Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Editorial
Administraţie
Social
Umor
Reportaje
Comentarii
Publicitate
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
22708
De la 07 Ianuarie 2003
85322251
Corupţia din IJP Botoşani îmbracă forme noi

Infractori disciplinari în uniformă de poliţist protejaţi şi promovaţi

  • Ioan Rotundu
  • 15 January 2020, 14:22
În primul rând trebuie să fac cunoscut faptul că după ce am postat pe site-ul Jurnalului articolul intitulat „De ce Doru Luchian de doi ani de zile fluieră a pagubă”, acesta m-a contactat telefonic din Anglia, unde lucrează de mai mulţi ani, pentru a-mi mulţumi. Imediat ce articolul a fost făcut public, se pare că a intrat şi în atenţia conducerii INJP Botoşani. Un ofiţer pe nume Oprea, din câte am aflat lucrează în cadrul Biroului de control intern, l-a sunat în Anglia pe Doru Luchian să-l informeze că dosarul său este în lucru şi „să stea liniştit”, să nu mai reclame că hoţul care i-a furat din casă în ziua de 31 decembrie 2018 suma de 5.000 lire şi un telefon performant va fi prins.
Mă bucur că articolul publicat i-a mişcat din loc pe cei din conducerea IJP Botoşani dar îi recomand lui Doru Luchian să nu stea deloc liniştit pentru că agentul de poliţie Ionuţ Afrăsâni, care a anchetat furtul este „tata hoţilor”.
Ionuţ Afrăsânei şi-a început cariera de poliţist la Postul de poliţie Drăguşeni iar mentorul său a fost agentul şef de poliţie Vasile Ciobanu, cunoscut în comună ca şeful mafiei locale, protectorul hoţilor şi bun prieten în afaceri necinstite cu primarul comunei Eugen Nichita. Afrăsânei a învăţat repede de la Ciobanu că a fi în relaţii bune cu hoţii se va îmbogăţi repede. Reclamat de cetăţenii din Drăguşeni că este pe-o mână cu hoţii din zonă, Afrăsânei a fost mutat disciplinar la Poliţia Ştiubieni.
La Ştiubieni a intrat repede în legătură cu bandele de hoţi, o parte dintre aceştia cunoscându-i pe când lucra la Drăguşeni. Din nou, la reclamaţiile localnicilor, conducerea IJP Botoşani l-a mutat disciplinar la Poliţia Vorniceni.
Cu experienţa de acum dobândită, la Vornicei, Afrăsânei a preluat conducerea nunei periculoase bande locale de hoţi care jefuiau la vreme de noapte pe bătrânii neputincioşi să se apere. A mai intrat Afrăsânei şi în echipa contrabandiştilor cu ţigări. A fost repede remarcat de comisarul şef Dumitru Aioanei, şeful Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice Botoşani, care k-a luat sub protecţia sa, descoperind în Afrăsânei o mină de aur cu rezerve inepuizabile.
Toader Leampăr, primarul comunei Vorniceni la nivelul anului 2015, presat de reclamaţiile cetăţenilor, a cerut la conducerea Consiliului Judeţean Botoşani ca una din şedinţele Comisiei de Autoritate Teritorială şi Ordine Publică, din care face parte şi şeful IJP, să se ţină la Vorniceni cu posibilitatea ca cetăţenii jefuiţi să-şi poată spune păsul. La şedinţă a participat şeful IJP Botoşani, atunci comisarul şef Mihai Bunduc (foto). Între timp la Vorniceni s-a comis şi o crimă la un bar patronat de un poliţist din Botoşani, iar agentul şef de poliţie Ionuţ Afrăsânei a fost acuzat că a măsluit actele premergătoare anchetei ca criminalul să nu poată fi tras la răspundere. În demersul său a fost ajutat şi de comisarul şef Aurel Luchian, atunci şeful Poliţiei Rurale Vlăsâneşti.
În urma şedinţei ATOP de la Vorniceni, comisarul şef Bunduc l-a mutat disciplinar pe Ionuţ Afrăsânei la Poliţia Mihăileni. Aici a stat timp de vreun an. În acest interval de timp în comună s-au întâmplat lucruri ciudate. Cel puţin aşa susţin unii localnici. Pe raza comunei şi-a făcut apariţia o bandă de hoţi care jefuiau doar casele noi ridicate de către familii avute. Se mergea după deviza ”punct ochit, punct lovit”, adică cineva le dădea pontul. Nici un hoţ n-a fost prins.
Nu am găsit altă explicaţie decât că simţind ostilitatea localnicilor de atâtea furturi cu hoţi nedescoperiţi, Afrăsânei a reuşit să obţină de la conducerea IJP Botoşani transferul la Poliţia comunei Mihai Eminescu, adică sub buza Botoşanilor. Prezenţa în peisajul cominei Mihai Eminescu a agentului de poliţie Afrăsânei este acum asociată cu o creştere la hoţiilor fără ca vreun hoţ să fie prins. Dovadă că Doru Luchian, cel jefuit acum mai bine de un an, deşi i-a furnizat poliţistului Afrăsânei date concrete cine ar fi hoţul, acesta n-a reuşit să-l descopere. Acum, că Luchian a reclamat public situaţia sa, a apărut comisarul Oprea care i-a sugerat să stea liniştit că dosarul său este în lucru.
În documentarea mea de a afla dacă agentul de poliţie Ionuţ Afrăsânei de la comuna Mihai Eminescu este unul şi acelaşi cu cel de la Drăguşeni, Ştiubieni, Vorniceni şi Mihăileni, am descoperit un alt poliţist infractor disciplinar bine dosit de conducerea IJP Botoşani ca să i se piardă urmele. Ofiţerul tocmai şi-a sărbătorit marţi, la Mihăileni, într-o sală de festivităţi, ziua de naştere. ÎI urez „la mulţi ani”, din aceea la care mă gândesc eu..
(Va urma).

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Sancţiuni penale dulci şi materiale aspre pentru „regii păcănelelor”
Ioan Rotundu
Comunicat de presă Primăria Mihai Eminescu
ALDE şi blestemul botoşănenilor de a vota cu infractorii
Ioan Rotundu
GAL ”Botoșani pentru viitor” - Investiții de 7 milioane de euro în municipiu
Anchetă socială obligatorie pentru cuplurile care vor să facă un copil
Florea: Țiganii sunt o problemă serioasă a României / Mă doare în fund de cei care mă fac nazist
Bancul săptămânii: Cuz evreii nu câştigi în afaceri
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Lumea lu' Rotundu: Chemarea străbunilor IV
Presa'n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 10 ianuarie 2020
Aici erai Chimiţă!?
Ioan Rotundu
Comunicat Primăria Mihai Eminescu - IN ATENTIA CETATENILOR
De ce Doru Luchian de doi ani de zile fluieră a pagubă
Ioan Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 17.01.2020
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă