Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Editorial
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
5431
De la 07 Ianuarie 2003
101749553

Corupţia, relaxată, îşi bea cafeaua cu magistraţii corupţi (II)

  • Cum la DIICOT Boto;ani s-a dosit un important denunţ privind contrabanda cu ţigări
  • 24 November 2021, 15:53
Continui cu partea a II-a publicarea denunţului pe care fostul contrabandist de ţigări Andrei Şeliman (foto) l-a scris în faţa fostului procuror şef al DSIICOT Botoşani Lăcrămioara Balica, denunţ care stă dosit de peste 7 ani fără a fi declanşate cercetările de rigoare.

(Partea a II-a)
În luna februarie 2014 (m-am deplasat?) la (...) (...) (Dorohoi?) cu o (...) de (...) (...) (...) (...) de un cetățean (...) pe nume (...). Acesta mi-a propus (...) (...) (...) (...) (...) (...) de-a nu (...) (...) (...) (...) (peste?) (...). După (vreo?) două săptămâni, (acesta?) a (venit?) la mine acasă împreună cu un alt cetățean moldovean pe care nu l-am mai văzut nici până atunci, nici de atunci încoace, iar (...) (...) (...) pentru a (aștepta) (...) pe numitul (Lupascu?) Alin și (Teliscă?) Cristian (...) (...) (...) (...) (...) (...) (...) trecere peste frontieră a țigărilor (câte 6 cutii de fiecare dată, iar noi trebuia să le transportăm până la (magazia?) localității (Miorcani?) de unde trebuia să le preia niște persoane din Darabani (...) de numitul (D..?).
Cinci cutii trebuia să le predau persoanelor din (D..?) iar una era plata noastră pentru munca prestată întrucât nu (...) (...) ce putem duce în (siguranță?) (...), la locul de (întâlniri?) înțelegerea a picat și nu am mai făcut nici o activitate de contrabandă.
La începutul verii din 2014 la instituirea numitului (Lupascu?) Alin ne-am deplasat în Republica Moldova la numitul (...) pentru a aduce o cartelă a unui operator de telefonie din Republica Moldova pentru ca acesta să poată discuta fără a fi interceptat de autoritățile române. M-a trimis pe mine pentru că nu avea pașaport. După ce au vorbit la telefon numitul (Lupașcu?) Alin și cu Teliscă Cristian s-au întâlnit la sensul giratoriu la intrare în Miorcani cu numitul Oleg, zis (Rembo?) ( Elivca Oleg?), pentru a stabili detaliile trecerii țigărilor peste Prut. Pentru că Oleg a cerut (330?) euro pentru o cutie, numitul Lupascu Alin a considerat că este prea mult și nu au căzut de acord. Ulterior s-au înțeles telefonic la 300 euro pe cutie la malul Prutului cu plata ulterior. În a doua jumătate a lunii mai în jurul orelor 22:30 pe direcția (insulei??) dintre (sf..??) 937 și 338 (...?) în partea dreaptă a (...), la (mal) am fost împreună cu numitul Lupascu Alin, Teliscă Cristian, (...) a dus trei cutii (...) 3000 (pachete?) (...).
De (vânzarea?) țigărilor s-a ocupat numitul Lupascu Alin, (...) (...) și (primea?) suma de (...) RON. Lupacu Alin a vândut țigările prin intermediul numitului Adăscăliței (Lucian?) (ajungând?) în localitatea (...) la mai (multe?) (...), (...) pachete au fost pierdute de către numitul (Ignat?) zis Ilie Turcu și un anume (...) din (Viișoara?) (...) cu WW Passat albastru (Brec?) spunând (...) (...) le-au aruncat de (frica) unui control al poliției de Frontieră pe (timpul?) transportului către Viișoara.
În prima jumătate a lunii (iunie?) am desfășurat a doua activitate de contrabandă, împreună cu aceleași persoane tot seara în jurul orelor 22:00-22:30 pe aceeași direcție. Au fost 2500 pachete (Ritm?) în 2 colete. Țigările, la fel ca prima oară, au fost aduse de cetățeni moldoveni cu barca până la malul nostru fiind luate din barcă de către mine. A doua oară și de către Lupascu Alin, prima oară.
De data asta (...) ținut legătura cu (...) care mi-a spus că în jurul orelor (01:00??) trebuie să predau țigările la (casa?) de (apă?) din (marginea?) Miorcaniului. Pentru bani trebuia să mă deplasez a doua zi în Republica Moldova la (...) care trebuia (...) suma de 250 euro. Țigările au fost predate unui bărbat de aproximativ 40-45 de ani, înalt în jur de 1,70 cu (cioc?), pe care îl știu din vedere că este din (Coţuşca...?)
Acesta a zis că este trimis de Vizitiu Victor din Coțușca. A doua zi până (în) amiază am fost acasă la (...) și mi-a dat bani, 300 euro pentru fiecare câte o sută. A treia activitate de contrabandă am desfășurat-o după data de 15 iunie pe aceeași direcție după ora 1. M-am dus la mal doar eu și Lupașcu Alin, urmând ca în urma înțelegerilor pe care le-am avut cu (...) (...) în urma unor convorbiri telefonice în Republica Moldova, cu cartele moldovenești.
Urmând să primesc două colete de țigări care trebuiau să coțină (...) 2500 pachete (...). Țigările trebuiau (...) tot în acea noapte în zona (casei de apă?) (...) (...) care a ridicat țigările (...) (...) (...) (...) trebuiau să (primească?) (...) (...) (...) (...) în Republica Moldova. Telefonul l-am aruncat în (...) unde am (...) (...) (...) în (șanțul?) în care am fost (...) de (către?) (...) (...) de (frontieră?). Telefonul a fost aruncat la 100 metri de (colet?) și l-am recuperat a doua zi. (...) (...) (...) sunat (...) (...) în Republica Moldova pentru a-i explica ce s-a întâmplat. Acesta a spus că nu e nevoie de explicații că a văzut ce s-a întâmplat.
Pe la începutul lunii august m-am (împrietenit?) cu (...) numitul (Cobzariu?) Andrei pe care îl știam din vedere mai de mult, acesta mi-a câștigat încrederea spunându-mi că cei din familia (Ignat?) mă bănuiesc că mai desfășor în continuare activități de contrabandă și că împreună cu el ar fi dorit să ne sustragă țigările.
Eu i-am zis că de când era să fiu prins nu am mai făcut contrabandă, dar dacă vrea îl pun în legătură cu (Sinoja??). Împreună cu Cobzariu Andrei și un anume (Furnică??) din Coțușca am vrut să îl prezint pe Cobzariu lui (Siroja?) dar datorită faptului că perioada de valabilitate a pașaportului meu era mai mică de trei luni până la expirare nu mi s-a permis să intru în Moldova. În urma unor întâlniri între mine (și) Cobzariu Andrei și (Strâmbu?) Sorin zis Purice prietenul acestuia am văzut rechizitoriul de la dosarul la care acesta a fost implicat unde era menționat numele lui (...?) Oleg zis Rambo despre care știam de la Lupașcu Alin că se ocupă cu contrabandă.
Sorin Purice mi-a spus că dacă vreau să îl contactez acesta vine periodic (de două-trei ori pe săptămână) la numitul Vizitiu Victor de unde strânge banii datorați de cei care fac contrabandă peste râul Prut în zonă. După câteva zile în jurul orelor 17 l-am întâlnit la barul lui Vizitiu Victor. M-am prezentat și i-am zis cine sunt iar acesta i-a zis că știe despre mine (Siroja?) și că stau lângă Adăscăliței Lucian.
I-am zis că am un prieten, Cobzariu Andrei, care este (dispus?) 20.000 RON în contrabandă. Acesta a zis că la așa o sumă este nevoie să se lucreze pe „Verde” (cu sprijinul unui polițist de frontieră din România) dar nu este o problemă și se rezolvă. L-am dus să discute cu numitul Cobzariu Andrei eu neasistând personal la discuție.
)va urma)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ce posturi și-au revendicat PSD, PNL și UDMR în Parlament și la nivel local
Portofolii și oamenii cheie din noul Guvern
IN ATENTIA CETATENILOR
„Ghinion!” Dar pentru cine?
Ioan Rotundu
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Horoscopul săptămânii 22 – 28.11.021
Bancul săptămânii: Simbolul iubirii
Nobleţea blestemului de-a bea vin
Ioan Rotundu
Oradea – Salonul Millesime
RO 9+ Cât de lungă va fi viaţa Guvernului Ciucă?
Cum la DIICOT Boto;ani s-a dosit un important denunţ privind contrabanda cu ţigări
Ioan Rotundu
Lumea contrabandei cu ţigări este plină de pericole
Ioan Rotundu
Lumea lu Rotundu Cetatea Oradei
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă