09.34: SUA investighează cazurile unor copii cu sindrom inflamator, posibil asociat cu Covid-19: Trebuie să rămânem în alertă pentru că încă învățăm despre acest virus.
08.42: Statele Unite au înregistrat miercuri 1.813 decese cauzate de coronavirus în 24 de ore, un număr stabil comparativ cu ziua precedentă, conform bilanţului realizat de Universitatea Johns Hopkins. Bilanţul total al pandemiei a ajuns astfel în SUA la peste 84.000 de morţi.
SUA numără de asemenea aproape 1,39 de milioane de cazuri diagnosticate oficial, în creştere cu 22.000 în 24 de ore. Totuși, statele americane continuă să ridice măsurile de izolare pentru populaţie în mod dispersat.
Sinteza principalelor informații din această dimineață:
Germania a raportat joi dimineață încă 933 de cazuri de infecții cu Covid-19 în total fiind vorba despre 172.239 de îmbolnăviri, relatează Reuters citând Institutul Robert Koch. Încă 89 de oameni au murit, bilanțul total al victimelor ajungând astfel la 7.723.
Organziațiile americane care se ocupă cu cercetarea Covid-19 și dezvoltarea unui vaccin ar putea fi ținta unor atacuri cibernetice operate de hackeri aflați în legătură directă cu guvernul Chinei, potrivit FBI și Departamentului de Securitate Internă, relatează Guardian. În replică, China respinge acuzațiile și invocă zvonuri și calomnii lansate de partea americană.
Preşedintele american Donald Trump este în dezacord cu consilierul său expert în boli infecţioase, doctorul Anthony Fauci, pe subiectul redeschiderii şcolilor. "Ne redeschidem ţara, oamenii doresc această redeschidere, şcolile vor fi deschise", a spus preşedintele american comentând declarațiile lui Fauci potrivit cărora relaxarea rapidă ar fi extrem de periculoasă.
OMS a avertizat că noul coronavirus ar putea deveni endemic la fel ca HIV. Este important să spunem asta: Virusul ar putea deveni un alt virus endemic în comunitățile noastre, iar acest virus s-ar putea să nu dispară niciodată. Cred că este important să fim realiști și cred că nimeni nu poate prezice când va dispărea boala. Cred că nu există promisiuni și nu există termene. Această boală s-ar putea să se transforme într-o problemă pe termen lung sau s-ar putea să nu, a spus Mike Ryan, expert pentru situații de urgență în cadrul OMS.
Agentia HotNews