Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
31374
De la 07 Ianuarie 2003
87562052
Corupţia din justiţia botoşăneană

Procurorul Chihaia avuzat de dispariţiaunor documente din dosar

  • Ioan Rotundu
  • 26 September 2018, 19:45
Au trecu 4 ani de când Lăcrămioara Cojocariu din Vf. Câmpului a depus reclamaţie la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Botoşani împotriva agentului şef de poliţie din comună Romică Gorgan cum că acesta hărţuieşte sexual atât copilul său minor cât şi pe ea. Înregistrate la IPJ Botoşani sub nr.
< Ulterior, acest Parchet îşi declină competenţa în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani iar reclamaţiile ajung la procurorul Cristina Ana Atomei. Aşa a luat naştere dosarul 391/P/2014. Se extinde şi aria infracţiunilor comise de agentul de poliţie Romică Gorgan la infracţiuni de corupţie care intră sub incidenţa Legii 78/2000 dar şi infracţiuni de fals în înscrisuri.
Lăcrămioara Cojocariu este audiată şi i se cere să aducă probe în susţinerea celor reclamate. Cojocariu propune să fie audiaţi un număr de patru martori. În ziua de 17 februarie 2015 este audiat agentul de poliţie în calitate de suspect. În declaraţia olografă dată acesta este întrebat şi despre relaţiile sale cu Lăcrămioara Cojocariu, avându-se în vedere reclamaţia acesteia că este hărţuită sexual. Este important de reţinut acest aspect pentru că evoluţia dosarului va lua o turnură neaşteptată.
Între timp Cojocariu propune ca martori pe Marieta Satcou, Ioan Agafiţei, Nicolae Bezercu şi Constantin Rusu. Prin Ordonanţa din 15 septembrie 2015, procurorul Cristina Atomei acceptă mărturia la doi dintre cei propuşi şi respinge mărturia pentru Nicolae Bezercu şi Constantin Rusu având în vedere că aceştia fuseseră deja audiaţi.
Ajunsă prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, Raluca Stâncescu a devenit interesată de acest dosar. Dosarul trece la procurorul Cristina Atomei la Valeriu Chihaia, considerat omul de încredere al Ralucăi. În tot anul 2016 şi începutul anului 2017 Cojocariu se tot interesează de dosar iar procurorul Chihaia o asigură că se fac cercetări. Numai că informaţiile pe care Cojocariu le primea de la comisarii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie din IJP Botoşani, care au cercetat faptele de corupţie comise de agentul de poliţie Romică Gorgan, deveneau alarmante în sensul că, deşi cercetările erau efectuate, procurorul Chihaia trena finalizarea dosarului.
În ziua de 23.03.2017, Cojocariu depune la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani o cerere ca să i se permită să vadă dosarul pentru a se convinge care este realitatea şi stadiul cercetărilor.
Prin ordonanţa din 27.03.2017, procurorul Valeriu Chihaia îi respinge cererea de acces la dosar pe motiv c㠄Numitul Gorgan Romică, şeful Postului de Poliţie Vf. Câmpului, jud. Botoşani, faţă de care aceasta a formulat plângere, nu este singura persoană cercetată în acest dosar. Mai mult, infracţiunea de corupţie sexuală nu este singura infracţiune în privinţa căreia se fac cercetări faţă de acesta. În cauză se administrează probatoriu şi în vederea exercitării unor infracţiuni de corupţie şi de serviciu, raportat la care numita Cojocariu Lăcrămioara nu are nicio calitate.”
Cojocariu începe să aibă tot mai mult convingerea că, aşa cum poliţistul Gorgan se lăuda prin comună, este protejat de Raluca Stâncescu şi conducerea IJP Botoşani. Disperată, cere Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Bucureşti strămutarea dosarului la un alt Parchet din ţară. Se ştie că în soluţionarea unei astfel de cerere de strămutare, relaţiile se cer de la Parchetul reclamat, în cazul de faţă de la Parchetul de pe lângă tribunalul Botoşani. Ce relaţii o fi dat Parchetul nu este greu să ne imaginăm de vreme ce prin adresa din 18.12.2017. Parchetul de pe lângă ÎCCJ respinge strămutarea pe motiv că nu sunt motive, suspiciuni că cercetarea nu s-ar desfăşura conform legii.
Cojocariu nu dezarmează. Se adresează la Jurnalul, se adresează celor de la Antena 1 unde apare într-o emisiune, se prezintă de mai multe ori în audienţă la procurorul Chihaia care de fiecare dată o asigură că dosarul este aproape de finalizare. Între timp, prim-procurorul Raluca Stâncescu este arestată şi trimisă în judecată pentru grave acte de corupţie în care apare şi numele procurorului Valeriu Chihaia.
Ultimul demers al Lăcrămioarei Cojocariu s-a consumat în ziua de 20 septembrie a.c. când s-a prezentat din nou în audienţă la procurorul Chihaia. Când a văzut-o, acesta era pe punctul de a face apoplexie. I-a răspuns în scris în aceeaşi zi (nr. 391/P/2014 din 20.09.2018), afirmând că la dosar nu există nicio reclamaţie din partea sa cum că a fost hărţuită sexual de poliţistul Romică Gorgan. Singura reclamaţie existentă se referă la infracţiunea de corupţie sexuală faţă de minori, adică faţă de copilul său.
Când Cojocariu i-a replicat, în dialogul avut, că există reclamaţia de vreme ce ea a fost înregistrată la IJP Botoşani, trimisă la Parchetul Dorohoi, cercetată şi de procurorul Cristina Atomei care a audiat-o în acest sens, dovadă fiind şi declaraţia olografă a poliţistului dată în ziua de 17 februarie 2015. Replica procurorului a fost că dacă documentul a dispărut, atunci ea a fost cea care l-a sustras. Fără comentarii!

Foto: Lăcrămioara Cojocariu în emisiunea „Acces direct” la Antena 1


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Gura păcătosului Băsescu adevăr rosteşte
Ioan Rotundu
Treziţi-l pe Budăi! Omul aiurează rău de tot
Ioan Rotundu
Horoscopul săptămânii 24 – 30.septembrie 2018
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
FABULA (unui bărbat inteligent)
Lumea lu' Rotundu: Comoara dispărută
Întâmpinăm Centenarul Unirii îmbrăcaţi în haine zdrenţuite
Ioan Rotundu
George Enescu: Drama bătrânei Dumitraş cu final fericit
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 21.09.2018
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 28.09.2018
Averea Ralucăi Stâncescu pusă sub sechestru
Ioan Rotundu
LLumea lu' Rotundu: Centenarul Unirii - Dersca
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă