Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Administraţie
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Pamflet
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
7869
De la 07 Ianuarie 2003
92802776
Corupţia – prietenul care la nădejde se cunoaşte

Noi dezvăluiri despre afacerile din interiorul ITPF (IV)

  • Ioan Rotundu
  • 18 February 2020, 21:54
Despre modul în care se spală rufele murdare în interiorul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi condus de comisarul şef Victor Mariciuc, originar din Dorohoi, secondat de comisarul şef Constantin Cîrcu, originar din comuna Roma, deci ambii botoşăneni, am scris doar tangenţial. A venit momentul să ilustrez cele afirmate cu privire la acest mod de lucru.
Poliţistul Ion Dănilă era până de curând şef Birou la Sectorul Stânca – Costeşti. Despre modul în care se ia şpaga în acest punct vamal am prezentat informaţiile pe care am reuşit să le obţin. Acum vin cu un caz de comportament profesional şi civic aş celui ce poartă uniforma statului..
Pe la începutul lunii septembrie 2019, şeful de Birou Dănilă a chefuit zdravăn în vamă, după care s-a deplasat în oraşul Ştefăneşti. Aici, a ajuns la staţia PECO patronată de un anume Ciocănescu. Pe lingă această staţie îşi petrece timpul şi Gabriel Obreja, cunoscut de toată lumea sub numele de Zbanţ, bolnav de schizofrenie, dar care are un comportament docil.
Ce i s-o fi năzărit poliţistului Dănilă de l-a luat pe Obreja la bătaie, numai el ştie. Probabil că-şi arate puterile de poliţist de frontieră bine mâncat şi băut.
Bătaia primită de Obreja de la Dănilă a fost una cruntă. Dacă nu interveneau pompierul Florin Jijie şi patronul Ciocăneşcu, probabil că se ajungea la o dramă umană.
Obreja a fost internat 14 zile dar externat sub presiunile care s-au făcut ca să nu obţină certificat medical cu un număr mare de zile de internare care ar fi creat dificultăţi lui Dănilă în situaţia unui proces. După externare a fost reinternat pentru alte 16 zile. Cel puţin aşa mi-a explicat mama lui, Felicia Obreja (foto).
Familia Obreja este una cu grave probleme sociale. Felicia Obreja, femeie la 57 de ani, lucrează pe unde poate să câştige o pâine. Fiul mai mare Gabriel, bolnav de schizofrenie, are un venit lunar de 375 lei. Al doilea fiu, de 18 ani, nu lucrează nicăieri. Toţi trei trăiesc din pensia lui Gabriel de 375 lei şi din ce mai poate mama să câştige dacă găseşte de lucru.
O povară în plus era că nu au nici casă. Locuiau cu o chirie simbolică, ajutaţi mai mult de primarul oraşului, liberalul Florin Buţura.
Probabil că ştiind situaţia grea a familiei Obreja, pompierul Florin Jijie şi patronul staţiei PECO Ciocănescu l-au ajutat pe Gabriel să depună plângere penală împotriva lui Dănilă. Celor doi s-a alăturat şi cumnatul lui Jijie, avocatul Voiniciuc, care şi-a asumat responsabilitatea de a-l reprezenta pe Gabriel fără pretenţie de onorariu. Văzând că treaba s-a îngroşat şi că riscă să-şi piardă funcţia şi să fie condamnat pentru lovire, Dănilă a declanşat resorturile care să-l salveze de la buclucul în care singur s-a băgat, având mintea tulbure de la băutură.
Şi acum informaţiile care mi s-au oferit de către mai multe persoane avizate din Stânca şi oraşul Ştefăneşti. Mi s-a relatat că Dănilă, fiind ameninţat de o anchetă disciplinară a celor de la ITPF Iaşi ce s-ar solda cu ejectarea sa din sistem, însoţit de Marcel Ştirbu, şef Sector Poliţie de Frontieră Româneşti adus anul trecut pe postul lui Dănilă de la Stânca, şi de Mihai Harabulă de la Poliţia de Frontieră Botoşani, s-au deplasat la ITPF Iaşi pentru a rezolva problema. Nu am nicio dovadă, dar mi s-a spus că Dănilă ar fi dat suma de 5 mii euro unui poliţist important din OTPF Iaşi şi a scăpat doar cu mutarea sa de la Sectorul Stânca la Româneşti, păstrându-i poziţia poziţia de şef. În plângerea penală întocmită de avocatul lui Gabriel s-a cerut lui Dănilă,cu titlu de daune, suma de 10 mii euro.
Pentru că la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani se deschisese un dosar penal pe numele lui Ion Dănilă, proaspătul inculpat a convins familia Obreja, mai exact pe Felicia Obreja, să le cumpere o casă iar Gabriel să-şi retragă plângerea. Dănilă a găsit şi casa, una dărăpănată, situată în intravilanul oraşului Ştefăneşti. Casa era părăsită de proprietari. Dănilă a contacta-o pe Nicoleta Lupescu (fostă Gherman), stabilită prin Bragadiru – Ilfov şi a convins-o să-i vândă casa, urmând ca el s-o predea familiei Obreja.
S-a mers la Notariatul Public Puşcaşu Lenuţa din Săveni şi s-a legalizat un document intitulat „Promisiune bilaterală de vânzare – cumpărare” prin care s-a stabilit că Nicoleta Lupescu (Gherman) în calitate de promiţător – vânzător predă Feliciei Obreja şi fiului acesteia Gabriel Obreja, în calitate de promiţători – cumpărători, casa formată dintr-o cameră şi o sală (foto) şi teren 607 mp, cu deschidere de 7 metri la stradă.
În documentarea mea la Ştefăneşti am găsit familia Obreja locuind în acest imobil. Felicia Obreja mi-a spus că Dănilă i-a oferit Nicoletei Lupescu suma de 15 mii lei dar că, deşi au trecut câteva luni, nu s-a trecut la faza următoare, adică de încheierea contractului de vânzare – cumpărare ca ea să poată deveni proprietară pe casă şi terenul aferent.
În schimb, Dănilă a obţinut de la familia Obreja împăcarea, ceea ce i-a adus clasarea dosarului aflat în cercetare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani pe motiv de împăcare a părţilor. Cum acţiunea s-a pus în mişcare la plângerea prealabilă a lui Gabriel Obreja (art. 193 C.p.), retragerea plângerii a dus la încetarea acţiunii penale. Felicia Obreja nu are bani să meargă la notar pentru a perfecta contractul de proprietate iar Dănilă, de când s-a văzut cu sacii în căruţă, adică cu dosarul clasat, n-a mai dat pe la ea.
Aşadar, poliţistul Ion Dănilă, şpăgar la Stânca, beat criţă a desfigurat în bătaie o persoană bo9lnavă de schizofrenie. Şefii săi de la ITPF Iaşi l-au mutat de la Stâna la Româneşti, păstrându-i funcţia de şef sector. După cum s-au aşezat lucrurile, ce mi s-a relatat cu suma de 5 mii euro dată cuiva din ITPF Iaşi nu mai pare a fi o poveste răuvoitoare.
Despre poliţistul de frontieră Vasile Olaru care are casă de vacanţă în lunca Prutului şi îngrijeşte de stupii comisarului şef Bogdan Buliga de la Antifraudă din IJP Botoşani am mai pomenit în cele scrise. Tocmai cele scrise au atras atenţia unor cunoscători din tonă care m-au contactat să-mi completez mapa sa profesională.
Mi s-a spus că stupii lui Buliga nu sunt folosiţi numai pentru a produce miere de albine. Cei goi, periodic sunt umpluţi cu cartuşe de ţigări trecute apa Prutului în regim de contrabandă şi transportaţi spre diverse locaţii fără a trezi bănuieli.
Apoi, Olaru se mai ocupă şi cu braconajul la porcii mistreţi. Pune capcane, taie porcii şi îngroapă măruntaiele. Carnea astfel obţinută ar ajunge în bucătăria şefului Marcel Ştirbu şi la Botoşani, la Mihai Harabulă.
Mai spun cei din zonă că Olaru ar înlocui motorina primită pentru maşinile din dotare cu o alta de proastă calitate. Din acest motiv maşinile din dotare sunt mai tot timpul defecte. Nu-i rău, cine are imaginaţie, are şi bani! Firesc, apare întrebarea cu ce se ocupă cei de la Poliţia Oraş Ştefăneşti, de vreme ce în zonă se petrec atâtea activităţi cu iz infracţional? Promit un răspuns!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Capacitatea oligarhilor cu legături politice şi a baronilor
de a controla interesele de afaceri trebuie să ia sfârșit
ANUNT CU PRIVIRE LA DESFASURAREA PROGRAMULUI DE ÎNREGISTRARE SISTEMATICĂ
IN SISTEMUL INTEGRAT DE CADASTRU ȘI CARTE FUNCIARĂ
Prefectul a dispus revocarea hotărârii de consiliu forțate de majoritatea PSD
privind bugetul municipiului
Cornişa Aquapark, magnetul care atrage turiştii la Botoşani
COMUNICAT DE PRESĂ
Horoscopul săptămânii 17 – 23.02.2020
!Bancul săptămânii: Concurenţă neloială
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Lumea lu' Rotundu: Scurtcircuite educationale
Viceprimarul Trufin a umplut şi Vlăsâneştiul cu miros de grajd
Ioan Rotundu
Presa`n gura lu` Rotundu: Emisiunea din 14.02.2020
Dan Deleanu, cumătrul şefei POSD, impus cu forţa administrator la Nova Apaserv
Ioan Rotundu
Presa`n gura lu` Rotundu: Emisiunea din 21.03.2020
Încrengătura de rudenie şi şpăgile pitite în camera femeii de serviciu (III)
Ioan Rotundu
Lumea lu Rotundu Manastirea Petru Voda Schitul Poiana
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă