Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
15364
De la 07 Ianuarie 2003
80795784
Corupţia din poliţia şi justiţia botoşănene

Maica Precista din DNA Suceava, ocrotitoarea comisarului şef Aioanei

  • Ioan Rotundu
  • 23 May 2019, 21:15
La DNA Suceava se află în lucru dosarul nr. 106/P/2015, avându-l ca suspect pe comisarul şef Dumitru Aioanei în calitatea sa de atunci de şef al Serviciului de Criminalitate Economică din Inspectoratul judeţean de Poliţie Botoşani. Acest dosar se afla deja în lucru când Cornel Lupaşcu, expert contabil autorizat în cadrul CECAR Botoşani şi administrator special al societăţii Exotic Parc SRL a depus o plângere penală împotriva aceluiaşi comisar şef Aioanei.
Lupaşcu a depus plângerea la DNA Suceava în 22 august 2016 iar faptul că nu primise niciun răspuns ce s-a întâmplat cu plângerea sa a revenit solicitând informaţii. I s-a răspuns de către DNA în 30 martie 2017 cum că plângerea sa a fost încorporată în dosarul penal nr. 106/P/2015 aflat deja în lucru şi care-l viza pe acelaşi comisar şef Aioanei.
De atunci iarăşi s-a lăsat tăcerea până pe la jumătatea anului 2018, când procurorul de caz i-a spus că dosarul este în curs de cercetare. De atunci şi până în prezent Cornel Lupaşcu n-a reuşit să mai afle ceva. O tăcere totală s-a aşternut peste dosarul în care învinuit este comisarul şef Aioanei.
Cum s-a ajuns ca Lupaşcu să-l reclame pe Aioanei? În cele publicare despre cum se desfăşoară procesul în care reclamant este Valentin Poteraş şi făptuitor Dumitru Aioanei, proces cu termen de judecată 31 mai a.c. la Judecătoria Botoşani, am explicat că Poteraş l-a acuzat pe Aioanei de faptul că a muşamalizat cercetarea unei plângeri e sa făcută împotriva lui Cornel Lupaşcu care l-ar fi înşelat în mai multe afaceri cu fonduri europene şi tranzacţii comerciale.
Astăzi, am fost contactat de Cornel Lupaşcu, pe care şi eu încercam să-l contactez, pentru a-mi explica cum stau treburile sale cu Poteraş. Culmea, şi Lupaşcu l-a reclamat la DNA Suceava pe comisarul şef Dumitru Aioanei tot pentru cercetare abuzivă şi fabricare de infracţiuni false. Fac aici o paranteză şi amintesc că şi în dosarul în care este inculpată Raluca Stâncescu, fost Prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, Aioanei a fost iniţial învinuit de DNA Suceava de fabricare de dosare false, numai că o Maică Precistă din această instituţie de luptă împotriva corupţiei l-a ocrotit şi l-a transformat din inculpat în martor.
Ce cuprinde plângerea penală depusă de Cornel Lupaşcu la DNA Suceava împotriva lui Aioanei? Rezum conţinutul ei fără a reproduce texte pentru că este formulată în termeni tehnici de natură economică greu de înţeles pentru cititorul nefamiliarizat cu Codul fiscal şi de procedură fiscală, extrem de complicate.
Cornel Lupaşcu a înfiinţat o societate comercială botezată Exotic Parc SRL, a angajat fonduri europene pentru a înfiinţa o livadă de nuci la Băbiceni, comuna Durneşti şi un iaz, urmând a mai cumpăra şi aproape 100 ha teren. La această ultimă tranzacţie a avansat şi un acont de 15 mii de euro pentru ca nu cumva vânzătorul să se răzgândească. Dar din anul 2012, Lupaşcu a intrat în vizorul lui Paul
Mustaţă în calitatea lui de director executiv al ANF Botoşani. Mustaţă lucra în tandem cu Dumitru Aioanei în calitatea sa de şef al Serviciului de Criminalitate Economică din cadrul IJP Botoşani.. Mustaţă vizualiza victima iar Aioanei înscena cercetări cum că respectivul om de afaceri a făcut evaziune fiscală. Dosarele nu ajungeau pe masa judecătorului, erau folosite pentru câştiguri personale. Veţi înţelege mai bine metoda lor de lucru când voi dezvălui cum au fost efectuate cercetările în dosarul „Caruselul” Lupaşcu a ajuns şi el victima lui Mustaţă, care i-a trimis fel de fel de controale fiscale.
Dorind să cumpere nişte utilaje de la firma Auto Truck SRL, Lupaşcu a plătit în avans factura proformă, cerând să i se deducă TVA-ul în sumă de aproape 1milion de lei, aşa cum prevedea legea. Inspectorul fiscal, trimis special al lui Mustaţă, constată că factura nu este legală şi i se refuză restituirea TVA-ului. Culmea, aceeaşi factură înregistrată în contabilitatea firmei Auto Truck a fost considerată legală iar Fiscul a încasat TVA-ul aferent.
Din acest moment, firma lui Lupaşcu se îngloadă în datorii iar falimentul bate la uşă. Fără a i se prezenta vreun act de control prin care să se constate că ar fi comis ilegalităţi, Lupaşcu s-a trezit că este acuzat de Aioanei da de evaziune fiscală. Cică Aioanei s-a sesizat din oficiu, deşi nu se cunoştea nimic în mod public.
Realitatea este că a primit un raport de la Mustaţă. Imediat ce Aioanei a deschis dosarul, a cerut Prim-procurorului de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani, la acea dată Mihaela Mihai (foto), acum procuror şef la DNA Suceava, să se aplice sechestru asiguratoriu pe bunurile societăţii lui Lupaşcu şi pe bunurile sale personale. Fără a exista un act oficial din care să rezulte cu certitudine ce pagubă a produs Lupaşcu prin evaziune fiscală, fără a i se da acestuia vreo posibilitate să conteste învinuirile ce i se aduc, sechestrul a fost aplicat imediat. Lupaşcu susţine că aşa s-a ajuns ca terenuri şi bunuri le societăţii sale să fie vândute prin executare silită şi să fie cumpărate de oamenii lui Mustaţă. De exemplu, cele aproape 100 ha au fost cumpărate de un agreat al lui Mustaţă şi revândute imediat pe o sumă mare de bani unui fermier neamţ iar Lupaşcu a rămas pierdut de avansul de 15 mii euro.
Toate cele explicate mai sus sunt rezumate din cuprinsul plângerii penale depusă de Cornel Lupaşcu la DNA Suceava împotriva lui Paul Mustaţă ca fost director executiv al AMAF Botoşani şi Dumitru Aioanei, fost comisar şef al Serviciului de criminalitate Economică din IJP Botoşani, promovat ulterior adjunctul şefului IJP, comisarul şef Viorel Şerbănoiu.
Mă întorc la DNA Suceava, instituţie care nici pe departe, prin dosarele instrumentate, n-a dovedit că luptă împotriva corupţiei şi corupţilor. Dacă am în vedere modul abuziv şi descalificant profesional prin care Cristian Cucoreanu a fost îndepărtat din funcţia de comisar şef al IJP Botoşani numai pentru că nu a acceptat să se alăture găştii de ofiţeri corupţi, după unii coordonată de Dumitru Aioanei, nici că se poate un alt exemplu mai elocvent despre cum conduce Mihaela Mihai Popa, în calitatea sa de procuror şef, instituţia DNA Suceava.
Iarăşi fac o paranteză. Am fost chemat în judecată de Mihaela Mihai pentru că am dezvăluit public conţinutul unui memoriu depus de un reclamant la DNA Bucureşti şi în care se arăta grave abateri comise de aceasta cât timp a deţinut funcţia de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.
M-am judecat la Judecătoria Tg. Neam şi am fost obligat să-i achit suma de 10 (zece lei) cu titlu de daune morale. Am rămas uimit că numai atât au considerat judecătorii că merită reparaţia onoarei sale. Am declarat apel la Tribunalul Piatra Neamţ, dar judecătorii de aici au ţinut dosarul la popreală o perioadă de timp, după care m-au înştiinţat că dosarul a fost clasat pentru că a stat în nelucrare din cauză că eu n-am fost apelant activ. Probabil că trebuia să mă dus la Tribunalul Neamţ şi să tot mut dosarul de pe o masă pe alta de judecător. Nu i-am remis Mihaelei Mihai acea sumă de 10 (zece) lei dar mă bate gândul să-mi iau cameramanii de la Lumea lu’ Rotundu şi să filmez scena cum îi repar onoarea ce preţuieşte doar 10 lei. Or fi ştiind câte ceva şi judecătorii care au stabilit că atât face onoarea ei!
Aşadar, între Mihaela Mihai şi Dumitru Aioanei există o colaborare mai veche, bazată pe fabricare de dosare. Aşa se explică de ce n-a mai ajuns inculpat în dosarul cu Raluca Stâncescu şi a devenit martor. Sunt convins că cei de la DMA Suceava aşteaptă prescrierea şi-l vor informa pe Lupaşcu că faptele fiind prescrise, cercetarea penală a încetat de drept. Au mai procedat aşa şi în cazul unui primar corupt din judeţul nostru. Asupra acestui subiect voi oferi detalii în curând.
Nu cred că greşesc dacă afirm că Mihaela Mihai este Maica Precistă ocrotitoare a comisarului şef Dumitru Aioanei. Dacă nu este aşa, să anunţe că a soluţionat dosarele în care acesta are calitatea de făptuitor. (va urma)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Emisiunea Presa-n gura lu' Rotundu cenzurată din nou
Botoşăneni revoltaţi la secţia de votare din Valeggio Sul Mincio – Italia
Ioan Rotundu
Doina Federovici ne ameninţă că va prezenta investiţiile PSD
Ioan Rotundu
Delegație de la Primăria Municipiului Botoșani,
prezentă la Zilele Municipiului Bălți
Viorica Dăncilă a fost huiduită şi la Novaci, în judeţul Gorj
Printre protestatari se aflau membri USR PLUS
Un pamfletar german știa despre capcana întinsă ex-vicecancelarului austriac Strache
, înainte ca informația să apară în presă
Horoscopul săptămânii 20.- 26.05.2019
Catrenul săptămânii
Bancul săptămânii: Concediere motivată
Lumea lu' Rotundu: De la Botoşani la Verona - Invierea I
Sarbatoarea portului popular Romanesc 2016 Legnago
Stai acasă?
De la Botosani la Verona Invierea II
Dinamica economiei: Lecţia de economie
Cu tupeu, s-au afişat public şi sabotorii proiectului
Ioan Rotundu
Un nou val de dezvăluiri despre corupţia din poliţia şi justiţia botoşănene
Ioan Rotundu
Cum a fost albit de calitatea de făptuitor comisarul şef Aioanei
Ioan Rotundu
Ipocrizia „şobolanului roşu”
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă