Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
5002
De la 07 Ianuarie 2003
90612271

Controverse privind standardele Pieţei Centrale

  • 11 June 2007, 23:00
În ultima vreme au fost discuţii referitoare la concesionarea Pieţei Centrale a Municipiului Botoşani. Se pare că aceasta nu corespunde standardelor Uniunii Europene şi sunt necesare sume mari de bani pentru aducerea ei la standardele impuse. Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Constantin Conţac susţine că Piaţa corespunde, cu mici excepţii. „Piaţa Centrală corespunde normelor UE, doar trebuie făcute o intrare sau două, să aibă o încăpere sau o anexă mică, prevăzută cu spălător pentru spălarea pe mâini, la intrarea şi la ieşirea din hală. În rest este piaţă europeană. S-a făcut trimitere să o cesioneze pe motiv că trebuie mulţi bani pentru aducerea ei la normele europene. Să se verifice câţi bani s-au cheltuit din 2000 încoace, în vreo două-trei runde ca să o facă să fie funcţională”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani.
Acesta are impresia că lansarea teoriei privind piaţa este o manevră pentru a se găsi din nou posibilitatea de a se da nişte bani cu ţintă precisă către unii care chipurile spun că o vor aduce la standarde europene. „Avem convingerea că cele ce am sesizat noi se adevereşte, anume că banii sunt direcţionaţi acolo unde se pot scurge uşor, fără pericol şi acele proiecte prevăzute prin bugetele anuale de multe ori sunt uitate şi la sfârşit de an sunt nerealizate”, a mai adăugat Constantin Conţac.
În replică, directorul SC Urban Serv Botoşani, Gheorghe Pricopi, în a cărui administrare este Piaţa Centrală susţine că mai sunt necesare investiţii până la aducerea sa la standardele europene. „În permanenţă Piaţa are nevoie de mici modernizări. Anul trecut s-a făcut instalaţie de apă şi canalizare la chioşcurile de pâine, fast-food ca să fie aduse la standarde europene. Dar investiţiile majore cum e hala de Carne le face Primăria, fiindcă ei sunt proprietarii. Piaţa Centrală nu este la standarde europene. În municipiul Botoşani, după Revoluţie, s-a făcut un compromis şi în piaţa agro-alimentară se vând şi produse industriale”, a declarat Gheorghe Pricopi. Din punctul său de vedere produsele care sunt în spatele Pieţei ar trebui să fie preambalate. Hala nu are condiţii europene şi acest fapt se vede foarte bine în opinia sa în punctele pe unde este introdusă carnea. Mai mult decât atât, gestionarii ar trebui să nu se intersecteze cu cumpărătorii. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Curs susţinut de un lector universitar la CCD Botoşani
Casa de Cultură a Sindicatelor are doi directori
Spor de mediu nociv pentru profesorii din laboratoare
Dosar penal pentru tulburarea liniştii publice
Permise de conducere suspendate pentru beţie la volan
Zilele Eminescu se vor sărbători printre gunoaie
Controale tematice derulate de Garda de Mediu
Oprea crede că-i poate convinge pe ţigani să-şi facă acte
Comentariu la comentarii (CXIX)
(Ioan Rotundu)
Buhăianu n-are stare din grijă pentru cei care l-au votat
Conţac se răfuieşte cu „neica nimeni”
Pune căpăstru parlamentarilor social-democraţi
Se laudă cu realizări de care n-a auzit nimeni până acuma
Flash Lihting se plânge de vandalizarea sistemului de iluminat
Marea campioană Elisabeta Lipa se luptă cu drogurile
La Complexul Lebăda, Fediuc este pus pe fapte mari
Citate din creaţiile scriitorilor spanioli
Horoscop
Cei 322 de parlamentari
Cel mai fierbinte loc din România s-ar putea să vă lase rece
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă