Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Religie
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
34875
De la 07 Ianuarie 2003
83771137
Corupţia rodeşte din nou în PSD Botoşani

La Tudora, incompatibilul primar Petria va deveni administrator public

  • Ioan Rotundu
  • 3 October 2018, 22:44
Mihai Petria, considerat în comună ca fiind „putred de bogat”, a fost primarul comunei Tudora până la începutul acestui an. Anterior de a fi primar el era angajatul APIA Botoşani. Fiind ales primar, postul i s-a păstrat conform legii, urmând a-l reocupa când îi va înceta mandatul de primar.
În urma unei anchete a ANI efectuată în cursul anului 2015, s-a descoperit că Petria era incompatibil pentru funcţia de primar pentru că la data alegerii În funcţie, respectiv în iunie 2012, deţinea şi funcţia de administrator la propria firmă. Ori, potrivit legii, funcţia de administrator de firmă este incompatibilă cu funcţia de primar care este una eligibilă.
Pentru că ANI l-a declarat incompatibil şi ca pedeapsă complementară timp de 3 ani să nu mai poată deţine funcţii publice, Petria a contestat Hotărârea ANI la Înalta Curte de casaţie şi Justiţie Bucureşti. Prin decizie definitivă, ÎCCJ i-a respins contestaţia, Petria pierzând dreptul de a mai deţine funcţia de primar.
Luând act de decizia ICCJ, iniţial Petria a demisionat din funcţia de primar, ulterior, sfătuit fiind de cineva din conducerea PSD Botoşani, printr-un jurist din Prefectura Botoşani, a revenit asupra demisiei pe motiv că nu i s-a comunicat de la ICCJ decizia rămasă definitivă. Spre surpriza lui, decizia a venit neaşteptat de repede iar prefectul Dan Şlincu a trebuit să emită ordinul de demitere din funcţie.
În urma demiterii din funcţia de primar, Petria a revenit pe postul avut anterior la APIA Botoşani. Numai că ocuparea postului s-a făcut ilegal, Petria având interdicţie timp de 3 ani de a mai ocupa funcţii publice. Cu toate acestea, APIA Botoşani, sub presiunea conducerii PSD, l-a acceptat pe post pe motiv că Petria a contestat în justiţie ordinul prefectului de demitere din funcţia de primar.
În 24 septembrie a.c., Curtea de Apel Suceava s-a pronunţat în dosarul nr. 1162/40/2918 în sensul că a respins contestaţia lui Petria asupra ordinului prefectului, decizia fiind definitivă. În aceeaşi zi, cei de la APIA Botoşani i-au desfăcut contractul de muncă, Petria ajungând un şomer bogat.
Dar PSD-ul nu-şi abandonează membrii de partid credincioşi şi loiali. Nu l-au abandonat nici pe Voicu Murariu, primarul comunei Vlădeni, găsit şi el incompatibil de ANI. PSD nu l-a abandonat şi l-a făcut administrator public la primărie, adică cel care gestionează banii bugetului local. Funcţia de administrator public fiind una contractuală şi nu de funcţionar public, incompatibilitatea constatată de ANI nu are efect.
Urmând modelul Vlădeni, acum PSD Botoşani face presiuni asupra celor din Primăria Tudora să-l angajeze pe Petria administrator public. Un astfel de post nu există în organigrama primăriei. Nu există dar va exista pentru că marţi, 9 octombrie, a fost convocată şedinţa Consiliu Local, pe ordinea de zi figurând modificarea organigramei şi crearea postului de administrator public.
Maşina de vot a PSD-ului care este majoritară în CL va vota noua organigramă iar Petria se va întoarce în primărie pe un post care-i conferă puteri mai mari decât atunci când era primar.
Ce s-a întâmplat la Primăria Vlădeni, ce se va întâmpla la Primăria Tudora sunt cazuri clare şi la lumina zilei de corupţie şi trafic de influenţă din partea unor lideri ai PSD Botoşani. Nu vor păţi nimic. DNA Suceava nu se mai ocupă demult de astfel de cazuri de corupţie, PSD-ul controlând situaţia din această instituţie. Cât despre procurorii botoşăneni, nu va îndrăzni niciunul să deschidă o anchetă. Din motive de solidaritate în domeniul corupţiei.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Imoralitatea legii sau a şefului de instituţie?
Ioan Rotundu
Puterea de a descoperi adevărul cu ochii minţii
Ioan Rotundu
Comisia LIBE discută despre independența justiției în România, într-o ședință extraordinară
Horoscopul săptămânii 1 – 7.octombrie 2018
Bancul săptămânii: Curiozitate surpriză
Epigrama săptămânii
Ioan Mamaische
Lumea lu' Rotundu: Centenarul Unirii - Dersca
LLumea lu' Rotundu: Centenarul Unirii - Ştiubieni
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 28.09.2018
Dragnea calcă apăsat pe urmele lui Ceauşescu
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 5.10.2018
Clip anti-referendum inspirat din serialul Povestea Slujitoarei,
Cine şi de ce blochează dosarele privind devalizarea Staţiunii Popăuţi
Ioan Rotundu
Coaliţia pentru Familie invocă boicotul neputinţei
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă