Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Pamflet
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21279
De la 07 Ianuarie 2003
122881346
Corupţia în instituţiile statului îmbracă forme liberale

Primarul de Călăraşi umilit de o grupare organizată în stil mafiot

  • Ioan Rotundu
  • 31 May 2020, 15:28
Ziua de vinei, 29 mai a.c., pentru familia Voiniciuc din Călăraşi a fost una roditoare pe tărâmul corupţiei din instituţiile statului iar pentru noi, contribuabilii de rând, dovada că fenomenul corupţiei s-a generalizat, singura schimbare fiind vestimentaţia, adică a schimbat haina socialistă cu cea liberală.
Gheorghe Voiniciuc, pădurar la Călăraşi perceput de comunitate ca un îmbogăţit prin tăierile ilegale din pădurea statului, împreună cu feciorii Cristian, un fel de şmecheraş fiu de beizadea rămas la nivel de analfabet funcţional şi cu feciorul Dragoş, şi el pădurar pe raza comunei Răuseni, alături de alţi membri ai familiei la care s-a alăturat şi controversatul oier Arnăutu, iun protejat al Doinei Federovici de la PSD, s-au prezentat la APIA Botoşani.
Cercetaţi penal de DNA pentru o posibilă fraudare de bani guvernamentali şi europeni încasaţi ilegal cu titlu de subvenţii pentru animale şi terenurile agricole, cei din familia Voiniciuc, ştiindu-se în neregulă cu datele aflate în evidenţa primăriei Călăraşi, au încercat să obţină adeverinţe de la această instituţie fără a li se mai verifica sinceritatea raportărilor. Iar soluţia aleasă a fost să-l atragă de partea lor pe directorul executiv al APIA Botoşani, Mihai Bogdan Câmpanu.
Prezenţi vineri la APIA Botoşani, ce-au discutat cei din familia Voiniciuc cu directorul Câmpanu n-am reuşit să aflu dar am înţeles jocul când întreg scenariul a devenit public. De la APIA, familia Voiniciuc s-a deplasat la Prefectura Botoşani pentru a se asigura şi de sprijinul prefectului Dan Nechifor căruia i s-au plâns că primarul comunei Călăraşi îi împiedică să încaseze subvenţiile cuvenite prin a nu li se elibera adeverinţele necesare încasării drepturilor cu titlu de subvenţii.
Cu spatele acoperit prin aranjamentele puse la cale cu Câmpanu de la APIA şi prefect, familia Voiniciuc s-a deplasat în Călăraşi, la primărie, şi au dat năvală în interiorul instituţiei, deşi accesul persoanelor era interzis (foto 1 şi 2).
Gheorghe Voiniciuc, păduratul cap de familie şi Carmen soţia fostă muncitoare textilistă pusă director de şcoală de către socialista Mihaela Huncă, Cristian şi Dragoş feciori, Ioana Neamţu rudă de familie, oierul Arnăutu şi încă o persoană au înlăturat din uşa primăriei pe funcţionarul care avea sarcina de a nu permite accesul în instituţie a persoanelor şi au pătruns cu toţii în holul primăriei. Speriată, funcţionara s-a retras. Speriaţi s-au arătat şi restul funcţionarilor care s-au ascuns prin birouri.
Cei din familia Voiniciuc, cu excepţia lui Arnăutu, au dat năvală în biroul primarului Elena Vrajotis ca s-o determine să le elibereze adeverinţele de care aveau nevoie. Culmea, niciunul dintre ei nu aveau declaraţia pe proprie răspundere actualizată şi nici toţi depusă cerere pentru o astfel de solicitare. Ştiau ei de ce, aşa cum ştie şi DNA Suceava care-i cercetează.
Primarul a sunat la postul de Poliţie Călăraşi dar nu i-a răspuns nimeni la telefon. A sunat la 112 şi i s-a răspuns că va veni cineva de la Poliţia Rurală Hlipiceni. Au venit 5 poliţişti, dar după 3 ore de la apel. În loc ca poliţiştii să facă o anchetă şi să ia măsuri cu cei din familia Voiniciuc pentru că n-au respectat regulile impuse de pandemie, au plecat cum au venit. La Suceava, în bazar, pentru cei care au intrat fără mască s-au deschis dosare penale pentru „zădărnicirea combaterii bolilor”. Pe cei din familia Voiniciuc nu i-a deranjat în niciun fel.
De precizat că unii membri ai familiei Voiniciuc, în frunte cu Gheorghe Voiniciuc, sunt cunoscuţi ca extrem de violenţi şi nu se sfiiesc să dea cu pumnul pentru că n-au teamă de autorităţile statului. Iată că avem şi dovada că n-au teamă de autorităţile statului de vreme ce, vineri, poliţiştii n-au luat cu ei nicio măsură pentru că au intrat forţat într-o instituţie a statului şi au încercat prin forţă să intimideze un primar pentru a le satisface interesele personale aflate în atenţia organelor de cercetare penală.
Imediat ce clanul Voiniciuc a dat buza în biroul primarului, de la Botoşani, directorul APIA, Mihai Bogdan Câmpanu (foto 3), a sunat la primărie şi a ameninţat-o pe Elena Vrajotis să elibereze imediat adeverinţele solicitate de familia Voiniciuc. Elena Vrajotis i-a atras atenţia impertinentului director că vorbeşte cu un primar ales al comunităţii şi nu cu omul de serviciu de la APIA, iar între primărie şi APIA există raport de colaborare şi nu de subordonare.
Apoi, cei din familia Voiniciuc nici nu aveau toţi depusă cerere de solicitare a adeverinţei iar legea prevede pentru eliberarea unui astfel de document termenul de 30 de zile. De ce a încercat directorul Câmpanu s-o determine pe primăriţă să elibereze adeverinţele până miercuri această săptămână? Câmpanu ştie că familia Voiniciuc este cercetată de DNA. Se pare că şi-ar fi dorit, ca şi Voiniciuc, ca primăriţa să nu mai verifice realitatea datelor ce urmau a fi înscrise în adeverinţele eliberate.
Este limpede că trecerea familiei Voiniciuc, vineri, pe la biroul directorului Câmpanu n-a rămas o simplă relaţie instituţională ci s-a transformat într-o grupare de interese comune exterioară relaţiilor profesionale.
Cine este acest directoraş Câmpanu, de unde a apărut el, ce protecţii politice a avut de-a lungul carierei sale, cum a ajuns din şef socialist unul liberal şi ce trăsături profesionale şi morale îl caracterizează, veţi afla dintr-un viitor material în care voi explica întreaga tărăşenie.
Evenimentul de vinei, consumat la APIA Botoşani, Prefectura Botoşani şi Primăria Călăraşi ne arată că în România corupţia transformată de PSD în principiul de bază al guvernării, principiul a fost preluat cu succes de guvernarea liberală. Nu fac o afirmaţia gratuită. O voi demonstra cu fapte şi argumente.
Dar, grav rămâne faptul că primarii corecţi, cinstiţi, puţinii primari care n-au căzut pradă corupţiei şi nu s-au lăsat înregimentaţi în grupările mafiote, atunci când sunt în pericol, nu sunt apăreaţi de către instituţiile abilitate ale statului. Dovadă că vineri, la Călăraşi, poliţia nu a demonstrat fermitate faţă de comportamentul huliganic al familiei Voiniciuc iar prefectul Dan Nechifor, pus să vegheze la respectarea legalităţii, s-a asociat cu gruparea mafiotă preferând politica struţului.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 1 – 7.06.2020
Bancul săptămânii: Lupul umilit de Scufiţa Roşie
Presa'n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 22.05.1010
Dosarul zilei: Invitat deputatul PNL Ctistian Achiţei
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Anchetele publicate în Jurnalul încep să aibă efect
Ionel Ungureanu
Felicitări domnule senator Trufin şi la mulţi ani sănătoşi şi procreativi!
Să vă trăiască amanta şi copilul
Adevărata faţă a directorului executiv de la APIA Botoşani
Ioan Rotundu
Strategii ale comisarului şef Şerbănoiu menite să-i apere spatele
Ioan Rotundu
Descindere fulger a DNA-ului Suceava la Primăria Ştefăneşti
Ioan Rotundu
Protectorii din IJP Botoşani apără mafia ce stăpâneşte oraşul Ştefăneşti
Un fost poliţist de frontieră ajuns procuror le-a legitimat acţiunea
Când instituţia statului este folosită pentru răfuieli de familie
Ioan Rotundu
Ticăloşii jurnalistice în prag de alegeri locale
Ioan Rotundu
Casa Corpului Didactic Botoşani continuă formarea cadrelor didactice în mediul on-line
Dosarul zilei TELE'M Botoşani: Emisiunea din 3.06.1010
Presa`n gura lu` Rotund: Emisiunea din 5 iunie 2020
Podeţele peste apa care nu vine şi nu curge spre nicăieri
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog