Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6878
De la 07 Ianuarie 2003
122866945

Costel Romanescu -. alt primar liberal penal din gaşca lui Şoptică

  • Ioan Rotundu
  • 2 October 2021, 14:53
Majoritatea covârşitoare a botoşănenilor a uitat de vremurile pe când primarul liberal de Păltiniş se ocupa cu contrabanda cu ţigări. E drept, de atunci au trecut ceva ani ier fenomenul contrabandei cu ţigări din zona Rădăuţi Prut – Păltiniş a îmbrăcat forme avansate de trecere a coletelor cu ţigări peste apa Prutului.
Chiar în urmă cu vreo săptămână se şoptea în zonă că o cantitate de ţigări de contrabandă descoperită de către poliţiştii de frontieră s-ar fi legat şi de numele unui fecior al primarului Romanescu. Dar să întoarcem timpul la nivelul anilor 2014 – 2016 când fenomenul contrabandei cu ţigări i-a îmbogăţit pe mulţi din această zonă de nord a judeţului Botoşani, printre care şi primarul Romanescu.
Amploarea fenomenului a atras atenţia procurorilor de la DIICOT Botoşani care au monitorizat o perioadă persoanele implicate în contrabandă, după care a acţionat prin reţinerea lor, printre acestea aflându-se şi primarul liberal Costel Romanescu. Aşa a luat naştere Dosarul penal nr. 1414/40/2016 aflat pe rol la Tribunalul Botoşani, inculpate fiind un număr de 20 de persoane pentru infracţiunea de „constituirea unui grup infracţional” (art.367 CP).
Din 2016 şi până în prezent s-au dat zeci de termene de judecată, dar finalizarea judecăţii pare să fie încă departe. Avocaţii inculpaţilor invocă fel de fel de chichiţe juridice pentru a tergiversa pronunţarea în speranţa că va interveni prescripţia iar inculpaţii vor scăpa cu toţii şi vor fi trataţi ca persoane onorabile.
O chichiţă juridică ,menită să-l scape de condamnare a folosit şi Romanescu. Numai că judecătorul nu s-a lăsat păcălit şi a stabilit, prin şedinţa de judecată din 7.08.2021 că„Respinge excepţiile formulate în cauza nr. 1414/40/2016 a Tribunalului Boto?ani de către inculpaţii Bujor Emil, Lupaşcu Viorel Dumitru, Ştefancu Andrei Teodor, Romanescu Costel, (…) prin apărători. Cu drept de apel odată cu fondul..”
Ca să închid posibilitatea oricărei speculaţii, dosarul a fost analizat de către judecătorul de drepturi şi libertăţi şi a constatat că toţi inculpaţii , inclusiv Costel Romanescu, se fac vinovaţi de infracţiunea pentru care au fost trimişi în judecată.
La alegerea preşedintelui PNL Botoşani din septembrie a.c. Costel Romanescu a fost extrem de activ în a-l susţine la preşedinţie pe Costel Şoptică, căruia îi datorează multe avantaje personale, inclusiv angajarea unui feciore la Prefectura Botoşani pentru o perioadă limitată.
Acum, primarul penal şi-a lăsat barbă, s-a asociat cu stareţul Teodosie de la Schitul Zosin şi a înfiinţat la Horodiştea – Crăiniceni o mănăstire de măicuţe închinată sfântului localnic Ioan Iacob Hozevitul. Romanescu nu este singurul penal care, punând o parte din câştigul necinstit la dispoziţia lui Dumnezeu, acesta îl va feri de consecinţe. Numai că practica a arătat că Dumnezeu nu-i dispus să fie asociat la furturile penalilor şi a lăsat justiţia să-i pedepsească pe măsura faptelor.
Şi pe Facebook Romanescu este foarte activ şi dă lecţii de etică şi morală fraierilor care nu-i cunosc partea mizerabilă a caracterului. său.
Însă trebuie specificat că Romanescu, ca primar, s-a dovedit a fi un bun gospodar şi a înfăptuit multe lucruri bune, utile şi necesare pentru comuna Păltiniş şi pentru promovarea tradiţiilor culturale locale. Ca om politic, îl consider o victimă a lui Şoptică care l-a mirosit că este „o vacă bună de lapte” şi ar fi fraier să nu-l „mulgă” şi el.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 11 – 17.10.2021
Bancul săptămânii: Dezamăgire matrimonială
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Mişcarea preşedintelui Iohannis şi neghiobia lui Cîţu
Ioan Rotundu
România medievală şi coronaviruşii
Ioan Rotundu
O nouă dovadă despre cum funcţionează corupţia în IPJ Botoşani
Ioan Rotundu
Cacialma, sau guvern USR cu Cioloș premier?
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog