Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Social
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
49378
De la 07 Ianuarie 2003
87800488
Corupţia din poliţia şi justiţia botoşăneană

De ce Şerbănoiu îl ţine ascuns pe „degradatul” comisar şef Aioanei

  • 6 October 2019, 20:12
În ultima perioadă s-au adunat prea multe informaţii despre corupţia şi mafia care domină Inspectoratul Judeţean de Poliţie Botoşani, instituţie condusă de comisarul şef Viorel Şerbănoiu (foto), un fel de Hopa - Mitică al politicienilor , fie ei liberali s-auz social-democraţi. Casă nu-mi supraîncarc arhiva informaţiilor, riscând să ratez publicarea unora dintre ele, public o parte dintre acestea, adică pe cele ce le consider o prioritate în informarea botoşănenilor, ajurându-i să evite capcanele corupţiei şi mafiei atunci când au de-a face cu unii poliţişti ce deţin funcţie de decizie.
Pentru salvarea comisarului şef Dumitru Aioanei şi ca acesta să poată fi numit prim-adjunctul şefului Viorel Şerbănoiu s-au consumat energii uriaşe. În mai multe rânduri, însoţit de Aioanei, Şerbănoiu s-a deplasat la Bucureşti, la sediul Inspectoratului General de Poliţie, pentru a unge mecanismul numirii lui Aioanei.
Când Şerbănoiu şi-a dat seama că nu are succes, a cerut ajutorul mentorilor săi din politica botoşăneană. Senatorul, pe atunci încă vicepreşedinte al Senatului, Doina Federovici, la braţ cu Relu Târzioru, primarul baron PSD al oraşului Săveni s-au deplasat la Bucureşti, la Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul Ministerului de Interne, instituţie care trebuia să-i elibereze lui Aioanei avizul fără de care nu putea ajunge prim-adjunctul lui Şerbănoiu.
Lovitură de teatru pentru Federovici şi Târzioru. Cei de la DIPI le-a spus că fiind un dosar la Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat din cadrul Ministerului de Internei, dosar din care rezultă că Dumitru Aioanei este un poliţist corupt, această instituţie nu eliberează avizul ca Aioanei să poată avea acces la informaţiile clasificate ca fiind secrete de serviciu şi de stat
. Tot în luna august a.c., Aioanei, beat criţă, striga în gura mare că el oferă 100 mii euro celui care-i va da avizul necesar să ocupe funcţia de prim-adjunct al IJP Botoşani. Nu s-a oferit nimeni să-i ia banii, aşa că a rămas fără avizul atât de râvnit. Nu numai că n-a putut fi numit prim-adjunct, dar şi-a pierdut şi dreptul de a mai deţine funcţii de comandă, adică de şef.
Din momentul în care Dumitru Aioanei a ajuns un simplu poliţist, muritor de rând, Şerbănoiu i-a oferit un post în cadrul Serviciului financiar. Numai că Aioanei nu are nicio calificare profesională pentru a ocupa acest post. Situaţia stă-n coadă de peşte iar Aioanei, brusc, a descoperit că este bolnav de pneumonie. Aşa că de când şi-a pierdut privilegiile de şef stă în concediu medical. Mi s-a pus că de fapt el va sta „bolnav” până la 1 ianuarie 2020, când poliţiştii vor primi o majorare de 25% din salariul de bază. Cu acest spor la salariu se va putea pensiona cu o pensie frumoasă.
Tehnica majorării salariului înainte de pensionare este o practică în IJP Botoşani şi de ea beneficiază doar cei cu relaţii. Soţul actualei prim-procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani, Dorina Dragomir, poliţist fiind, i s-a mărit leafa pe ultimele 6 luni de activitate şi a ieşit la pensie cu una de ordinul miilor de lei. La fel s-a procedat şi cu poliţistul Vartolomei, soţul procurorului Domnica Crăciun Vartolomei, colegă de muncă cu Doina Dragomir.
De exemplu, mi s-a spus de către cel puţin două surse, pe o agendă bine dosită, omul de afaceri Daniel Cepoi, cel cu balastiera de la Corni, figurează numele lui Viorel Şerbănoiu. Iar în dreptul numelui său sunt scrise cifre cu multe zerouri. Poate că clarifică aceste suspiciuni printr-un comunicat oficial comisarul şef Şerbănoiu. Este adevărată informaţia că pentru amenajarea Salonului de înfrumuseţare a soţiei sale, pe agenda lui Cepoi figurează o sponsorizare de 80 mii lei?
Este posibil ca vreun rău intenţionat vrea să-i ponegrească familia. Poate că prin comunicat Şerbănoiu va clarifica şi ce produse alimentare să-i aducă Cepoi la vila din Alfa Land, că bietul om de afaceri tot n-a înţeles care-s pentru căţel şi care pentru consumul uman. Iar când i se aduc astfel de produse, să facă bine Şerbănoiu să-i trimită acasă pe cei chemaţi să-i lucreze una, alta la locuinţă, că ochii văd şi gura le este slobodă.
Mai are Şerbănoiu o daravelă cu un anume Valentin Poteraş. Acest Poteraş a făcut ceva afaceri cu Daniel Cepoi. În urma acestor afaceri Cepoi i-a rămas dator cu suma de 270 mii lei. Cepoi i s-a plâns lui Şerbănoiu că este stresat de Poteraş să-i dea banii. Şerbănoiu i-a trimis răspuns lui Poteraş, prin Cepoi, că dacă are „sânge în instalaţie” să vină la el. Poteraş s-a dus şi a stat în biroul lui Şerbănoiu o oră şi jumătate. Ce-au discutat, n-am reuşit să aflu dar ştiu că Cepoi nu i.-a dat banii lui Poteraş.
Mai mult, pe holul Tribunalului a fost dat să se întâlnească faţă în facă, Şerbănoiu cu Poteraş. Comisarul şef l-a tras pe Poteraş deoparte, adică l-a scos din instituţie şi s-au plasat sub un gard viu. Mamă, mamă ce-a fost la gura lui Poteraş. S-a făcut mic, mic de tot Şerbănoiu şi privea în jur să vadă dacă-i mai vede şi aude cineva.
Deocamdată lucrurile sunt destul de încurcate dar filiera este clară: Poteraş cu Cepoi au daravele pe care numai Şerbănoiu le poate rezolva. Încurcate-s căile Domnului, dar ale comisarului şef Viorel Şerbănoiu sunt ca nodul gordian!
Să-l lăsăm pe comisarul şef Şerbănoiu să-şi tragă sufletul şi să revenim la Dumitru Aioanei. Pe când zilele sale de prim-adjunct al lui Şerbănoiu erau numărate, agenta de poliţie din cadrul Poliţiei Municipale Botoşani, Andreea Lichiardopol, l-a găsit pe patronul Pensiunii Andreea, de la Stăuceni, Miron, că şi-a parcat ilegal autoturismul. I-a cerut actele la control. Miron i-a râs în faţă şi i-a spus că el este amicul lui Aioanei. S-a urcat la volan şi-a plecat. Agenta s-a urcat la volanul maşinii Poliţiei şi l-a blocat în trafic. L-a legitimat din nou, i-a adus la cunoştinţă infracţiunile comise la regulile de circulaţie, i-a întocmit proces verbal de sancţiune şi i-a ridicat numerele de înmatriculare ale maşinii.
Supărat, Miron s-adus la Aioanei. Acesta a chemat-o pe agenta de poliţie la ordin şi s-a răstit la ea că nu aşa se procedează. Fata şi-a apărat demnitatea de poliţist susţinând că a procedat legal şi că nu revine asupra măsurilor luate.
Foc şi pară, Aioanei l-a chemat pe Miron în biroul său din sediul IJP şi l-a pus să scrie o reclamaţie împotriva agentei de poliţie. Chiar i-a dictat ce să scrie, că la aşa ceva se pricepe cel mai bine. Cu reclamaţia fluturând, Aioanei i-a chemat pe cei de la Biroul de Control Intern şi le-a cerut s-o ancheteze urgent pe agenta de poliţie. Cei de la BCI l-au chemat pe Miron pentru explicaţii suplimentare. Acesta le-a spus că reclamaţia i-a dictat-i Aioanei şi că el nu are ce adăuga. Poliţişti deştepţi, cei de la BCI au depus întreg dosarul celor de la Departamentul de Investigaţii şi Protecţie Internă. Rezultatul? Cei de la DIPI au dat lui Dumitru Aioanei aviz negativ pentru promovarea l, făcându-l muritor de rând.
Şi mai deţin o informaţie. Dumitru Aioanei se află într-o cădere psihică care l-ar putea duce spre un act necugetat. Poate că şefii de la DIPI, DGGA ar trebui să-l ia în custodia lor pentru a-l feri de presiunile care se fac asupra sa şi în acelaşi timp să-l „spovedească” de tot ce ştie. Este o mină de aur care, dacă nu va fi exploatată în timp util, va rugini. Cât despre procurorii DNA de la Suceava, PSD-ul le-a cântat deja prohodul. Noi să ne pregătim pentru o porţie de colivă!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


România s-a eliberat din prizonieratul socialiştilor
Mai trebuie eradicat microbul ciumei roşii
PSD a ferecat candidatura lui Nazare la Primăria Darabani
Ioan Rotundu
Aioanei i-a dat şah lui Şerbănoiu. Pe când şi matul
MFP continuă și în luna octombrie emisiunile de titluri de stat pentru populație
Fata de sub gardul bisericii
Ioan Rotundu
Horoscopul săptămânii 7 -13.10.2019
Ioan Rotundu
Bancul săptămânii: Discriminare didactică pe stil nou
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Presa`n gura lu` Rotundu 4 octombrie 2019
Va fi 26 octombrie zi fatidică pentru comisarul şef Şerbănoiu?
Ioan Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu Emisiunea din 11.10.2019
Primăria Mihai Eminescu - Anunţ important pentru cetăţenii comunei
Ionică Nechifor, omul care sfidează legea cu ajutorul corupţilor
Ioan Rotundu
România, cele mai multe fraude cu fonduri europene în domeniul agriculturii, în 2018.
Este pe primul loc la capitolul "documente false"
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă