poate fi extins foarte mult la marginea localităţilor, pentru că în oraş nu prea este unde”, a declarat Roxana Gafencu, coordonator compartiment implementare politici de mediu în cadrul APM Botoşani. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Face legea în aprovizionarea elevilor cu alimente stricate
autorităţile sunt neputincioase
PD-L că racolează candidaţi de primar persoane cercetate penal
partidele politice se bat de la candidaţiliberalii sunt ofticaţi că pedeliştii le suflă candidaţii
Comentariul comentariilor (LXXXI)
(Ioan Rotundu)
Viaţă grea pentru taximetrie şi taximetrişti
Madama Tiron s-a supărat pe prefectul Sorescu
dar drumurile naţionale tot nereparate au rămas
„Săpând” în trecutul dorohoian
Festival de dans popular la Vârfu Câmpului
Spitalul Săveni se sufocă sub neajunsuri
Locuinţe sociale cu miros electoral
Siturile naturale verificate de Garda de Mediu
LSI se transformă în agenţie de turism
Şi-a lansat candidaţii pe ritmuri de vers şi cântec popular
Conţac polemizează cu comentatorii de pe blog
din Botoşani, cu drag
Veşnicia din casa soacrei
Horoscop
Vă invită, avantajos, la muncă în Grecia
Anunţ umanitar
Program TELE’M Botoşani, luni, 24 martie
Candidaţi după chipul şi asemănarea sa
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog