Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12086
De la 07 Ianuarie 2003
122897735

Costel Busuioc scoate primul său album cu Sony

  • 23 May 2008, 23:00
Dupa o perioada de tacere creatoare, Costel Busuioc revine in forta cu un album prin care isi pune extraordinara sa voce la proba „adevarului” – piata muzicala. Romanul care a castigat emisiunea concurs de la TVE, „Hijos de Babel” a reusit sa scoata primul sau album ca artist in Spania, unde venise, initial, ca muncitor in constructii.
Dupa ce a trait doi ani in Spania si s-a straduit sa-si scoata familia la liman, Costel a fost ajutat sa mearga la un casting pentru o noua emisiune a televiziunii spaniole, care isi propunea sa descopere talentele muzicale din randul imigrantilor stabiliti in Spania. Inca de la prima proba, Costel Busuioc a fost remarcat pentru vocea sa extraodinara, iar admiterea sa in grupul finalistilor nu a fost o surpriza pentru nimeni, informeaza publicatia romaneasca in Spania, Roman in Lume citata de Romanian Global News.
Emisiunea „Hijos de Babel” a avut o evolutie stranie, trecand la un moment dat de pe canalul 1 al televiziunii publice spaniole pe 2, insa, prestatia lui Costel a fost rasplatita in fiecare saptamana cu aplauzele publicului si cu voturile acelor telespectatori care au vazut in el favoritul pentru castigarea concursului. Competitia a fost dura pentru ca pe scena emisiunii au urcat artisti care au reprezentat cele mai diverse genuri muzicale, insa Costel nu a terminat niciodata etapele pe alt loc decat cel de castigator. Vocea romanului a facut totul in aceasta intrecere, care s-a sfarsit dupa 10 etape, cu punctajul cel mai mare pentru Costel Busuioc.
Miza concursului a fost un contract cu casa de discuri Sony BMG, care iata ca se concretizeaza acum cu un album. Costel Busuioc, romanul care nu a reusit sa se afirme in Romania, pentru ca oamenii si institutiile statului nu au stiut sa asculte vocea sa, a ajuns sa se afirme ca artist in Spania, unde a venit sa castige o paine in constructii.
Potrivit unui comunicat al casei de discuri, albumul lui Costel va iesi in 27 mai si contine 10 piese muzicale, printre care sunt si teme originale, dar si altele deja cunoscute precum „Yesterday” a trupei The Beatles. „Dotat cu o voce privilegiata si fiind marcat de viata dura pe care a avut-o, Costel si-a implinit visul: sa cante si vocea lui sa fie ascultata. Debutul sau discografic - solo, reflecta marea deschidere a talentului sau natural, motiv care ii permite sa intre in repertoriul operistic („Puccini”) ca si in cel al liricului („Leoncavallo”) sau in cel al muzicii napolitane („Santa Lucia”), trecand si in terenul muzicii populare clasice spaniole („Ochi Spaniei”, „Lumea”). De asemenea, canta cu aceeasi daruire cantece cunoscute precum „Yesterday” (The Beatles) sau muzica cu influente latine („La Malagueńa”). Cu vocea sa deosebita va interpreta in acest album doua cantece inedite, compuse special pentru el („Traiesc” si „Cu spuma marii”). Toate aceste melodii sunt lucrate si produse la un inalt nivel calitativ, sub conducerea producatorului muzical José Ramon Floréz, cu aranjamentul muzical lucrat de Bob Painter, cu sprijinul si colaborarea Orchestrei Simfonice din Bratislava”, se spune in comunicatul Sony BMG, care mai precizeaza ca piesele de pe acest album “reflecta speranta si visul pe care Costel l-a urmarit toata viata”. (Romanien Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Program Tele'M Botoşani
Horoscop
De ce n-a mai ajuns bărbatul acasă?!
Oferta lui Cornel Furtună
Se caută măcelari pentru... aflaţi şi singuri!
Comentariul comentariilor (CXXI)
Ilie Năstase a botezat locomotiva „România” la Viena
Inventarierea aromânilor
Profitorii aromânilor
Ambasadorul SUA la românii din Voivodina
Soarta copiilor înfometaţi din Flămânzi este încă incertă
Controversatul drum judeţean va fi asfaltat „electoral”
Fermierii vor mai multă motorină
Bani mulţi pentru spitale, bătălie crâncenă pentru a pune mâna pe ei
Primăria Ibăneşti, singura amendată de ITM
Premierul Tăriceanu a tăiat Botoşanii de pe lista cu banii pentru investiţii
SC Termica Botoşani stă înglodată în datorii
Primarul Flutur primeşte de la Guvern un alt bobârnac
Şi Baban a luat-o razna: stă de vorbă cu îngerii
În mintea lui Ştefan dă colţul o mare demagogie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog