Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
15606
De la 07 Ianuarie 2003
80796026
Corupţia din poliţia şi justiţia botoşănene

Cum a fost albit de calitatea de făptuitor comisarul şef Aioanei

  • Ioan Rotundu
  • 22 May 2019, 22:23
Cum am precizat, vineri, 31 mai a.c., la Judecătoria Botoşani se va judeca în dosarul penal cu nr. 1192/193/2019 contestaţia lui Valentin Poteraş împotriva Ordonanţei procurorului de respingere a plângerii sale formulată împotriva comisarului şef Dumitru Aioanei în calitatea sa de fost şef al Serviciului de Criminalitate Economică din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani, în prezent adjunct al şefului IJP, comisarul şef Viorel Şerbănoiu.
Este vorba de Ordonanţa nr. 207/II/20.12.2018 dată de Prim-procurorul Dorina Dragomir de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani prin care a respins ca nefondată plângerea lui Valentin Poteraş formulată împotriva soluţiei dispuse de procurorul Larisa Rusu în dosarul nr. 4212/P/2018 prin ordonanţa din 22.11.2018. În acest dosar era reclamat comisarul şef Aioanei cum că n-ar fi efectuat corect cercetările privind acuzaţiile aduse de Poteraş expertului contabil Cornel Lupaşcu.
Aparent, situaţia în care s-ar afla Valentin Poteraş este una extrem de complicată dacă am în vedere relaţiile sale de afaceri derulate cu Lupaşcu şi care în final s-au soldat cu o mare pagubă pentru Poteraş. Practic, Poteraş s-a denunţat la Poliţie cum a fost târât de Lupaşcu în nişte afaceri cu fonduri europene care, în opinia sa, au fost fraudate de Lupaşcu folosindu-se de Poteraş în calitatea sa de administrator al S.C. Valy Forest SRL.
Dar iată nemulţumirile lui Valentin Poteraş faţă de modul în care a fost cercetat comisarul şef Dumitru Aioanei de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, nemulţumiri care, de fapt, sunt motivele contestaţiei. Citez din contestaţia sa depusă la dosarul nr. 1192/193/2019, cu termen de judecată 31 mai a.c.:
„În nicio plângere în care s-a făcut referire la ordonanţă nu am fost citat, audiat sau confruntat cu persoanele care au făcut obiectul cercetărilor, cu toate că la organul de poliţie am solicitat în mod expres să fiu anchetat de un domn procuror.
Inducerea în eroare a organelor judiciare este evidentă atât pentru comisarul şef Aioanei Dumitru cât şi pentru Lupaşcu Cornel, persoană care mi-a condus şi ţinut contabilitatea la S.C. VALY FOREST SRL, unde am avut calitatea de administrator.
Cine să înţeleagă că am fost şantajat de către Lupaşcu Cornel că dacă nu am fost confruntat cu acesta. Terenurile mele puse sub gaj pentru luarea unor credite de către Lupaşcu Cornel în schimbul promisiunii că-mi va procura o maşină de brichetat şi un utilaj transport material lemnos Nu ESTE ÎNŞELĂCIUNE?
Lăsarea în garanţie al unui BILET la ORDIN fără disponibil în bacă în schimbul vânzării unei suprafeţe de teren în intravilanul municipiului Botoşani nu întruneşte elementele constitutive de infracţiuni de înşelăciune?
Ascunderea documentelor de contabilitate ale S.C. VALY FOREST SRL şi refuzul de a le preda mie sau lichidatorului judiciar GLONŢ DAN nu îmbracă pentru Lupaşcu Cornel aspectele infracţiunii de împiedicare a înfăptuirii justiţiei?
Ascunderea maşinii de brichetat pentru care sunt urmărit de ANAF cu suma de 270 mii lei de către Lupaşcu Cornel împreună cu directorul ANAF ALUPOAIE DORU şi lichidatorul judiciar HLONŢ DAN, nu constituie infracţiunea de furt în dauna avutului public?
Faptul că relaţia cu societatea de lichidare ALEX GRUP din Suceava, numitul Lupaşcu Cornel se angajează să plătească eşalonat datoriile, nu scoate în evidenţă că m-a înşelat prin manevrele pe care le-a făcut în perioada 2007 – 2012?
Domnule preşedinte, vă rog a mi se lua în seamă toate mijloacele materiale de probă pe care le voi anexa la prezentul material şi să dispuneţi deschiderea dosarelor penale unde am calitatea de denunţător şi parte vătămată precum şi strămutarea lor la altă unitate de parchet.”

Aparent, motivele invocate de Valentin Poteraş par ca fiind justificate. Numai că, analizând actele judiciare întocmite până în momentul de faţă, înclin să cred că şi de această dată Poteraş va pierde cu dreptatea în mână.
Ştiţi ce mai este ciudat în toate aceste cercetări referitoare la comisarul şef Dumitru Aioanei? Faptul că fiind ofiţer superior, el nu putea fi anchetat de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani ci de către cei de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava. De ce nu şi-or fi declinat competenţa procurorii botoşăneni, urmărind să facă ei cercetările?
Sunt pe cale de a lămuri această tărăşenie când mă voi edifica ce raporturi profesionale şi extra-profesionale sunt între Dorina Dragomir în calitatea sa de Prim-procuror al Parchetului Botoşani, Mihaela Mihai Popa – procuror şef al DNA Suceava şi comisarul şef Dumitru Aioanei. Cei trei par a fi o verigă importantă în derularea anumitor anchete în urma cărora dreptatea se volatilizează în favoarea celor cu calitate de făptuitori.
Ca un argument asupra celor afirmate aduc în atenţie modul în care a fost soluţionată plângerea penală a lui Constantin Pitorac făcută împotriva lichidatorului judiciar Mihaela Lazăr care pur şi simplu i-a furat din cont câteva sute de mii de lei.. Procurorul de caz o găseşte pe Lazăr vinovată de devalizarea contului societăţii lui Pitorac dar concluzionează că nu este cazul de a răspunde şi penal. Nici măcar la restituirea banilor furaţi n-a fost obligată! (Va urma)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Emisiunea Presa-n gura lu' Rotundu cenzurată din nou
Botoşăneni revoltaţi la secţia de votare din Valeggio Sul Mincio – Italia
Ioan Rotundu
Doina Federovici ne ameninţă că va prezenta investiţiile PSD
Ioan Rotundu
Delegație de la Primăria Municipiului Botoșani,
prezentă la Zilele Municipiului Bălți
Viorica Dăncilă a fost huiduită şi la Novaci, în judeţul Gorj
Printre protestatari se aflau membri USR PLUS
Un pamfletar german știa despre capcana întinsă ex-vicecancelarului austriac Strache
, înainte ca informația să apară în presă
Horoscopul săptămânii 20.- 26.05.2019
Catrenul săptămânii
Bancul săptămânii: Concediere motivată
Lumea lu' Rotundu: De la Botoşani la Verona - Invierea I
Sarbatoarea portului popular Romanesc 2016 Legnago
Stai acasă?
De la Botosani la Verona Invierea II
Dinamica economiei: Lecţia de economie
Cu tupeu, s-au afişat public şi sabotorii proiectului
Ioan Rotundu
Un nou val de dezvăluiri despre corupţia din poliţia şi justiţia botoşănene
Ioan Rotundu
Maica Precista din DNA Suceava, ocrotitoarea comisarului şef Aioanei
Ioan Rotundu
Ipocrizia „şobolanului roşu”
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă