Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20186
De la 07 Ianuarie 2003
122905835

Coplata în sistemul sanitar a devenit realitate

  • 25 November 2010, 23:00
Coplata în sistemul sanitar devine realitate de la începutul anului viitor. deja guvernanţii au decis: 5 lei consultaţia la medicul de familie, 10 lei la medicul specialist din policlinică şi 50 de lei internarea în spital. Toate acestea pesta plata pe care o suportă fiecare asigurat de sănătate.
Sunt însă servicii care nu vor fi taxate. De exemplu, nu se va plăti pentru serviciile acordate bolnavilor cu afecţiuni incluse în Programele de sănătate, pentru afecţiunea de bază: şedinţele de chimioterapie, de radioterapie şi de hemodializă şi dializă peritoneală etc. În continuare, bolnavii cronici înscrişi în programele naţionale de sănătate vor beneficia de servicii şi tratament gratuite.
Scutite de coplată vor fi şi serviciile acordate în situaţiile de urgenţă medico-chirurgicală, până la stabilizarea bolnavului: urgenţe chirurgicale - accidente rutiere, casnice (electrocutare, arsuri etc), de muncă, plăgi prin tăiere, împuşcare, înţepare, apendicite acute, pancreatita acută, colecistita acută, fracturi, etc şi urgenţe medicale - infarct miocardic, accidente vasculare cerebrale, come, colica biliară, renală, etc. , dacă pacientul se internează în spital prin UPU, CPU sau Camera de Gardă. Nu fac obiectul coplăţii nici categoriile de servicii acordate bolnavilor cu afecţiuni endemo-epidemice: boli infecţioase acute (meningite, encefalite) până la stabilizarea bolnavului, boli transmisibile, până la negativare. Nici pentru naştere nu se încasează coplata.
De asemenea, nu toţi cetăţenii vor plăti aceste contribuţii. Scutiţi de la coplată vor fi pensionarii cu venitui sub 700 de lei, copiii cu vârsta până la 18 ani, dar şi tinerii de la 18 la 26 de ani, dacă nu au venituri, precum şi bolnavii incluşi în programele naţionale de sănătate, dacă nu realizează venituri prin muncă. „Vor plăti coplata 62% dintre cetăţenii României. Sumele aferente coplăţii vor constitui, în totalitate, venituri ale furnizorilor de servicii medicale. După plafonul de maxim 600 lei/an, un pacient nu va mai achita coplată”, spune medicul Laurenţiu Puşcaş. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilkei: Sirena pompierului
Observator la alegerile din Republica Moldova
Daniel Moruzi nu a plecat acasă
Luptă fără adversari pentru şefia teatrelor din municipiul Botoşani
Aproape 4000 de botoşăneni au depus cerere pentru ajutor de încălzire
Laptele praf de la UE poate fi ridicat de la Incubatorul de Afaceri
Udrea a fost somară să nu-şi bată joc de sinistraţii dorohoieni
Botoşăneni care trăiesc din ajutoare de şomaj europene
Au pierdut subvenţia agricolă
Elena Udrea va semna Planul Integrat de Dezvoltare Urbana al oraşului Flămânzi
Un evreu din Frumuşica, pionier al ziaristicii botoşănene
Aoleu, ce s-a ales din articolul despre conducta de gaz!!!
Adăpost de animale incendiat de un cablu electric defect
Şomerii care refuză de două ori un loc de muncă nu vor mai primi ajutor de şomaj
Vor pleca ungurii din Transilvania? Pagubă-n ciuperci
Cei care au trebuit să plătească într-o primă fază au platit
vor urma si alţii
Vehiculele blindate ale NATO vor traversa Rusia in drum spre Afganistan
Situaţia fondului de pensii este un dezastru
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog