Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Editorial
Administraţie
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Important
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
2882
De la 07 Ianuarie 2003
79924609

Costele, şi ulciorul tău nu va mai merge de multe ori la izvor!

  • 30 March 2014, 23:00
Costel Romanescu, primarul comunei Păltiniş, este tot mai des personaj de presă botoşăneană ce simbolizează corupţia promovată de baronii locali. Ca baron liberal, anul trecut primarul a fost umflat de mascaţii DIICOT, încătuşat şi dus la Parchet. Primarul a fost ridicat la hurtă cu o întreagă gaşcă de contrabandişti cu ţigări din Republica Moldova. A făcut ce-a făcut împăratul liberalilor Florin Ţurcanu şi i-a obţinut libertatea. Pentru cât timp nu se cunoaşte încă. Cert este că primarul, conform spuselor unor ofiţeri de frontieră din zonă dar mai ales a cetăţenilor din comună, continuă contrabanda cu ţigări şi chiar se laudă că a uns anumite rotiţe şi nu mai are a se teme de mascaţi.
Mai nou, un control a Curţii de Conturi a scos la iveală că primarul Romanescu a plătit unei societăţi sucevene de consultanţă suma de 90 mii lei (900 milioane lei vechi) ca să întocmească un studiu de fezabilitate pentru o investiţie în domeniul energiei regenerabile.
Societatea suceveană Effort Grup SRL a primit prima tranşă de bani în luna aprilie şi a doua în iulie 2012. Firesc să fie aşa! În luna aprilie s-au decontat comisioanele, primarul având nevoie de bani pentru campania alegerilor locale din iunie 2012. În iulie s-au reglat conturile, adică societatea a primit ce i-a mai rămas şi a dat parandărătul care se cuvenea, Romanescu câştigând alegerile cu brio.
Partea simpatică este că acest studiu de fezabilitate a fost comandat şi întocmit după ce expirase termenul de depunere a proiectelor pentru investiţii în energie regenerabilă cu finanţare europeană. Mai muilt, firma suceveană, care nu are nici un angajat, a întocmit un studiu formal, el nefiind bun nici măcar de hârtie igienică. Primarul Costel Romanescu se apără cu cerbicie, el susţinând că studiul este formidabil şi că el poate fi utilizat oricând vor mai fi finanţări europene pe proiecte privind energia regenerabilă.
După ce în alegerile locale şi parlamentare din vara şi toamna anului 2008, primarul Romanescu a atins recordul de plată pentru instalarea unui stâlp de iluminat public, plătind firmei omului politic botoşănean Gheorghe Iavorenciuc suma de 100 milioane lei pe stâlp montat, iată că din nou a înregistrat un record: un studiu de fezabilitate de 90 mii lei care s-a dovedit inutil, Curtea de Conturi declarând cheltuiala primăriei ca fiind neeconomicoasă.
Prtimarul Costel Romanescu ar cam trebui să ştie că ulciorul nu merge de multe ori la izvor pentru că se va sparge. Iar ulciorul său a fost lovit în mai multe rânduri ca să mai reziste mult timp. (Adrian Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei
Bancul zilei: Dilema autorităţilor
Reţeta zilei: Drob de miel
Alune americane
Traian Băsescu a cerut sprijinul liderului PPE Joseph Daul pentru
ca Acordul de asociere dintre UE si Republica Moldova să se semneze pe 27 mai
Ne-ai păcălit, Dan Voiculescu! In loc de Ministerul Armoniei ai făcut Antena 3!
Un militar roman a murit în Afganistan. Alţi 5 au fost răniţi
Tătarii din Crimeea vor autonomie în cadrul peninsulei
Ludovic Orban: PNL a scăzut la 10-12% in sondaje după ruperea USL
dar acum e pe un trend ascendent
Poliţia belgiană încearcă să cenzureze afişele pentru un spectacol de dans înainte de vizita Chinei
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 28.03.2014
Lumea lu' Rotundu: În lupta cu capitalismul
Loto România: Numerele câştigătoare la tragerea din 30.03.2014
Liderul popularilor europeni confirmă că PNL isi pregăteşte trecerea la PPE
Dacă Occidentul acceptă lovitura de stat de la Kiev, atunci trebuie sa accepte o Crimee rusă
Victor Ponta: Reducerea CAS cu 5% are şanse foarte mari, dar nu înainte de vizita FMI şi CE
USL se poate reface dacă Antonescu nu va mai fi preşedintele PNL dacă aş fi preşedinte, categoric l-aş graţia pe Gica Popescu
Mândria de a fi băsist
Ioan Rotundu
Patimile pascale ale lui Victor Mihalachi
Ioan Rotundu
Botoşani/Flămânzi: La şcoala Tamba copiii de grădiniţă sunt terorizaţi
teroriştii sunt elevii de liceu cu un comportament de sălbatici
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă