Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Editorial
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
21474
De la 07 Ianuarie 2003
101891782
Corupţia, relaxată, îşi bea cafeaua cu magistraţii corupţi (III)

Lumea contrabandei cu ţigări este plină de pericole

  • Ioan Rotundu
  • 25 November 2021, 20:53
A venit rândul să public ;i ultima parte a acestui denunţ. Între timp am fost contactat de către Andrei Şeliman, se pare că din străinătate, care, printr-un mesaj trimis pe mail-ul redacţiei m-a somat să şterg articolele publicate pe motiv că nu am solicitat acceptul său de a face public acest document ce îi poate pune viaţa în pericol.
Îl informez pe Andrei Şeliman că acest document face parte din documentele existente la dosarul penal nr. 1342/40/2015 în care el a fost judecat şi condamnat cu suspendare pentru activităţi de contrabandă cu ţigări, soluţie pronunţată de către Tribunalul Botoşani prin sentinţa penală nr. 78/31.05.2016 rămasă definitivă prin decizia penală nr. 402/27.04.2017 a Curţii de Apel Suceava. Puteam obţine documentul de la oricare aceste două instanţe de judecată întrucât documentele de la dosar sunt publice.
Am publicat acest denunţ în scopul de a dovedi că la DIICOT Botoşani nu toate informaţiile privind contrabanda cu ţigări sunt instrumentate penal, dovadă că informaţiile din acest denunţ n-au fost valorificate printr-o anchetă competentă iar cei implicaţi în contrabanda cu ţigări sunt liberi şi practică cu succes aceste activităţi fătă teama de a răspunde în faţa legii aşa cum a-şi răspuns dvs.
În magistratura botoşăneană sunt mulţi procurori şi judecători care-şi fac datoria cu un profesionalism desăvârşit şi, pe bună dreptate, nu vor să fie incluşi în categoria colegilor lor care-şi încalcă jurământul profesional.
Prin ceea ce public încerc să fac această delimitare din respect pentru munca magistraţilor oneşti şi cinstiţi.

(Ultima parte)
La câteva zile după această discuție pe la începutul lunii octombrie, într-o dimineață până în ora 9 m-a sunat pe telefonul personal numitul (Glivcă?) Oleg zis Rambo. Și mi-a spus să mă duc că „stau acelea în drum” și poate le ia cineva. I-am zis că nu știu despre ce este vorba, că nu a vorbit cu mine. L-am sunat imediat pe Cobzariu Andrei care a spus că vine imediat la mine. Acesta s-a deplasat pe jos iar eu cum am stabilit la telefon i-am ieșit înainte cu bicicleta la iazul de la magazie lângă stână.
Când ne-am întâlnit cu acesta l-am întrebat unde sunt țigările, iar el mi-a zis probabil că la SF 338. Locul a fost stabilit de către el în urma unei călătorii în Moldova de comun acord cu (Siroja??). În jurul orelor 10:00 am ajuns la SF (338?) și deoarece nu am observat țigările Cobzariu Andrei l-a sunat de pe o cartelă de Republica Moldova pe (Siroja?). Întrucât nu se înțelegeau cu privire la locul unde sunt țigările mi-a dat mie telefonul să vorbesc cu (Siroja?) și așa am stabilit că de fapt țigările sunt la SF (942?) pe direcția carierei. I-am explicat că este o distanță de aproximativ 8 km și că durează un pic până ajung acolo, am ajuns în zonă în jurul orelor 12:30 mergând pe malul Prutului.
Dintr-un lan de porumb din apropierea malului Cobzariu Andrei l-a sunat din nou pe (Siroja??) care i-a spus să aștepte că imediat ajunge și el în zonă pe malul moldovenesc după aproximativ 15 minute la casa de pe mal a oprit o mașină din care a coborât (Siroja?) care l-a ghidat prin telefon pe Cobzariu Andrei către locul unde erau ascunse țigările rămase în tufiș (dar?) mi-a solicitat să îl însoțesc la mal pentru că erau 2 colete, mi-a fost frică și am fugit în adâncime la vreo 600 metri. Acesta a dus coletele până la apropierea drumului.
Numitul Cobzariu Andrei a dus singur țigările până în apropierea drumului de acces către (fântâna?) cu cumpănă situată pe drumul de acces din satul Cotul (Miculinți?) și drumul național. După aproximativ (1 oră) acesta a ajuns în locul unde eram eu (ascuns?) îndreptându-se spre sat cu intenția de a-l ruga pe numitul (Câșlariu??) Nicușor pe care îl cunoștea mai de mult să îi transporte țigările de la locul unde au fost ascunse până (acasă?).
Am mers împreună până la locuința numitului (Câșlariu?) Nicușor. Acesta ne-a zis că nu merge cu noi dar ne împrumută mașina cu condiția de a-i furniza o cutie cu țigări la prețul de achiziție. Am luat mașina de la numitul (Câșlariu?) Nicușor pe care am condus-o eu, am luat țigările și ne-am îndreptat peste deal până la locuința numitului (Câșlariu?) Nicușor. I-am lăsat o cutie conform înțelegerii.
Acesta a plecat cu motoscuterul până la drumul național pentru a verifica traseul de la pădure ne-a sunat și a zis că putem pleca. De la Cotu Miculinți până aproape de Coțușca am mers pe drumul principal iar de la intrare în Coțușca de la (livrat?) pe drumul (Bo...?) până la locuința tatălui Cobzariu Andrei, Cobzariu Gheorghe unde am ascuns țigările într-o magazie.
Pentru sprijinul acordat am primit suma de 500 RON. În cele două colete se afla cantitatea de 2000 pachete (...) pentru care trebuia să plătească suma de 1200 euro. Nu știu cui și cu cât a vândut Cobzariu Andrei țigările, eu nu am mai avut nici un amestec. După (câteva?) zile Cobzariu Andrei a dus banii în Moldova tot cu „Furnică” și a venit cu (cartele?) noi.
În data de (14 / 19) 10 în jurul orei 8 au venint la mine acasă Cobzariu Andrei, (Dărăbăneanu??) Andrei zis Porumbacu și (Dărvariu?) Alin și mi-au zis să (...) la cât să repetăm (figura?) de tura trecută.
Până la (Cot??) ne-a dus numitul (Dărvariu?) Alin cu mașina sa până la locuința numitului (Câșlariu?) Nicușor.
De la locuința acestuia până în porumb în zona SF 942 unde erau ascunse țigări ne-am deplasat pe (jos?) eu, Cobzariu și Porumbacu. Țigările erau ambalate în două colete a câte 2000 de pachete marca (Ritm?). Am adus coletele până în apropierea satului de unde eu m-am deplasat pe jos am luat mașină și am transportat coletele până la domiciliul numitului Câșlariu Nicușor. Acesta a cerut pentru oferirea (m...?) 300 pachete țigări partea lui.
I-am lăsat acestuia o cutie întreagă urmând ca pentru cele 200 pachete să îi plătească numitului Cobzariu Andrei prețul de achiziție. (Dărăbănescu?) și (Câșlariu?) au plecat cu scuterul pentru a verifica traseul până la pădure iar eu cu Cobzariu am venit din urmă cu mașina. Ne-am deplasat pe același traseu până în (Ghireni?), din (Ghireni??) până în Coțușca am prins pe câmp sau drumuri de pământ. În apropierea livezii am observat un echipaj al poliției de frontieră, m-am speriat, am băgat mașina în livadă și am fugit. Numitul Cobzariu a rămas în apropierea mașinii scoțând coletele din mașină și încercând să le ascundă.
Rămânând în continuare în zonă și supraveghind activitățile poliției de frontieră care a ajuns în scurt timp la fața locului. Pentru recuperarea prejudiciului cauzat (Eroja / Siroja?) și (Cobzariu?) au stabilit să organizeze și desfășoare alte activități de contrabandă.
În acest sens după aproximativ o săptămână, într-o seară în jurul orelor 18-19, au desfășurat o activitate de contrabandă la (Horia?). În jurul orelor (17:30?) am fost împreună cu Cobzariu, (Dărăbăneanu?) și (Irinel?) Damian la malul Prutului pentru a recunoaște zona.
(...) zis să nu cobor pe malul Prutului să aduc țigări și (...) (...) aproape de (șosea?) iar la mal au coborât Dărăbăneanu, Cobzariu și Irinel de unde au revenit în jurul orei 20 cu două colete a câte 1500 pachete fiecare, țigări Ritm. În acea seară țigările au fost ascunse în podul casei părăsite (H...?) (Gică?).
A doua zi dimineață cu scuterul meu Cobzariu și Irinel Damian au dus 1000 pachete țigări de la (Horia?) la Coțușca, țigări vândute de Cobzariu, 1000 s-au scos pe rând de către mine, Cobzariu, Irinel și Porumbacu.
După o săptămână de pe nr 0740286219 folosit în comun de (Siroja?) și Rambo m-a sunat (Siroja?) și m-a întrebat când îi aduc banii, i-am zis că banii și țigările sunt la Cobzariu și nu este vina mea, după ce m-a amenințat cu repercursiuni asupra familiei mele am fost forțat de frică să îi ajut să recupereze bani de la Cobzariu, care nu a livrat nici un ban conform înțelegerii.
Am primit sarcină de la Oleg pentru că eu l-am recomandat pe Cobzariu și în ochii lor sunt vinovat, să recuperez o cutie de țigări care se află acasă la acesta și să o duc la numitul Vizitiu Victor, lucru pe care l-am făcut împreună cu Dărăbăneanu Andrei.
Menționez că împreună cu Oleg l-am căutat pe Cobzariu acasă la socri precum și la (Darabani?), (acesta?) mințindu-ne că este la parchet.
În aceeași zi în care am fost și am luat cutia de la Cobzariu de acasă m-am dus la Horia cu Dărăbăneanu și am luat (câte?) 1000 de pachete (din? care?) (...) și împreună cu (Botoșanu?) Vasiledin Mitoc, cu (faetonul??) acestuia le-am transportat de la Horia la Mitoc la locuința numitului Andrei Ghiță care trebuia să cumpere o parte din marfă. Duminică, 2 noiembrie m-am deplasat la Mitoc de unde împreună cu Botoșanu Vasile am dus la (Zoițani?) 500 pachete țigări cu faetonul acestuia pentru primarul comunei Adășănei. O parte din țigări au fost vândute la (Liveni?) de Botoșanu Vasile (5 cartușe), 6 cartușe au fost răsplata pentru Botoșanu Vasile iar restul le-a cumpărat Andrei Ghiță. Pentru serviciile prestate Botoșanu Vasile a cerut un preț mai mare de la cumpărători (5 bani pe pachet).
La câteva zile după primul tur de alegeri fiind forțat în permanență de cetățeni moldoveni să desfășor acte de contrabandă pentru a recupera prejudicii seara în jurul orei 20 tot pe direcția insulelor cetățenii moldoveni au introdus cantitatea de 2500 pachete țigări pe care le-au trecut cu barca. La mulul râului Prut pentru a ridica coletele s-au deplasat numiții Lupașcu Alin și Dărăbăneanu Andrei. Căile de comunicație au fost supravegheate de numitul Dărăbăneanu Viorel.
Știind că sunt urmărit de organele de poliție împreună cu (Stavorache??) Ionuț m-am plimbat în mod ostentativ pentru a induce în eroare organele de poliție cu scuterul pe traseul Miorcani - Horia - Mitoc și retur în acest timp Lupașcu Alin și Dărăbăneanu Andrei au transportat cele două colete de pe direcția insulei până la locuința lui Lupașcu Alin. O cutie de 500 am împărțit-o astfel 200 pachete Dărăbăneanu, 200 pachete Lupașcu și 100 pachete eu, pentru că nu am făcut decât să atrag atenția poliției de Frontieră.
Două mii pachete trebuia să le distribuim după cum a spus Oleg, astfel: 250 pachete le-am adus în Botoșani, 250 pachete le-a dus Dărăbăneanu la Darabani. Eu am predat țigările în (jurul orei?) 10:30 în Botoșani, numitul (Glivca?) Oleg iar numitul Dărăbăneanu în jur de ora 14:00 în Darabani. După câteva zile dimineața în jurul orelor 7:00, la iazul magaziei lângă casa părăsită, lângă drumul (hudăilor?) la indicațiile lui Oleg am predat cantitatea de 1500 pachete către o persoană necunoscută care conducea autotorismul BT DJJ (BYY), WW Passat brec culoarea verde care utilizează 0751340036.
În data de 18.11.2014 seara în jurul orelor 20:00, Lupașcu și cu Dărăbăneanu au preluat de pe malul râului Prut două colete de țigări conținând 2500 pachete Ritm. Pe care le-au transportat la casa bunicului lui Dărăbăneanu Andrei din Miorcani. Căile de comunicație au fost supravegheate de mine și Dărăbăneanu Viorel. Numiții Dărăbăneanu Andrei și Lupașcu Alin au tăiat coletul din trei cutii au luat o cutie, iar celelalte cutii au fost urcate în podul casei fără știrea bunicului său.
Cele 500 de pachete au fost împărțite la fel ca tura trecută. Menționez că numitul (Stavorache?) Ionuț nu are nici o legătură cu activitatea infracțională.
Revin și completez faptul că ultimile activități de contrabandă au fost (...) doar de frica cetățenilor moldoveni care m-au amenințat și doar din dorința de a-mi achita datoriile față de ei.
Așa după cum menționat încă de la începutul (...) din întreaga activitate de contrabandă nu am câștigat mai mult de 1000 euro, sunt dispus în continuare să ofer toate datele pentru aflarea adevărului.
Vă rog să apreciați faptul că am adus la cunoștința organelor în drept faptele comise de bună voie și că în ultima perioadă nu am fost implicat direct în aceste activități. Intenționam să plec la muncă în Germania dar nu am putut în această perioadă pentru că am în grijă copilul minor al soției din prima căsătorie și pe (sora?) mamei mele care este aproape imobilizată la pat. Menționez că mă pun în continuare la orice oră la dispoziția organelor de anchetă și pot fi contactat la unul dintre următoarele numere de telefon 0763338…, 0231623…, 0720757….
Predau organelor de anchetă cartela cu seria (1407172942173A03?) orange al cărui număr nu îl știu și pe care am folosit-o în ultima perioadă pentru a comunica cu cetățenii moldoveni la numerele de telefon: 0740286… - Rambo, 0757272… - Rambo.
Alte acte de contrabandă nu am făcut.
Numere de telefon utile:

0784469… - Lupașcu Alin
0765780… - Porumbacu
0754318… - Irinel
0784135… - Botoșanu Vasile
0766636… - Andrei Ghiță
Acesta este denunțul pe care l-am scris personal fără ca asupra mea să se fi făcut presiuni fizice, psihice, sau de altă natură.
25.11.2014


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ce posturi și-au revendicat PSD, PNL și UDMR în Parlament și la nivel local
Portofolii și oamenii cheie din noul Guvern
IN ATENTIA CETATENILOR
„Ghinion!” Dar pentru cine?
Ioan Rotundu
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Horoscopul săptămânii 22 – 28.11.021
Bancul săptămânii: Simbolul iubirii
Nobleţea blestemului de-a bea vin
Ioan Rotundu
Oradea – Salonul Millesime
RO 9+ Cât de lungă va fi viaţa Guvernului Ciucă?
Cum la DIICOT Boto;ani s-a dosit un important denunţ privind contrabanda cu ţigări
Ioan Rotundu
Corupţia, relaxată, îşi bea cafeaua cu magistraţii corupţi (II)
Cum la DIICOT Boto;ani s-a dosit un important denunţ privind contrabanda cu ţigări
Lumea lu Rotundu Cetatea Oradei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă