Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7791 lei
1 USD = 4.2931 lei


Număr accesări
Astăzi:
7926
De la 07 Ianuarie 2003
72558985

Cooperare transfrontalieră româno- ucrainean

  • 5 July 2006, 23:00
Unul dintre cele mai importante deziderate ale politicii de vecinătate a UE, exprimat prin Programul de Vecinătate România - Ucraina este construirea unor parteneriate viabile de o parte şi de alta a graniţelor, care să conducă, pe termen lung, la îmbunătăţirea integrării transfrontaliere. De aceea, în organizarea Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Suceava la graniţa România – Ucraina, în data de 4 iulie 2006, la sediul Administraţiei Regionale din Cernăuţi a avut loc un eveniment de parteneriat la care au participat organizaţii din România şi Ucraina. Evenimentul s-a bucurat de un interes deosebit din atât din partea potenţialilor aplicanţi români din judeţele Suceava şi Botoşani, cât si din partea organizaţiilor ucrainiene, ca posibili parteneri în proiectele de cooperare transfrontalieră din cadrul Programului de Vecinătate România – Ucraina 2004 – 2006.
Deschiderea evenimentului s-a făcut de către reprezentanta BRCT Suceava, Dra Alina Conţu, urmată de discursul reprezentatului Administraţiei Regionale de Stat de la Cernăuţi, Dl. Mykola Malerciuc şi de alocuţiunea Consulului General al României la Cernăuţi, Dl. Romeo Săndulescu. Toţi vorbitorii au accentuat necesitatea cooperării între organizaţiile româneşti şi cele ucrainiene, în vederea realizării dezideratelor Programului de Vecinătate România – Ucraina 2004 – 2006 şi, nu în ultimul rand, pentru creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene, atât în România, cât şi în Ucraina.
Prezentarea Programului de Vecinătate România – Ucraina 2004 – 2006 din perspectiva parteneriatului şi a unui proiect de succes cu componentă transfrontalieră, derulat între Consiliul Judeţean Botoşani şi Administratia Regionala de Stat Cernăuţi, au trezit interesul participanţilor şi au constituit bază de discuţii ulterioare, pe ateliere de lucru. Fiecare organizaţie din România a avut posibilitatea de a discuta liber cu potenţiali parteneri ucrainieni, de a-şi stabili împreună acţiunile şi activităţile proiectului şi de a pune la punct conlucrarea pe mai departe. Unul dintre participanţi declara după eveniment: “Am plecat la Cernăuţi să luăm pulsul organizaţiilor ucrainiene, să vedem dacă sunt dispuse să colaboreze cu noi… dar ne-am întors la Suceava cu patru parteneri identificaţi şi care doresc în mod deosebit să fie parteneri în proiectele noastre. Pentru noi, a fost neaşteptat de bine.”
Un sprijin deosebit în organizarea şi derularea evenimentului s-a obţinut din partea Consulatului General al Ucrainei la Suceava, Consulatului General al României la Cernăuţi şi din partea Administraţiei Regionale de Stat de la Cernăuţi.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Cea de-a 60-a Sesiune a Consiliului Permanent al Francofoniei
Robii banului
Comunicat de presă
Despre SIVECO România
Despre Ruşi şi Arme Climaterice
Negocieri româno-ucrainene la nivel de ministru de externe
Horoscop
AJOFM - COMUNICAT DE PRESĂ
Anunţ licitaţie Primăria Botoşani
Comunicat - campanie construcţii iunie
Ce n-a aflat „prostănacul” Geoană
Ioan Rotundu
Plus are deja probleme cu consumatorii
Preşedintele, în vizită inopinată la Ministerul Apărării
Legea achiziţiilor publice, adoptată de Camera Deputaţilor
Militarii vor beneficia de înlesniri la cumpărarea locuinţelor de serviciu
Averile şefilor de culte şi de spitale, ale rectorilor, în vizorul ANI
Falsuri la UDMR Mureş
Guvernul a anulat construirea Dracula Park
Geoană, dacă ar fi premier, s-ar înţelege bine cu Băsescu
Executorii judecătoreşti nu mai au imunitate penală
Legea finanţării partidelor şi campaniilor electorale a trecut de deputaţi
"Se trezeşte şi Monica Macovei să dea o lege că vor muşchii ei"
România trebuie să introducă vize pentru cetăţenii din Republica Moldova
Românii au cea mai mare încredere în biserică, armată şi mass-media
Vizită ministerială la Botoşani
Daniel Badale a părăsit teatrul botoşănean
Teatrul botoşănean anunţă o stagiune specială
Conţac i-a luat lui Ciuştea „Cornul şi laptele”
Un elev de clasa a X-a uimeşte lumea cu pianul
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă