Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Editorial
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
22466
De la 07 Ianuarie 2003
104661216
Corupţia din poliţia şi justiţia botoşănene

C cum fabricau dosare penale directorul Mustaţă şi poliţistul Aioanei

  • Ipan Rotundu
  • 7 June 2019, 12:20
Nu cunosc, deocamdată, detaliile care au generat conflictul între expertul contabil Cornel Lupaşcu şi directorul executiv al ANAF Botoşani Paul Mustaţă (foto) dar am aflat cum s-a răzbunat Mustaţă pe Lupaşcu, o răzbunare cruntă care l-a adus pe Lupaşcu cu firma sa Exotic Parc SRL în faliment. Ca un fel de bonus, Mustaţă, în colaborare cu comisarul şef Dumitru Aioanei, aflat în funcţia de şef Serviciu de Criminalitate Economică din cadrul IJP Botoşani, i-a fabricat lui Cornel Lupaşcu şi un dosar penal pe motiv de evaziune fiscală.
Iastă care era tehnica de lucru a lui Paul Mustaţă când avea de târnosit un patron de societate care, probabil, nu se achitase de cele cuvenite şi convenite tacit sau explicit. În cazul lui Cornel Lupaşcu, mai exact a firmei sale Exotic Parc SRL, Mustaţă i-a trimis un control fiscal format dintr-o echipă de şoc instruită în a descoperi evaziune fiscală şi acolo unde aceasta nu exista. Echipa a fost formată din Beatrice Alina Murariu – inspector superior, Dan Lăzăreanu Coteţ – inspector superior, Florin Arcăleanu – şef serviciu inspecţie fiscală iar Paul Mustaţă, în calitate de şef administraţie adjunct inspecţie fiscală, coordonator de echipă.
Controlul s-a desfăşurat în primăvara anului 2016, finalizat cu consemnări în Procesul verbal BTG-AIF 417/3/29.04.2016, numai că în acest act s-au consemnat doar anumite concluzii, ascunzându-se adevăratele intenţii ale lui Mustaţă, acelea de a-i fabrica lui Lupaşcu un dosar de evaziune fiscală.
Convins că echipa de control fiscal n-a constatat mare lucru ca deficienţe în activitatea firmei sale, Lupaşcu avea să rămână siderat când i s-a adus la cunoştinţă de comisarul şef Dumitru Aioanei că este cercetat penal pentru evaziune fiscală. Cunoscător al legislaţiei din domeniu, Lupaşcu a sesizat conducerea Direcţiei Generale Regională a Finanţelor Publice Iaşi. De la această instituţie a fost trimisă o echipă de control care să verifice activitatea directorului executiv al ANAF Botoşani Paul Mustaţă. Concluziile controlului de la DGRFP Iaşi au fost consemnate în Raportul de control intern mr. ISR-REG 39642/10.02.2017. Citind consemnările din acest Raport nu-ţi vine să crezi că cele constatate ca fiind grave deficienţe şi abuzuri în activitatea lui Paul Mustaţă sunt şi reale. Este incredibil la ce abuzuri s-a putut deda acest înalt funcţionar public şi câtă colaborare la abuzurile sale a găsit în persoana comisarului şef Dumitru Aioanei.
Raportul celor de la Iaşi este unul amplu dar eu, spre exemplificarea celor afirmate, voi cita numai anumite concluzii ca să poată cititorul, indiferent de pregătirea sa profesională, să înţeleagă mecanismul de lucru al binomului, potenţial infracţional, Mustaţă – Aioanei.
Citez din consemnările făcute la pag. 14 din Raport: „Referitor la modul de respectare a prevederilor legale şi procedurale în ce priveşte sesizarea organelor de cercetare penală în cazul S.C. Exotic Parc SRL Botoşani, echipa de control intern constată că funcţionarii publici de conducere şi execuţie din cadrul A.J.F.P. Botoşani – Activitatea de inspecţie fiscală nu au respectat procedurile legale şi procedurale în ceea ce priveşte sesizarea organelor de urmărire penală.
Astfel, echipa de control intern a constatat abateri de la îndeplinirea atribuţiilor de serviciu în sarcina următorilor funcţionari publici:”
. Sunt consemnate numele inspectorilor superiori Murariu Alina Beatrice, Coteţ Lăzăreanu Dan, Florin Arcăleanu şef serviciu şi Paul Mustaţă şef administraţie fiscală.
„Echipa de inspecţie fiscală formată din nMurariu Alina Beatrice şi Coteţ Lăzăreanu Dan, inspectori superiori în cadrul A.J.I.F. Botoşani – Activitatea de inspecţie fiscală nu şi-au îndeplinit sau şi-au îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu” – stă consemnat în raport pag. 14.
De exemplu, cei doi inspectori „nu au întocmit Procesul verbal nr. BTG-AIF 417/3/29.04.2016 de constatare a faptelor care ar putea constitui infracţiuni”. Pe înţelesul larg, cei doi inspectori, pentru a nu se sesiza Lupaşcu că i se pregăteşte un dosar penal de evaziune fiscală, n-au întocmit la sediul firmei controlate niciun act de constatare. L-au plăsmuit la sediul ANAF, sub îndrumarea lui Paul Mustaţă, după care i-au pus actul la dispoziţie comisarului şef Dumitru Aioanei, specializat în fabricarea de probe în dosarele de pretinsă evaziune fiscală.
Când Cornel Lupaşcu a descoperit că i s-a fabricat un dosar penal de evaziune fiscală a depus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani o plângere penală împotriva lui Paul Mustaţă şi Dumitru Aioanei. Vum s-a finalizat această plângere penală? Ca de obicei, în spiritul corupţiei care domină justiţia botoşăneană. Voi reveni cu detalii.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 7.06.2019
Închisoare cu executare pentru fostul prin-procuror Raluca Stâncescu
Ioan Rotundu
Perspectiva puterii l-a lăsat pe Ludovic Orban fără discernământ
Ioan Rotundu
Horoscopul săptămânii 3 – 9.06.2019
Bancul săptămânii: Infirmarea afirmaţiei
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Lumea lu' Rotundu: De la Botoşani la Verona - Diaspora I
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 31.05.2019
Ce spune Borcoi despre condamnarea amantului Ralucăi Stâncescu
Ioan Rotundu
LLumea lu' Rotundu: De la Botoşani la Verona - Diaspora II
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă