Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Poşta redacţiei
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6885
De la 07 Ianuarie 2003
123195822
pnl
Corespondenţă din Madrid - Spania

O propunere a domnului Rotundu de luat în seamă

  • 23 December 2020, 19:38
Buna seara domnule Rotundu. Am citit Jurnalul din seara asta, 22 decembrie ,si am gasit o observatie asupra careia ar trebui sa mai reveniti. Nu cred ca am mai auzit’o la vreun jurnalist,dar si eu am avut aceasta idee cu mult timp in urma.In articolul “Dupa targuieli de tip iarmaroc avem guvern de dreapta”,spre final ati facut o remarca grozava: ”As avea si eu doua sugestii pentru ca guvernul Catu sa’si poata indeplini masurile din Programul de guvernare:sa’i scoata pe slujbasii bisericii,indiferent de religie, de la plata salariului de la bugetul statului,si sa’i treaca in seama credinciosilor, iar pe liderii de sindica sa’i oblige sa’si faca publica declaratia de avere si cea de conflict de interese. Odata linistite aceste haite care sfasie bugetul tarii pentru prosperitatea lor,guvernul va putea lucra in liniste.”
Bine ar fi ca “armata” de cateva zeci de mii de preoti,dascali si tot felul de salariati ai bisericii,sa fie scosi de la bugetul statului. Acesti slujbasi nu fac nimic,dar absolut nimic pentru economia tarii, nu produc nimic afara de pagube,dar iau salarii destul de grase.Sa mai zic si faptul ca ,atunci cand credinciosii apeleaza la serviciile lor religioase,incaseaza niste taxe sa comisioane, nici nu stiu cum sa le zic, exorbitante.
Un exemplu: in octombrie 2019 a murit un frate de’al meu. Am cronometrat timpul consumat de preot cu ocazia inmormantarii, adica prezenta sa in doua seri cate o ora si vreo trei ore la inmormantare, in total 5 ore. A incasat 1200 lei, adica 240 lei/ora, binenteles fara a elibera vreo chitanta.
Apoi la nunta bani, la botez bani, la pomenire bani, bani,bani,..... Nu numai ca secatuiesc bugetul statului, dar secatuiesc si bugetele celor care apeleaza la serviciile lor. Daca sant bugetari, daca se intretin de la buget, de ce nu savarsesc serviciile religioase gratis?
Plus ca fiecare familie plateste o taxa , se zice ca pentru intretinerea bisericii. Fiind scosi de la bugetul statului, poate ca preotii nu ar mai face politica in biserica, nu ar mai face campanie electorala anumitor persoane agreate de ei. Privind cealalta idee, cu liderii de sindicat, si aici ati facut o remarca foarte buna. Este cunoscut faptul ca liderii de sindicat, facandu’se ca apara interesele celor multi, flirteaza cu politicienii, pregatindu’si terenul pentru a intra in politica (Ciorbea, Mitrea, Goarna, etc).
Ce pot sa spun decat ca ar fi bine sa mai reveniti asupra acestor doua chestiuni, poate va aude cineva si intr’un viitor, de preferinta nu prea indepartat, se va propune vreo lege care sa reglementeze aceste doua probleme.
Gheorghe Sava,
Madrid, 22.12.2020

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Felicitare Primăria Ibăneşti
Felicitare Primăria Păltiniş
Felicitare Primăria Rădăuţi Prut
Felicitare Primăria Coţuşca
Felicitare PNŢ CD - Filiala Botoşani
Felicitare Primăria Corni
Felicitare S.C. Microbuzul SRL Botosani
Felicitare Primăria Ungureni
Felicitare Primăria Copălău
Vancul spotpmânii: Model american de rasism
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Horoscopul săptămânii 21– 27.12.2020
Botoşăneanului ajuns preşedintele ANPC pare să-i placă de peştele lui Nistor
Ioan Rotundu
În plină comemorare a morţilor din decembrie ‚89 a prezidat şedinţa Camerei Deputaţilor
Ioan Rotundu
După târguieli de tip iarmaroc avem guvern de dreapta
Ioan Rotundu
Un botoşănean din Spania se luptă cu corupţia din instituţiile botoşănene
Cine ne-a adus noul guvern: Moş Crăciun sau pandemia?
Ioan Rotundu
Tradiţiile de Crăciun ale copilăriei pierdute în negura vremurilor
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog