Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Ştiri agenţii
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
1022
De la 07 Ianuarie 2003
108770441

Corina Cretu: E important ca Romania sa identifice mai bine domeniile expuse riscului de coruptie

  • 15 February 2015, 23:00
Comisarul european pentru Politici Regionale Corina Cretu vorbeste intr-un interviu acordat Mediafax despre raportul MCV, spunand ca Romania trebuie sa identifice mai bine domeniile expuse riscului de coruptie si sa adopte masuri preventive, dar si despre eficientizarea gestiunii fondurilor europene.
Corina Cretu spune ca in raportul MCV sunt evidentiate, dincolo de aprecierile pozitive, si aspectele in privinta carora Romania mai are de realizat progrese, dar mai ales de consolidat progresele obtinute, referindu-se la recomandari pentru intensificarea actiunilor impotriva conflictelor de interese, a favoritismului, a fraudei si a coruptiei in achizitiile publice.
Ea precizeaza ca in raportul MCV Comisia Europeana a apreciat progresele facute de Romania anul trecut in lupta impotriva coruptiei si a facut recomandari pentru continuarea acestor actiuni.
Comisarul european pentru Politici Regionale s-a referit si la perchezitiile facute luni la Ministerul Fondurilor Europene, AM-POSDRU si AM-POSCCE, apreciind ca actiunile DNA sunt parte a unui proces de lupta impotriva coruptiei si ca ¬organele in drept trebuie sa isi conduca anchetele cu profesionalism si rapiditate, in deplina cooperare cu celelalte institutii implicate in procesul de gestionare al fondurilor¬.
Corina Cretu mai afirma ca eliminarea tuturor zonelor de risc in circuitul gestionarii fondurilor europene si nationale trebuie sa fie o prioritate absoluta pentru toate institutiile din Romania.
In acest context, ea a adaugat ca exista ¬posibilitatea utilizarii unei parti din finantarea europeana pentru actiuni de sensibilizare si preventie in randul populatiei, pentru ca nu doar combaterea coruptiei este importanta, ci si prevenirea ei, iar asta cere o schimbare de mentalitate¬.
Referitor la eficientizarea gestiunii fondurilor europene, Cretu a declarat ca in ultima perioada s-au inregistrat progrese, dar se asteapta mai multa implicare din partea ANRMAP si ¬o alocare de resurse umane mai consistenta pe acest subiect deoarece este unul complex si important¬.
Ea a continuat spunand ca lipsa unor proiecte mature a fost una dintre carentele importante ale Romaniei in perioada 2007 - 2013, dar ca tara noastra a facut progrese remarcabile in ultimii doi ani.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Fuziunea filialelor PNL si PDL s-a facut sub presiune si ilegal
Sebastian Ghita, cel bântuit de spioni, vrea ministru al Comunicatiilor
Sebastian Ghita raspunde acuzatiilor Elenei Udrea
Nu a venit niciun ban de la Dorin Cocos sau de la vreo firma a dansului la Romania TV
Analiza investitiilor austriece in Estul Europei: Petrom a fost un chilipir
Ministrul Câmpeanu, un mincinos inabil
Ioan Rotundu
Horoscopul zilei
Bancul zilei: Şmecherul şi inginera de sistem
Reţeta zilei: Pârjoale marinate
Botoşani: Primarul care a rescris istoria postdecembristă a Darabaniului
Lumea lu' Rotundu: Reconstituirea
Adevăratul contabil al păcatelor noastre nu-i Sf. Petru
Ioan Rotundu
Ruşinica Alinuţei
Ioan Rotundu
Botoşani: Noile aventuri financiare ale baronului de Văculeşti
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă